• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek arter tek ven ve böbrek genişlemesi

lego

rüyalar sokağı
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
1.166
855
323
Sivas
Merhabalar herkese
29 haftalık hamileyim
Dün akıntım fazla olunca doktora gittim sıkıntı olmadığımı söyledi
Ayrıntılı ultrasonda ki 23-24 haftalıkkendi tek arter tek ven olduğu ortaya çıkmıştı hem radyolog hem kendi doktorum bunun bir sorun olmadığından bahsettiler
Ayrıntılıda sağ böbrek değeri sınıra yakındı
Dün bu değerin arttığını öğrendim bu haftaya kadar herhangi bir sorun yoktu
Açıkçası dünden beri çok canım sıkıldı
Bu durum down sendromu açısından riskli kabul ediliyor ikili testimiz temiz çıkmıştı çok şükür
Ama gel gör ki benim canımın sıkılmasına engel değil
Aynı durumu yaşayanlar var mı?
Benim tuzu kesmemin herhangi bir faydası olur mı

Merhabalar herkese
29 haftalık hamileyim
Ayrıntılı ultrasonda ki 23-24 haftalıkkendi tek arter tek ven olduğu ortaya çıkmıştı hem radyolog hem kendi doktorum bunun bir sorun olmadığından bahsettiler
Bu durum down sendromu açısından riskli kabul ediliyor ikili testimiz temiz çıkmıştı çok şükür
Merhaba canım bende bugün ayrıntılı ultrasonda tek arter tek ven olduğunu öğrendim bebeğin durumu nasıl gelişmesinde bi sıkıntı var mı?

Merhaba canım bende bugün ayrıntılı ultrasonda tek arter tek ven olduğunu öğrendim bebeğin durumu nasıl gelişmesinde bi sıkıntı var mı?
Merhabalar
Kilo alımında yada diğer gelişimlerinde çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadık
Ertesi hafta değer küçülmüştü tekrar böbrek için sonra da bi daha sormadık
Şu an 37 haftalık olduk geçen hafta tekrar sorma ihtiyacı hissettim 7 olmuş bu hafta da aynı kalmış inşallah daha büyümeden hafif büyük değerle bitireceğiz süreci bence
Down sendromuna ilişkin de doktorlar bu belirteçleri önemsemiyorlar pek açıkçası hatta hiç önemsemiyorlar zaten düşününce de herşeyin normal çıktığı hamileliklerde bile aylar sonra anlaşılan bir rahatsızlık bile olabiliyor bu durum
Tek arter tek ven bizde büyüyüp gelişmesi açısından hiç bir sorun çıkarmadımçok şükğr

Merhabalar
Kilo alımında yada diğer gelişimlerinde çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadık
Ertesi hafta değer küçülmüştü tekrar böbrek için sonra da bi daha sormadık
Şu an 37 haftalık olduk geçen hafta tekrar sorma ihtiyacı hissettim 7 olmuş bu hafta da aynı kalmış inşallah daha büyümeden hafif büyük değerle bitireceğiz süreci bence
Down sendromuna ilişkin de doktorlar bu belirteçleri önemsemiyorlar pek açıkçası hatta hiç önemsemiyorlar zaten düşününce de herşeyin normal çıktığı hamileliklerde bile aylar sonra anlaşılan bir rahatsızlık bile olabiliyor bu durum
Tek arter tek ven bizde büyüyüp gelişmesi açısından hiç bir sorun çıkarmadımçok şükğr
Bende tek arter tek ven dışında bi sıkıntı görmedi kalp böbrek vs hepsi normal dedi.
Benim ikili üçlü taramalarım olmadığı için riskin yüzde kaç olduğunu bilemeden bişey diyemeyiz dedi haftaya tekrar çağırdı bakacak heralde yine tek arter mi diye. İçim rahatladı cevabınıza umarım bende sağlıkla o haftalara gelebilirim.
Beslenme konusunda ekstra bişey yaptınız mı doktorun önerisi oldu mu protein ağırlıklı vs dinlenme önerdi mi size?

Bende tek arter tek ven dışında bi sıkıntı görmedi kalp böbrek vs hepsi normal dedi.
Benim ikili üçlü taramalarım olmadığı için riskin yüzde kaç olduğunu bilemeden bişey diyemeyiz dedi haftaya tekrar çağırdı bakacak heralde yine tek arter mi diye. İçim rahatladı cevabınıza umarım bende sağlıkla o haftalara gelebilirim.
Beslenme konusunda ekstra bişey yaptınız mı doktorun önerisi oldu mu protein ağırlıklı vs dinlenme önerdi mi size?
Yok normalde nasıl besleniyorsam o şekilde beslenmeye devam ettim
Abur cubur yoktu günlük protein almaya çalıştım
Kuruyemiş meyve destekledim
Gereksiz hamurişi yada kızartma tüketmedim
Ama kendimi sıkmadım da yani canım pasta istiyorsa pasta da yedim
Doktorum da özel bi şey önermedi genel olarak ayakta uzun süte kalma yada uzun süre oturma dedi sadece ama bunu damardan dolayı dediğini sanmıyorum bir keresinde 5 cm birden rahim ağzım kısaldı aniden o zaman demişti

Yok normalde nasıl besleniyorsam o şekilde beslenmeye devam ettim
Abur cubur yoktu günlük protein almaya çalıştım
Kuruyemiş meyve destekledim
Gereksiz hamurişi yada kızartma tüketmedim
Ama kendimi sıkmadım da yani canım pasta istiyorsa pasta da yedim
Doktorum da özel bi şey önermedi genel olarak ayakta uzun süte kalma yada uzun süre oturma dedi sadece ama bunu damardan dolayı dediğini sanmıyorum bir keresinde 5 cm birden rahim ağzım kısaldı aniden o zaman demişti
Tuzu kestiniz mi peki? Ben az tuzlu yemek yiyorum sıfıra indirmem gerekir mi sizce?
İnşallah günüyle uyumlu devam eder sizin de benim de sağlıkla alalım kucaklarımıza🤲🏻
Bir de aspirin tarzı kan sulandırıcı verdiler mi size?

Tuzu kestiniz mi peki? Ben az tuzlu yemek yiyorum sıfıra indirmem gerekir mi sizce?
İnşallah günüyle uyumlu devam eder sizin de benim de sağlıkla alalım kucaklarımıza🤲🏻
Bir de aspirin tarzı kan sulandırıcı verdiler mi size?
Tuzu kesmedim bazı araştırmalarda bınun işe yaramayacağını okumuştum ki ben zaten böbrek büyümesi için kesecektim kessem
Amin inşallah
Bende pıhtılaşma vardı zaten o yüzden oksapar artı bebe aspirini kullandım uzun süre son 2 ay aspirini kestiler oksaprla yola drvam

Tuzu kesmedim bazı araştırmalarda bınun işe yaramayacağını okumuştum ki ben zaten böbrek büyümesi için kesecektim kessem
Amin inşallah
Bende pıhtılaşma vardı zaten o yüzden oksapar artı bebe aspirini kullandım uzun süre son 2 ay aspirini kestiler oksaprla yola drvam
Bende tansiyon için yarım aspirin kullanıyorum. Ne zaman keserler bilmiyorum.
Peki gelişimi hep haftasıyla uyumlu mu gitti sizin yoksa bazen 1 hafta geri ileri muhabbeti oldu mu

En başta geç döllenme olarak başladı o yüzden başlarda geriydi ama sonra sat ile uyumlu oldu

Merhabalar herkese
29 haftalık hamileyim
Kaçtı böbrek değeriniz?

Back