Tedavisi olmayan hastalık

Sirine_fb

Ulaş'mmm
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2015
487
469
53
Merhaba arkadaşlar,
Benim derdim de sonunda teşhisi konmuş olan hastalığım 'Crohn Hastalığı'.Bir çeşit bağırsak iltihabı hastalığı.
Bitmek bilmeyen karın ağrıları ve tuvalet sıklığı en büyük belirtilerimdi.Ardından yorgunluk hissi eklem ağrıları derken geçen ay hastaneye gittim endoskopi ve kolonoskopi yapıldı.Sonuç olarak crohn hastalığı dendi.Bu illet hastalık insanın sosyal hayatını mahvettiği kesin.Adet ağrısı gibi bi ağrı daha bile beteri sürekli kıvranıyorum.Tuvalete koşa koşa gidiyorum seyahate bile çıkmak dert oldu.Geçen hafta hastanede falan yattım sağolsun nişanlım ve ailesi hep yanımdaydı.Ailem uzakta olduğu için(başka şehirde çalışıyorum) hep destek çıktılar bana.
Sizlere sorum bu hastalığı geçireniniz veya yakını olan var mı.Beslenme konusunda falan fikir almak istiyorum.Çoğu şey dokunuyor.Ve yaklaşık 12kg kaybettim.
Ve hastalığın tedavisi yok!Ömür boyu buna alışarak dikkat ederek yaşayacağım.Bu konuda bilgisi olanlar yazarsa çok minnettar olurum.
 
Bir üniversite hastanesinde diyestisyene gitmenizi öneririm.onlar her hastalıga göre bir plan cıkartıyor.çok geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim.Evet 2 gün öncede başka bi hastaneye gittik şu eskiden izmir özel şifa hastanesi olan.Çiğ sebze meyve yeme dedi yani salatalık domates bileMeyveleride komposto olarak haşlayarak falan hiç sevmediğim şeyler
Orda bi kaç test yaptırdık artı bi ilaç yazması için daha bakalım 5 gün sonra gidicez sonuçları almaya.
 
Çok sağolun.

Teşekkür ederim bi bakayım öyleyse.
bildiğim kadarıyla bi kere tahılları, unlu şeyleri ve şekeri tamamen kesecek, ve probiyotikli şeyleri yiyeceksin, peyniri mesela olgun peynirlerden yiceksin taze değilde eski kaşar gibi, uzun süre beklemiş peynirler, ve sanırım protein ağırlıklı beslenmen gerek, dediğim diyete mutlaka bak fayda gören çokmuş
 
Canim surekli kullanman gereken bi ilac var bu ilaci kullanirken sodyum diyeti yapacaksin. Allah beterinden saklasin. Hamdolsun her halimize
 
Tam detaylı bi konuşma yapmadı diğer test sonuçlarınıda istedi belki o zaman detaylı anlatır beslenme şeklini.Bu dediklerinizde aklımda olacak mutlaka.
Canim surekli kullanman gereken bi ilac var bu ilaci kullanirken sodyum diyeti yapacaksin. Allah beterinden saklasin. Hamdolsun her halimize
Evet pentesa diye bi ilaç 8 tane içiyorum günde.
 
Tam detaylı bi konuşma yapmadı diğer test sonuçlarınıda istedi belki o zaman detaylı anlatır beslenme şeklini.Bu dediklerinizde aklımda olacak mutlaka.

Evet pentesa diye bi ilaç 8 tane içiyorum günde.
az ve yavas yemek onemli bu hastalikta gecmez uyur bu hastalik alevlenme donemi olur o ara agrili olur senin icin. İmtihan dunyasi
 
Bendede karin agrisi yok ama sık tuvalete cikma var sabah kalkar kalmazla basliyor ama gelince hemen gitmem gerek tutmak agri veriyor imkansiz gibi bisi oluyo...
henuz gitmedim dr int arastirdim biraz huzursuz bagirsak sendromu falan diyo bi suredir bole yasiyorum...
 
KEFİR canım. Bağırsak hastalıklarının birebir ilacı bana göre. Bağırsak tembelliği ile yıllarca mücadele ettim ben 21 gün wcye çıkmadığım oluyordu. Eski iş yerinden müdürüm kefir mayası verdi. O da bağırsak kanserinden kurtulmuştu. Kesinlikle dene yenileniyorsun demişti.
Türkiye'de çok yaygın olmasa da inanılmaz faydaları olduğuna inanıyorum. Ziraat fakültelerinden kefir mayası bulabilirsin. Her sabah aç karnına 1 bardak bıkmadan usanmadan içersen en azından günlük hayatına devam edebileceğini düşünüyorum.
Hamileyim, hamileliğimin 18. haftasında kurdeşen döktüm ve ilaç ve iğne kullanamayacağım için doktor doğuma kadar geçmez dedi. Hemen ara verdiğim kefire başladım. 6 haftada geçti şükürşimdide devam ediyorum. İnternetten ve yabancı sitelerden araştırabilirsin.

