Tedavimi olmalıyım :(

Günaha girdim derken alış-veriş yaptığınız için mi?
İsteseniz almazsınız bence bunda doktora gidecek pek bir şey göremedim.
Örnek vermek gerekirse ben maaşımı çekmiyorum,kartı da yanımda taşımıyorum.
Cüzdanıma sadece 10 ya da 20 tl alıyorum duruma göre.
İsterseniz çözüm üretebilirsiniz :KK66:
Evet mantıklı bu bence, sen de uygulayabilirsin

Bence kadınlar hepsi dönem dönem yaşıyor bu sorunu :) bazen aylarca bende o ruh haliyle geziyorum sonra normale dönüyorum :)
Bu sana zarar verme boyutundaysa tabiki git doktora.
Ama kendini iyi hissediyorsan amaaan boşver alışveriş gibisi var mı :)

Bence kadınlar hepsi dönem dönem yaşıyor bu sorunu :) bazen aylarca bende o ruh haliyle geziyorum sonra normale dönüyorum :)
Bu sana zarar verme boyutundaysa tabiki git doktora.
Ama kendini iyi hissediyorsan amaaan boşver alışveriş gibisi var mı :)
Aldıklarıma bakınca bende öyle diyorum tatlım ama boşver diye :) bende ara ara duruluyorum ama cok az Sürüyor

Alışveriş hastalığına tutulmuşsun cicim... Bence bir uzmana git tabii, hayatında seni rahatsız eden bir durum varsa tatmini alışverişde arıyor olabilirsin.

Alışveriş hastalığına tutulmuşsun cicim... Bence bir uzmana git tabii, hayatında seni rahatsız eden bir durum varsa tatmini alışverişde arıyor olabilirsin.
Konuyu o Yüzden açtım tatlım,öyle bi hastalık varmış diye duydum.kızların cogu beni rahatlattı Sağolsun ama yinede gitmek istiyorum içim rahatlasın diye :)

aynı dert bende de var canım ben bazen alısverise cıkınca yemek yemem o parayıda kıyafete veririm tedavilik bu

Canım bir doktor olarak görüşüm kesinlikle bi psikiyatristle görüşmen yönünde...bahsettigin şey durtu bozukluğu ve tedavisi var...

artanı annene versen senin için saklasa. gerektiği kadar cebinde olsun yanında çıkarken bir yere koy evde yada dediğim gibi annene ver biriktikçe altın vs yaparsan nakit olmaz elinde

Merhaba kızlar,
ben uni son sınıf öğrencisiyim aynı zamanda part time harçlığımı çıkarmak için çalışıyorum. İşyerimi,patronumu,işimi çok seviyorum severek gidiyorum,saat ücretimde iyi çok şükür. Gel gelelim ben aldığım Haftalığı oldugu gibi alısverişe harcıyorum,inanılmaz derecede çok harcıyorum kendime hakim olamıyorum.vicdanım cok rahatsız,annemle bu konuda çok tartışıyoruz ama engel olamıyorum,dün yine baya bi günah işledim.gerekirse yemiyorum dışarda gidip o parayla bişey alıyorum kendime.psikologa gidilirmi bunun icin,açıkcası böyle bişey icin gitmeye utanırım,normalde cok iradeliyim!
İlerde fatura aile çocuk derken zaten ister istemez kısıtlayacaksın. Bende senin gibiyim iyikide öyleymişim ben calısmadım baba parası harcamak kokay oldugundan rahat harıcyorum diyr dusunurdum ama değilmiş. Bence şimdi harca gez toz ilerde yapamazsın belki. Ailende cok buyuk sorumlulugun yoksa tabi yanı eve para vermek zorunda degılsen gecerlı bu lafım

İlerde fatura aile çocuk derken zaten ister istemez kısıtlayacaksın. Bende senin gibiyim iyikide öyleymişim ben calısmadım baba parası harcamak kokay oldugundan rahat harıcyorum diyr dusunurdum ama değilmiş. Bence şimdi harca gez toz ilerde yapamazsın belki. Ailende cok buyuk sorumlulugun yoksa tabi yanı eve para vermek zorunda degılsen gecerlı bu lafım
Bende bana verilen harçlıkları kolay harcamam tatlım.kendi kazandığıma hic acımam.ara sıra babam hala harçlık verir onuda harcamam anneme veririm biriktirsin diye.zaten başkasından para beklemek bana göre değil ben kendi kazandığımı harcamayı cok seviyorum

Konuyu o Yüzden açtım tatlım,öyle bi hastalık varmış diye duydum.kızların cogu beni rahatlattı Sağolsun ama yinede gitmek istiyorum içim rahatlasın diye :)

Evet var tatlım... Kısaca anlatayım...

Alışveriş hastalarının büyük bölümünün altında duygusal tatminsizlik yatıyor. Hani yepyeni ve istediğimiz bir şeyi aldığımızda mutlu oluruz ya, zavallı beyinimiz bazı durumlarda mutluluk hormonu salgılamak için bir sebep bulamadığından kendi sebeplerini yaratmaya başlar. Kimine çikolata yedirir, kimine alışveriş yaptırır, kimine flörtüzlük verir ve muhakkak bilinçaltında bu dürtüyü tetikleyen bir şey vardır.

Yalnız şöyle bir ayrım var, alışveriş hastaları bir süre sonra aslında hiç işlerine yaramayacak şeyleride almaya başlarlar. Ben senin durumunda psikolojik kökenli olduğunu düşünmüyorum açıkçası ama yinede dediğin gibi içinin rahat etmesi için git.

Evet var tatlım... Kısaca anlatayım...

Alışveriş hastalarının büyük bölümünün altında duygusal tatminsizlik yatıyor. Hani yepyeni ve istediğimiz bir şeyi aldığımızda mutlu oluruz ya, zavallı beyinimiz bazı durumlarda mutluluk hormonu salgılamak için bir sebep bulamadığından kendi sebeplerini yaratmaya başlar. Kimine çikolata yedirir, kimine alışveriş yaptırır, kimine flörtüzlük verir ve muhakkak bilinçaltında bu dürtüyü tetikleyen bir şey vardır.

Yalnız şöyle bir ayrım var, alışveriş hastaları bir süre sonra aslında hiç işlerine yaramayacak şeyleride almaya başlarlar. Ben senin durumunda psikolojik kökenli olduğunu düşünmüyorum açıkçası ama yinede dediğin gibi içinin rahat etmesi için git.
Tesekkür ederim tatlım uzun uzun açıklamışın. Işe yaramayacak bişey almıyorum,genelde Kıyafet Çanta be ayakkabı.takı bile çok almam hemen sıkılacagımı bildigim için.gidecegim inşallah yakında :KK15:

X