Crohn ataklarla seyreden bir hastalık.ilaç tedavisi düzenli olmalı stres olmamalı.sigara kullanımınız varsa o cıkmalı hayatınızdan.ancak izmirdeyseniz kendinize sizi düzenli izliycek bir gastroenterelog öneririm.hastalıgınız bir ömür izlem gerektiren bir durum.aynı doktor takip etsin ki en erken durumda müdahale edilsin.kafanıza takılan birşey olursa yardımcı olmaya calısırımÇok teşekkür ederim.Evet 2 gün öncede başka bi hastaneye gittik şu eskiden izmir özel şifa hastanesi olan.Çiğ sebze meyve yeme dedi yani salatalık domates bileMeyveleride komposto olarak haşlayarak falan hiç sevmediğim şeyler
Orda bi kaç test yaptırdık artı bi ilaç yazması için daha bakalım 5 gün sonra gidicez sonuçları almaya.
Öncellikle ilgilendiğiniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim.Ama bu tarz (doktorumsu)hanfendi öncelikle ben hemşireyim. bu tür tanı ile gelen hastalarım çok oldu bu hastalık üzerine de çok bilgim var. şansa denk geldiniz bi okuyayım dedim. İshalin şiddetini azaltmak için, doktor uygun gördüğü taktirde diphenoxylate (Lomotil) veya Loperamide (lopermid) gibi ilaçlar kullanılabilir. Ancak bu ilaçların hastalığa bir etkisi yoktur. Sulphasalazine (Salozopyrin) kalın barsağı tutmuş olan Crohn hastalarında, Mesalamine (Salofalk) ince barsağı tutan Crohn hastalığında yararlıdır. Salozopyrin alan bazı hastalarda bulantı, ciltte döküntü gibi yan etkiler görülebilir. Salofalk ile yan etkiler azdır.
Hastalığın aktif döneminde kortikosteroid ilaçlar (Deltakortril, Ultralan vb.) iltihaplanmanın azalmasını sağlayarak karın ağrısının, ateşin, ishalin azalmasını, iştahın artmasını sağlarlar. Kortikosteroidler çok etkili olmakla birlikte yüksek dozlarda ve uzun süreli kullanıldığında yüzde şişme, kan basıncında artış, kan şekerinde yükselme, kemiklerde kalsiyum kaybı gibi istenmeyen yan etkilere yol açmaktadır. Bu nedenle ilacın olumlu etkisi sağlandıktan sonra ilaç dozu haftalar/aylar içinde kademeli olarak azaltılır veya tamamen kesilir. Bazı hastalarda düşük dozda devamlı kortizon kullanımı gerekebilir.
Bağışıklık sistemini etkileyen Azathioprine (Imuran) gibi ilaçlar uzun dönemde hastalığın aktifleşmesini engellemek için kullanılmaktadır. Azathioprine kemik iliğinde kan hücrelerinin yapımını engellediğinden kan sayımının düzenli izlenmesi gerekir (Crohn hastalığında düşük dozda azathioprine kullanıldığı için kan hücrelerine etkisi azdır). Bulantı, kırgınlık, deri döküntüleri çok az sayıda hastada olabilir.
Antibiyotiklerin Crohn hastalığındaki rolü belirgin değildir. Apse, anüs çevresinde iltihaplanma gibi durumlarda antibiyotikler gerekebilir.
Demir, folik asit veya vitamin B12 gibi mineral ve vitamin desteğine kansızlığı olan hastalarda gereksinim olabilir.
Hiç duymadım nasıl bir şey oluyor?Pinner test diye test var yaptırsan faydası olur mu acaba
Teşekkürler.Belki vardır kim bilirgeçmiş olsun . Bence her hastalığın şifası vardır ya . Modern tıpta değil de bu uzak doğuda filan kullanılan yöntemleri araştırın bence onlar güzel
Evet tedavisi yok.Ömür boyu ilaç kullanılacakmışAllah yardimciniz olsun, iki yakin arkadasimin esleri de ayni dertten muzdarip, yilin belli donrmlerinde mutlaka hastaneye yatiyorlar, igneler ilaclar tedavi edilmesi mumkun degil en azindan ilerlemesini onleyelim derdindeler.
Adini hatirlayamadigim istanbuldaki bir devlet hastanesinde ( cerrahpasa olabilir) bu konunun uzmani bir doktor oldugunu duydum onlardan. Ama hic hatirlamiyorum su an doktorun adi sani nedir. Bir arastirin isterseniz her hastasinin normal hayata dondugunu duymustum
Sigaram yok Allaha şükür.İzmir tepecik sağlık eğitim araştırma hastanesinde gastroenterelog Gözde hanıma gittik sonuçlar için tekrar gidicez bakalım e örenecek.Crohn ataklarla seyreden bir hastalık.ilaç tedavisi düzenli olmalı stres olmamalı.sigara kullanımınız varsa o cıkmalı hayatınızdan.ancak izmirdeyseniz kendinize sizi düzenli izliycek bir gastroenterelog öneririm.hastalıgınız bir ömür izlem gerektiren bir durum.aynı doktor takip etsin ki en erken durumda müdahale edilsin.kafanıza takılan birşey olursa yardımcı olmaya calısırım
Bende çok zayfladım canım inan herkes şaşkın.Ağzıma az önce bi lokma çikolata attım 3 oldu lavaboya gidiyorumCanım çok geçmiş olsun ben de ms hastasıyım ve maalesef tedavisi yok. Allah bizim gibilere şifa verir inşallah. Benim bir çocukluk arkadaşım da crohn hastası. Kortizon kulladığı dönem çok oldu. Beslenmesini bilmiyorum ama hep kilo alıp verirdi. Allah yardımcımız olsun.
Çok sağolun.Evt stres her anım yanımızda kiÖncelikle geçmiş olsun .Allah bütün hastalarla birlikte seninde şifanı versin .Bende raynaud hastasıyım.Soğuktan ellerimde beyazlaşma ,hissizleşme oluyo .Benimki de kalıtsalmış.Tedavisi yok benimkininde sade eldiven tamam gerektiği ,stresten uzak durmam gerektiği söyleniyo .Soğuk neyse de insansın işte stresten uzak duramıyosun .....
Bana da kefir çok örenildi.Kudret narınıda hemen araştırıyorum,teşekkürlerCanım cok gecmis olsun hastalık hakkında bilgim yok fakat bağırsak ve mide iltihabında kudret narı mucizevi bir bitkidir diye okumustum zeytinyağlısı ve ballısı aktarda satılıyor
Araştırmak istersen diye yazmak istedim
Kan veriyorsun. Senin vücuduna iyi gelmeyen tüm yiyecekleri kategoriler halinde veriyor. Google a bi ya araştır çok etkili bi testÖncellikle ilgilendiğiniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim.Ama bu tarz (doktorumsu)konuşmalardan pek bişey anlamadım.Bu hafta gidince yeni bir ilaç yazacağını söyledi ama pentasayı devamlı kullanacağımı biliyorum sadece şuan için.
Hiç duymadım nasıl bir şey oluyor?
Teşekkürler.Belki vardır kim bilir
Aslında çok gerekli bişey.Doktoruma gidince bunuda yaptırmak istediğimi ileteyim.Kan veriyorsun. Senin vücuduna iyi gelmeyen tüm yiyecekleri kategoriler halinde veriyor. Google a bi ya araştır çok etkili bi test
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?