Tedavisi olmayan hastalıkla doğan bebeğin ailesi: Bu bebek bizim değil

Öncelikle Allah şifa versin minik bebeğe .
Konuda anlamadığım , baba ' ölümcül hastalık olduğu için sosyal hizmetler bebeği istiyor ' gibi birşeyler demiş . Nasıl yani bebek onların olsa dahi alacaklar mı onlardan ? Böyle bir prosedür mü var anlayamadım .

Son düzenleme:
Hastalığı kabul etmeyiş demeyelim de şimdi tıp çok ilerledi, bebeğin her şeyi biliniyor hatta anne karnında ameliyat dahi ediliyor.
Bu aileye sağlam evlat demişler.
Acaba birisi bunların bebeğini alıp da kendi hasta çocuğunu mu verdi?
Olur mu olur. Dünyanın çivisi çıkmış.
Ne acı ya. Masum bir bebek ve iki türlü de öz ailesi tarafından kabullenilmiyor..
Allahım şifa versin.
bilgece
turner send. da down send. gibi kromozom ayrılma anomalisidir.
normalde 46 XX olması gerekirken bu bireyler 46 X0 oluyor yani X kromozomlarından biri yok.
gebelikte tanı konulmayabilir.
eşlik eden ek anomali olmayabilir.
ayrıca bu bireyler de çoğunlukla normal hayat sürerler, öyle %80 engel filan olmaz.
muhtemelen karışmadı, aile kabullenemiyor.

Konudan anlamadığım , baba ' ölümcül hastalık olduğu için sosyal hizmetler bebeği istiyor ' gibi birşeyler demiş . Nasıl yani bebek onların olsa dahi alacaklar mı onlardan ? Böyle bir prosedür mü var anlamayamadım .
yahu turner send. ölümcül filan değil ki
down send. gibi kromozom anomalisi

bilgece
turner send. da down send. gibi kromozom ayrılma anomalisidir.
normalde 46 XX olması gerekirken bu bireyler 46 X0 oluyor yani X kromozomlarından biri yok.
gebelikte tanı konulmayabilir.
eşlik eden ek anomali olmayabilir.
ayrıca bu bireyler de çoğunlukla normal hayat sürerler, öyle %80 engel filan olmaz.
muhtemelen karışmadı, aile kabullenemiyor.

Himm. Valla pek bilgim olmadigi icin yorum yaptim. Ama haberdr % 80 özürlü hayati faaliyetleri durmus falan yaziyor. .
Sagol bilgilendirme icin.
Sen doktor musun?

Himm. Valla pek bilgim olmadigi icin yorum yaptim. Ama haberdr % 80 özürlü hayati faaliyetleri durmus falan yaziyor. .
Sagol bilgilendirme icin.
Sen doktor musun?
böyle konularda çok fena ajitasyona bağladıkları için inanmıyorum ben pek artık yazılanlara.
evet doktorum Hoppa

DNA testinde sonuç onların bebeği cikarsa ne yapacaklar merak edıyorum.

Allahım yavrucagı korusun zalimlerden.

Konuda anlamadığım , baba ' ölümcül hastalık olduğu için sosyal hizmetler bebeği istiyor ' gibi birşeyler demiş . Nasıl yani bebek onların olsa dahi alacaklar mı onlardan ? Böyle bir prosedür mü var anlayamadım .
Babası hiçbir şekilde bebeği istemiyor. Bir çok kuruma şikayette bulunmuş ve istemediğini iletmiş. Bu sebeple sosyal hizmetler de yavrucak ortada kalmasın diye sahip çıkacak.

Turner sendromu dişilerin hayati faaliyetleri neden dursun ? Ne kadar yanlış bir bilgi olmuş.Sadece normal dişilerden bazı farklar olur.Bu bireylerin boyunları omuzlarına doğru genişlemiş olur.Yumurtalıkları gelişmediği için çocuk sahibi olamazlar.Boyları normalden daha kısa kalır.Zeka seviyeleri normaldir.Her ne olursa olsun ailenin tutumu hoş olmamış.Allahın takdiri

Bence onların bebğe olma ihtimali yüksek neden derseniz baba ziraat ilaçlarıyla uğraşmış olabilir oradanda çocuğa geçme ihtimali yüksek ya ağzından geçti ya eline yıkamadı bir şekilde hamile kadına bulaşmış olabilir

Kimse anne babaya söylememiş mi acaba A rh(+) ile B rh(+) çiftin 0 rh(-) çocukları olabilir. A, B ve rh(+) baskın genlerdir haliyle ikisinde de çekinik sıfır ve rh(-) bulunabilir.
benim kan grubum.A + eşimin de B+ kızmn kan gurubu 0 - bizde bilmediğmizden bi şaşrmştk bebek ya annenin kanından olur yada babanın kanndan diye ayy ne.duruma.düşyo insan yaa

benim kan grubum.A + eşimin de B+ kızmn kan gurubu 0 - bizde bilmediğmizden bi şaşrmştk bebek ya annenin kanından olur yada babanın kanndan diye ayy ne.duruma.düşyo insan yaa

İşte kısaca tariflersek baskın genli insanların çekinik genli çocukları olabiliyor. Çekinik genli insanların baskın genli çocukları olması durumunda şüphe duyulması lazım.

dün bu haberi izleyince çok sinirlendim gerçekten..resmen çocukta problem var diye kabullenemiyorlar..ortalığı ayağa kaldırıp gazetecileri vs..çağırana kadar açıp internetten bir bakıverseydi çok bilmiş babası anlardı belki gerçeği..tıp eğitimine falan gerek yok daha lisede öğrenmiştim ben kan grubu çaprazlamalarını..annesi diyor ısınamadım ben bu bebeğe yazık değil mi yavrucağa..hadi diyelim annesi babası bilmiyor dün daha çok bunu haber yapan kanala kızdım ben..araştırmadan hiç bir bilimsel dayanağı olmayan ailenin iddialarını gerçekmiş gibi aile haklıymış gibi yansıttılar haberde..bir de diyorlar haberde genetik bir hastalık ama annede de babada da bu hastalık yok kimden almış bebek..be akıllılar bu sendrom olsa o şahıslar nasıl üresin anne baba olsunlar çekinik gen denen birşey var..Allah bu bebeğin yardımcısı olsun ne diyim..umarım güzel bir hayatı olur..

Babası hiçbir şekilde bebeği istemiyor. Bir çok kuruma şikayette bulunmuş ve istemediğini iletmiş. Bu sebeple sosyal hizmetler de yavrucak ortada kalmasın diye sahip çıkacak.

Evet en acisi budur. Hani dünya hali (özelikle Türkiye hali) yani hersey olabilir, o bebek baskasi ile degistirilmis olabilirdi fakat bu babanin tutumunu dogrulamiyor. Yani tüm sessizlik içinde kendileride dna testi yapabilirdi. Hatta netten siparis bile edilebilir bu testler.

Ortada kesin bilgi yokken, niye bu kadar sikayet? Niye bu kadar bu bebegi istemdiklerini vurguluyorlar? Olan o zavalli bebege oluyor. Bebek özürlü diye hayati kötü olmaz, fakat böyle bir anne babaya sahip oldugu için hayati kötü oluyor iste. Daha yeni dogmus bir bebek ya!! Gerçekten çok üzüldüm onun durumuna. :KK43: :KK43:

X