Ben 1,5 yıllık evliyim, hiç elimde tencere yıkamadım... Tefalin teflon seti var, bekarlıktan kalma bir mehtap tenceremvardı, Mejtap 3 yıllık falan oldu aslında hiç bişey yoktu ama un helvası yaparken tahta kaşıkla yapmama rağmen sanırım biraz fazla yüklenmişim, dip kısmında çizikler oluşmuş , ben de attım. Tefalin setin çeyiz için annem almıştı ama benim için pek kullanışlı değil çünkü tencereleri çok büyük, sadece en küçük boy olan tenceresini ve wok tavasını kullanabiliyorum. 1,5 yıldır sürekli kullanırım sürekli de nakinada yıkarım hala hiçbişeyi yok, bir ara züccaciyeden cemin platnyum sahanını almıştım ama berbat 2-3 ayda dibi pul pul kalktı, attım gitti.. Sağlığımdan kıymetli değil...
Şimdi taçı keşfettim.
Taç mutfak diye internetten aratıp görebilirsiniz. Dış kısmı cem gibi boyama da değil, yemek istediği kadar taşsın yıkandıktan sonra leke kalmıyor, tabanı da çift kat teplom ve kabarcıklı, alalı 2 ay falan oldu güzel geldi 1 tane deneme amaçlı aldım, çooook memnunum... Bu arada bir tane de döküm tencerem var, et temekleri çok güzel oluyor, güveç tadında, metal kaşık da kullanılabilir, teflon değil yani, tavsiye ederim, ama biraz ağır...