Tedavimi olmalıyım :(

Kendine artık dur demelisin. Bu kadarı çok zararlı kolay kolay bırakılmaz. Ben bile abartmayan bir insanım ama görünce alasım geliyor.
O yüzden senin ki çok fazla. Paran iyiyse, yeni telefon almayı düşünebilirsin mesela ya da kendini mutlu edecek bir kitap, yada en güzeli hiçbirini harcama at kenara ihtiyacın olanı harca at bankaya çünkü ordan kolay çekemezsin. Yanında taşıdıgın gibi olmaz yani. Para biriksin bakarsın bir zaman sonra çok isteiğin bir şey çıkar ya da ihtiyac olur harcarsın.

Bi ara sırf kitap alıyordum iyi oluyordu ama son zamanlarda bulduğumu kıyafete çantaya veriyorum.teknoloji merakım yoktur ama Bi telefonu cok beğenirsem babam alır o cok sever teknolojik şeyleri.hediyede olsa alır.sanırım genetik bu harcama

ayyy mükemmelsiniz ne deyim benimde kendimi frenlemem lazım aylardır kredi kartlarını kapatamıyoruz
yetmiyor yetmiyor yetmiyor gelirim giderimi karşılamıyor

ben mesela olmayan parayı harcıyoruz her ay

Israfa giriyor ya ondan dedim tatlım,Vicdanım rahat değil ama kendi param oldugunu düşününce içim rahat etmiyor desem yalan olur

Ya canım kıyafet alıyorsun sonuçta, o verdiğin paradan başkaları da ekmek yiyor. Bende senin gibiydim. Belli bir zaman sonra sıkılıyor insan. Benim kankam var erkek bir oda sadece kıyafetleri ile dolu evinde düşün. Oda artık almıyor çünkü sıkılmış. İnsan ilk çalışmaya başladığında heves ediyor. Ben mutlu oluyordum kendi kazandıı para ile kendime kıyafet alıyorum diye. Şimdi eskisi kadar almıyorum

Öyle görünüyo gerçekten :) Yine de kenara ayır derim ben. Olur ya bir gün büyük birşey çeker canın ki snin çeker O zaman kullanırsın :)

Benimde dolabima sığmıyor artık,bayadır çalışıyorum yeni başlamadım tatlım ama bazen bende sıkılıyorum,duruluyorum bi zaman sonra al,al,al isteklerim bitmiyor.ama benim verdiklerimden Başkasıda ekmek yiyor olayını düşünmemiştim, cok dogru

ayyy mükemmelsiniz ne deyim benimde kendimi frenlemem lazım aylardır kredi kartlarını kapatamıyoruz
yetmiyor yetmiyor yetmiyor gelirim giderimi karşılamıyor

Teşekkür ederim
Ben kredi kartı kullanmıyorum yoksa ben de sürekli alış-veriş modunda olurum sanırım
Siz de kredi kartınızı yanınızda taşımayın o zaman

Doktora vericeğin parayla dünya alışveriş yaparsın ama onuda bi düşün diyip eşeğin aklına karpuz kabuğu düşüreyim bende

Teşekkür ederim
Ben kredi kartı kullanmıyorum yoksa ben de sürekli alış-veriş modunda olurum sanırım
Siz de kredi kartınızı yanınızda taşımayın o zaman

cnm biz her ay kredi kartından harcadığımız için maaşlarımız karta gidiyor yine bir ay karttan harcıyoruz
bu döngü böyle devam ediyor. elde para kalmıyor hiç bir ay elde para olsa belki düzene girermi ki bilmem :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…