• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek başına seyahat etmeyi seven kadınlar

kitapkurdu1991

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2024
98
106
8
Tek başına seyahat etmeyi seven kadınlardan fikir almaya geldim. Bahar zamanı vizesiz ülkelere bi seyahat rotası çıkarmayı planlıyorum. Daha önce aman aman bir tecrübem olmadı Kıbrıs ve Gürcistan dışında. Onlara da çok kısa süreli gitmiştim arkadaşlarımla. Şimdi tek olucam ve buna gerçekten ihtiyacım var. 20-25 gün diyelim. Bütçem eh işte çok da yüksek değil. Hangi ülkeleri nasıl birbirine bağlayabilirim? 3'er 4'er gün olabilir. Balkan ülkelerini araştırdım iyi görünüyor. Güney Amerika'da bazı vizesiz yerler varmış. Ortadoğu'ya tek başıma girişemem galiba ama tecrübesi olan varsa dinlerim. Başka aklınıza gelen nereler var? Yani genel olarak tek başına yola çıkacaksanız nasıl ayarlıyorsunuz? Güvende olduğunuzu nasıl anlarsınız? Nokta atışı önerilere ihtiyacım var biraz. Çok teşekkürler şimdiden. 💚

Ben ben ben! 💞

Bence Karadağ’ı mutlaka listene eklemelisin; Makedonya-Arnavutluk- Karadağ- Bosna yapabilirsin. Hele ki biraz sıcaklar başladığında gidersen öyle güzel denizler var ki 👍👍👍

Tek başına seyahat etmeyi seven kadınlardan fikir almaya geldim. Bahar zamanı vizesiz ülkelere bi seyahat rotası çıkarmayı planlıyorum. Daha önce aman aman bir tecrübem olmadı Kıbrıs ve Gürcistan dışında. Onlara da çok kısa süreli gitmiştim arkadaşlarımla. Şimdi tek olucam ve buna gerçekten ihtiyacım var. 20-25 gün diyelim. Bütçem eh işte çok da yüksek değil. Hangi ülkeleri nasıl birbirine bağlayabilirim? 3'er 4'er gün olabilir. Balkan ülkelerini araştırdım iyi görünüyor. Güney Amerika'da bazı vizesiz yerler varmış. Ortadoğu'ya tek başıma girişemem galiba ama tecrübesi olan varsa dinlerim. Başka aklınıza gelen nereler var? Yani genel olarak tek başına yola çıkacaksanız nasıl ayarlıyorsunuz? Güvende olduğunuzu nasıl anlarsınız? Nokta atışı önerilere ihtiyacım var biraz. Çok teşekkürler şimdiden. 💚
Güney Amerikayı şimdilik listenizden çıkarın. Bırak tek kadını tek erkek için bile tehlikeli. Hem uçak biletleri çok pahalı hem de şimdi Trump yasadışı göçmenleri kitle halinde göndereceğim diye karar aldı. Kaos bol olur oralarda. Ortadoğudan ziyade körfez ülkeleri daha güvenli diyebilirim. Arap ülkelerinde yaşayan çok yabancı var, şehirler gayet modern. Arap Emirlikleri, Bahreyn, Katar vs ama pahalılar haberiniz olsun, eh işte dediğiniz bütçeniz yetmeyebilir. Bir yerden başlamak tecrübe edinmek istiyorsanız Balkan ülkelerinden başlayın derim. Ulaşım alternatifi var, otobüsle de gidebilirsiniz.

cinecin cinecin yazmış size bir rota. Seyahat acentelerinin Balkan turlarını inceleyin. Hangi ülkeleri kapsıyor, tur sırasında nereleri gezdiriyorlar notlar alıp rota oluşturabilirsiniz. Ben mesela daha önce gitmediğim bir ülkeye tatile gideceksem tavsiye sitelerine ve acentelerin programlarına bakıyorum.

Biz ailecek gideceğiz Balkan turuna. 8 günde 6 ülke.Bosna Hersek,Makedonya, Arnavutluk,Karadağ,Kosova,Sırbistan.Nisan ayında inşaallah.Ama tur ile gitmeyi tercih ettik. çünkü hem dilimiz yok hem de rota oluşturmak,otelleri ayarlamak,araba kiralama olayları baya gözümde büyüdü ve kendime güvenemedim bu konuda.Bir arkadaş söylemiş,Güney Amerika ülkelerinin tehlikeli olduğunu duymuştum ben de.

Back