Bana göre şifa kaynağı valla
 
Canim bana da irritabl bagirsak sendromu denmisti.Ama hastaligin belirtilerini cok az yasiyorum yani arada bir.Ve benim ezelden beri hep kabizlik sorunum var bu bagirsak hastaliklarinda kabiz olmamak cok onemli.Lifli besinlerden tuketmeye dikkat et.Allah sifa versin,gecmis olsun.Olumden baska herseyin caresi var.Kafana takip stres yapma cunku stres mide,bagirsak aklina gelen butun organlari etkiliyor.
 
az ve yavas yemek onemli bu hastalikta gecmez uyur bu hastalik alevlenme donemi olur o ara agrili olur senin icin. İmtihan dunyasi
Evet şuan aktif dönemindeymişim.Dediğiniz gibi geçmiyormuş sadece remisyon dönemi yani sakin olduğu dönem oluyormuş ama ardından dahada beteri gelebiliyormuş
Benimde başlangıçta ağrım yktu bence sizde bir doktora görünün.Bende lavabodan çıkmaıyorum çünkü.
Evet kefir duydum nişanlımın bi tanıdığı teyze söyledi o da onu araştırıyordu en son.Kesinlikle deneyeceğim kefiri.
Kesinikle bu hastalığın dostu ilk olarak stres sinir.Bir şeye sinirleneyim yada stres yapayağım ölürdüm ağrıdan tuvaletten çıkamazdım.Ama nasıl uzak durucaz ki bu stresten.
 
hanfendi öncelikle ben hemşireyim. bu tür tanı ile gelen hastalarım çok oldu bu hastalık üzerine de çok bilgim var. şansa denk geldiniz bi okuyayım dedim. İshalin şiddetini azaltmak için, doktor uygun gördüğü taktirde diphenoxylate (Lomotil) veya Loperamide (lopermid) gibi ilaçlar kullanılabilir. Ancak bu ilaçların hastalığa bir etkisi yoktur. Sulphasalazine (Salozopyrin) kalın barsağı tutmuş olan Crohn hastalarında, Mesalamine (Salofalk) ince barsağı tutan Crohn hastalığında yararlıdır. Salozopyrin alan bazı hastalarda bulantı, ciltte döküntü gibi yan etkiler görülebilir. Salofalk ile yan etkiler azdır.
Hastalığın aktif döneminde kortikosteroid ilaçlar (Deltakortril, Ultralan vb.) iltihaplanmanın azalmasını sağlayarak karın ağrısının, ateşin, ishalin azalmasını, iştahın artmasını sağlarlar. Kortikosteroidler çok etkili olmakla birlikte yüksek dozlarda ve uzun süreli kullanıldığında yüzde şişme, kan basıncında artış, kan şekerinde yükselme, kemiklerde kalsiyum kaybı gibi istenmeyen yan etkilere yol açmaktadır. Bu nedenle ilacın olumlu etkisi sağlandıktan sonra ilaç dozu haftalar/aylar içinde kademeli olarak azaltılır veya tamamen kesilir. Bazı hastalarda düşük dozda devamlı kortizon kullanımı gerekebilir.
Bağışıklık sistemini etkileyen Azathioprine (Imuran) gibi ilaçlar uzun dönemde hastalığın aktifleşmesini engellemek için kullanılmaktadır. Azathioprine kemik iliğinde kan hücrelerinin yapımını engellediğinden kan sayımının düzenli izlenmesi gerekir (Crohn hastalığında düşük dozda azathioprine kullanıldığı için kan hücrelerine etkisi azdır). Bulantı, kırgınlık, deri döküntüleri çok az sayıda hastada olabilir.
Antibiyotiklerin Crohn hastalığındaki rolü belirgin değildir. Apse, anüs çevresinde iltihaplanma gibi durumlarda antibiyotikler gerekebilir.
Demir, folik asit veya vitamin B12 gibi mineral ve vitamin desteğine kansızlığı olan hastalarda gereksinim olabilir.
 
geçmiş olsun . Bence her hastalığın şifası vardır ya . Modern tıpta değil de bu uzak doğuda filan kullanılan yöntemleri araştırın bence onlar güzel
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…