Tek ayak ustunde emekleme

pinkbuyu

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2012
3.216
2.203
333
İstanbul
Merhaba,
Duzeltilmis 9 aylik ikizlerim var, ikizlerimden biri tek bacagini ceke ceke surunuyor, sürünürken bir bacaginii kullanmiyor, ayağa kaldirdigumda ise iki ayagina da kullaniyor.
Cocuk norolojiye mi göstermeliyiz? Cok endişeleniyorum. Boyle olup da düzelen var mi

Merhaba, kac haftalik dogdular?
Ayaga kalkinca ikisini de kullaniyorsa sorun yoktur buyuk ihtimalle, bazi bebekler dizlerinin ustunde degil de komando misali emekliyorlar.
Benimki de premature dogdu surunerek komando gibi emekliyor artik cok hizlandi emeklemede.
Her bebegin gelisimi farklidir sizin ikizlerinizin de tabii ki farkliliklari olacaktir endiselenmeyin.
Bebeklerinizi saglikla huzurla buyutmeniz dilegiyle.

Son düzenleme:
Benimki de komando gibi emekliyor ama tek bacagini suruyor. Boyle olup sonradan düzelen var mi? Ya da bir hastalik belirtisi mi acaba

Benimki de komando gibi emekliyor ama tek bacagini suruyor. Boyle olup sonradan düzelen var mi? Ya da bir hastalik belirtisi mi acaba
Ben ayakta durunca ikisini de hareket ettiriyorsa bir sorun oldugunu dusunmuyorum, iki bacakta kaslar neredeyse aynidir, ama iciniz rahat etmiyorsa ikinci bir gorus ozellikle doktor gorusu almanizda fayda olabilir.
Ilk once normal cocuk doktoruna goturup daha sonra doktorun yonlendirmesiyle norolojiye goturebilirsiniz bebeginizi.

Tesekkur ederim canim. Simdi bir fizyoterapist e videoyu yolladim. Cocuk norolojiden randevu alicam. Umarim bir sorun yoktur ya da düzelmeyecek bir sorun değildir.

Belki ayni sorunu yasayanlar vardir diye yazıyorum. Bugun bebegimi doktora goturduk norolojik kontrolleri yapildi bir sorun olmadigi soylendi. Emeklemeye geçiş aşamasında bu tarz surunmelerin normal olduğu bildirildi. Bebegin bacak refleksleri kontrol edildi. Ayak bileği kontrol edildi. Kalca eklem yerleri kontrol edildi. Röntgen e ihtiyac duyulmadi.

Merhaba yigenim aynı şekilde emekliyordu . Doktoruda üşengeç kendini yormak istemiyor bellki demişti . Şuan maşallahi var asla yerinde durmuyor yürümüyor koşuyor :) korkulacak bir şey yok iicniz ferah olsun

Merhaba yigenim aynı şekilde emekliyordu . Doktoruda üşengeç kendini yormak istemiyor bellki demişti . Şuan maşallahi var asla yerinde durmuyor yürümüyor koşuyor :) korkulacak bir şey yok iicniz ferah olsun
Cok tesekkur ederim bilgi verdiğiniz için. Ben bir bacagini suruyerek kullanmayınca serabral palsi ya da kalca cikigi mi var diye suphelenmistim. Cok endiselenmistim. Aslinda doktora carsamba gunu gidecektik ama ne esim ne de ben uyuyabilmek apar topar bugun gittik. Doktor da muayene etti sorun gormedi. Bebegim 33 haftalikken 1900 gram dogdu. Yani riskli bebek kategorisinde. Gercekten cok endişelendiriyor, hatta acaba bir doktora daha mi götürsem diye dusunuyorum. Yigeniniz de sadece tek bacagini mi suruyerek gidiyordu?

Evet sadece tek bacağını sürüyordu çok tuhaf gelmişti bize daha önce görmemiştik çünkü bizde doktoruna götürdük ve o da hiç bir sorun olmadığını söylemişti ki yokmusta zaten :)

İçime su serptiniz. Cok tesekkur ederim.
Rica ederim ne demek, hatta yaşıtlarina göre bir kaç ay da geç yürüdü ne kadar ayakta da durabilmeyi öğrense de elimizle yuruttugumuzde de güzelce yurusede emeklemeyi tercih ediyordu . İyi geceler dilerim

Bu arada kız mı erkek mi bebeğiniz . Benim yigenim erkek ve rahatına çok düşkündü . Hatta çoğunlukla erkek bebekleri o şekilde emeklermis

Bu arada kız mı erkek mi bebeğiniz . Benim yigenim erkek ve rahatına çok düşkündü . Hatta çoğunlukla erkek bebekleri o şekilde emeklermis
Kiz bebegim. Gerci biz yine de cocuk norolojiye götüreceğiz. Cunku 1900 gram ve 33. Haftada dogmustu. İçimiz rahat etsin en azindan.

Kiz bebegim. Gerci biz yine de cocuk norolojiye götüreceğiz. Cunku 1900 gram ve 33. Haftada dogmustu. İçimiz rahat etsin en azindan.
Benim oğlumda öyle emeklerdi bir sorunu yok şuan 10 yaşına girecek

Merhaba,
Duzeltilmis 9 aylik ikizlerim var, ikizlerimden biri tek bacagini ceke ceke surunuyor, sürünürken bir bacaginii kullanmiyor, ayağa kaldirdigumda ise iki ayagina da kullaniyor.
Cocuk norolojiye mi göstermeliyiz? Cok

Benim oğlum da ilk 10 gün böyle imekledi. Sanırım bilmediği için sonra dört nala gitti biraz gözlem ve az bir zaman bakabilirsiniz .
endişeleniyorum. Boyle olup da düzelen var

Tek bacagini mi sürüyordu? Yani komonda turu surunuyor ama bir bacagini suruyor hep o bacagini one çekip surumuyor. Sizin oglunuzda mi oyleydi
Evet evet aynen öyle teki ile ilerliyor tekini sonradan sürüklüyordu

Emeklemek nörolojik gelişim basamağı değil. Benim bebeğim hiç emeklemedi ve sürünürken de tek ayak tek kol giderdi. Sıralarken ayaklarının ikisini de kullanırdı. Sizde de ayakta ikisini kullanıyormuş. Bir sorun yoktur büyük ihtimalle ama götürün içiniz rahat etsin tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…