tek başına bebek büyüten annelerin ve bebek ile sınav,ders,kpss çalışan anneler

Annakarenina63

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2018
87
37
kızlar merhaba. benim gibi olanlar varsa deneyimlerinize çok ihtiyacım var. nisan 2019da anne olacağım ve bebeğim doğar doğmaz onunla baş başa kalacağız çünkü annem çok yaşlı kayınvalidem ise köyden gelemez kısacası yalnızım. Bebekle geçireçeğim ilk zamanlardan çok korkuyorum napacağım nasıl emzireceğim nasıl tutacağım yıkayacağım vs diye ilk anından itibaren yalnız olup başa çıkanlar var mı? :KK43: ayrıca atanamamış bir Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim. Çocuk doğana kadar hunharca kpss çalışıyorum eşim de atanmamı çok istiyor ama benim doğumum nisanda ve sınav temmuzda yani 3 aylık bir kaybım olabilir. Ama bu 3 ay bebekle de çalışabilir miyim? yoksa hayal mi görüyorum sizce. çok uzun yazdım ama :KK43: hoşçakalın...

Canim oncelikle hayirli saglikli dogumlar dilerim. Gözünü korkutmak istemem ama bebek dogduktan sonra en yogun donem zaten ilk 3 ay. Lohusalik bir yandan bebekle ugrasmak biryandan. Zaten o uyusa da 2 dakka gozumu kapatsam diye düşüneceğin icin ders calisabilecegini hic sanmiyorum. Sen gucun yettikce doguma kadar halletmeye calis sinav işini bence.
Tutma yikama vs konularini gozunde buyutme kucagina alinca otomatikman yapiyorsun zaten. Yeterki emzirme işini dogru yap. Onu da zaten hastanede hemsireler gosteriyor. Nasilsa yaparm deyip sormazlik etme her firsata cagir yanina. Cunku yanlis emzirmeyle de busefer gogus uclarn yara oluyo onun acisiyla ugrasma bide. En onemlisi kendini yanliz hissetme... eşinle ustesinden gelirsiniz evelallah. Yine sormak istedklern olursa yardmci olmaya calsiiriz :) ben de martta dogum yaptim yeni geciyorum bu yollardan ilk bebegim.. saglikli dogumlar dilerim.

Canim oncelikle hayirli saglikli dogumlar dilerim. Gözünü korkutmak istemem ama bebek dogduktan sonra en yogun donem zaten ilk 3 ay. Lohusalik bir yandan bebekle ugrasmak biryandan. Zaten o uyusa da 2 dakka gozumu kapatsam diye düşüneceğin icin ders calisabilecegini hic sanmiyorum. Sen gucun yettikce doguma kadar halletmeye calis sinav işini bence.
Tutma yikama vs konularini gozunde buyutme kucagina alinca otomatikman yapiyorsun zaten. Yeterki emzirme işini dogru yap. Onu da zaten hastanede hemsireler gosteriyor. Nasilsa yaparm deyip sormazlik etme her firsata cagir yanina. Cunku yanlis emzirmeyle de busefer gogus uclarn yara oluyo onun acisiyla ugrasma bide. En onemlisi kendini yanliz hissetme... eşinle ustesinden gelirsiniz evelallah. Yine sormak istedklern olursa yardmci olmaya calsiiriz :) ben de martta dogum yaptim yeni geciyorum bu yollardan ilk bebegim.. saglikli dogumlar dilerim.
Evet yaaa elime alınca duygusal olarak adapte olurum :) ah ah atanma işini evlenmeden halledicektim ama yapamadım işte. Ve ilk bebek olunca insan cok heyecanlı oluyor :) siz de mi yalnızsın bebeğinizi büyütürken?

Evet yaaa elime alınca duygusal olarak adapte olurum :) ah ah atanma işini evlenmeden halledicektim ama yapamadım işte. Ve ilk bebek olunca insan cok heyecanlı oluyor :) siz de mi yalnızsın bebeğinizi büyütürken?
Maalesef ben de beceremedim atanmayi canim. Nasip.. olmayinca olmuyo 83le acikta kaldim. Bebiş dogunca da rafa kalkti artik sifirdan hazrlanamam Bu saatten sonra . Ben bazen yalnz kaldim bazen kalmadim ailem sehir dışında. Ikisini de yasadim. Yapilamiycak bisey değil insan zamanla alisiyor tabi ama ilk dönemi atlatmak önemli tabi

X