Tedavimi olmalıyım :(

Kendine artık dur demelisin. Bu kadarı çok zararlı kolay kolay bırakılmaz. Ben bile abartmayan bir insanım ama görünce alasım geliyor.
O yüzden senin ki çok fazla. Paran iyiyse, yeni telefon almayı düşünebilirsin mesela ya da kendini mutlu edecek bir kitap, yada en güzeli hiçbirini harcama at kenara ihtiyacın olanı harca at bankaya çünkü ordan kolay çekemezsin. Yanında taşıdıgın gibi olmaz yani. Para biriksin bakarsın bir zaman sonra çok isteiğin bir şey çıkar ya da ihtiyac olur harcarsın.

Kendine artık dur demelisin. Bu kadarı çok zararlı kolay kolay bırakılmaz. Ben bile abartmayan bir insanım ama görünce alasım geliyor.
O yüzden senin ki çok fazla. Paran iyiyse, yeni telefon almayı düşünebilirsin mesela ya da kendini mutlu edecek bir kitap, yada en güzeli hiçbirini harcama at kenara ihtiyacın olanı harca at bankaya çünkü ordan kolay çekemezsin. Yanında taşıdıgın gibi olmaz yani. Para biriksin bakarsın bir zaman sonra çok isteiğin bir şey çıkar ya da ihtiyac olur harcarsın.
Bi ara sırf kitap alıyordum iyi oluyordu ama son zamanlarda bulduğumu kıyafete çantaya veriyorum.teknoloji merakım yoktur ama Bi telefonu cok beğenirsem babam alır o cok sever teknolojik şeyleri.hediyede olsa alır.sanırım genetik bu harcama :KK53:

Günaha girdim derken alış-veriş yaptığınız için mi?
İsteseniz almazsınız bence bunda doktora gidecek pek bir şey göremedim.
Örnek vermek gerekirse ben maaşımı çekmiyorum,kartı da yanımda taşımıyorum.
Cüzdanıma sadece 10 ya da 20 tl alıyorum duruma göre.
İsterseniz çözüm üretebilirsiniz :KK66:

ayyy mükemmelsiniz ne deyim:nazar: benimde kendimi frenlemem lazım:mad: aylardır kredi kartlarını kapatamıyoruz
yetmiyor yetmiyor yetmiyor gelirim giderimi karşılamıyor :cry:

Benim kuzenimde cok para harciyo kiyafet makyaj vesayre. Su anda hic bisey almiyo, Para biriktirmek icin. Mesela yokmu ilerde almak istedin bisey. Kuzenim araba almak icin biriktirio, 2 aydir falan hic bisey almadi. Kendine limit koy su zamana kadae bisey almak yasak gibi. Yapamiosan tedavi olabilirsin. Sen yine olan parayi harciosun, olmayani da kredi kartiyla harcayan var

ben mesela olmayan parayı harcıyoruz her ay

Israfa giriyor ya ondan dedim tatlım,Vicdanım rahat değil ama kendi param oldugunu düşününce içim rahat etmiyor desem yalan olur :KK76:

Ya canım kıyafet alıyorsun sonuçta, o verdiğin paradan başkaları da ekmek yiyor. Bende senin gibiydim. Belli bir zaman sonra sıkılıyor insan. Benim kankam var erkek bir oda sadece kıyafetleri ile dolu evinde düşün. Oda artık almıyor çünkü sıkılmış. İnsan ilk çalışmaya başladığında heves ediyor. Ben mutlu oluyordum kendi kazandıı para ile kendime kıyafet alıyorum diye. Şimdi eskisi kadar almıyorum

Bi ara sırf kitap alıyordum iyi oluyordu ama son zamanlarda bulduğumu kıyafete çantaya veriyorum.teknoloji merakım yoktur ama Bi telefonu cok beğenirsem babam alır o cok sever teknolojik şeyleri.hediyede olsa alır.sanırım genetik bu harcama :KK53:
Öyle görünüyo gerçekten :) Yine de kenara ayır derim ben. Olur ya bir gün büyük birşey çeker canın ki snin çeker :KK48: O zaman kullanırsın :)

Ya canım kıyafet alıyorsun sonuçta, o verdiğin paradan başkaları da ekmek yiyor. Bende senin gibiydim. Belli bir zaman sonra sıkılıyor insan. Benim kankam var erkek bir oda sadece kıyafetleri ile dolu evinde düşün. Oda artık almıyor çünkü sıkılmış. İnsan ilk çalışmaya başladığında heves ediyor. Ben mutlu oluyordum kendi kazandıı para ile kendime kıyafet alıyorum diye. Şimdi eskisi kadar almıyorum
Benimde dolabima sığmıyor artık,bayadır çalışıyorum yeni başlamadım tatlım ama bazen bende sıkılıyorum,duruluyorum bi zaman sonra al,al,al isteklerim bitmiyor.ama benim verdiklerimden Başkasıda ekmek yiyor olayını düşünmemiştim, cok dogru :KK19:

ayyy mükemmelsiniz ne deyim:nazar: benimde kendimi frenlemem lazım:mad: aylardır kredi kartlarını kapatamıyoruz
yetmiyor yetmiyor yetmiyor gelirim giderimi karşılamıyor :cry:

Teşekkür ederim :KK22:
Ben kredi kartı kullanmıyorum yoksa ben de sürekli alış-veriş modunda olurum sanırımo_O
Siz de kredi kartınızı yanınızda taşımayın o zaman :confused:

Doktora vericeğin parayla dünya alışveriş yaparsın ama onuda bi düşün diyip eşeğin aklına karpuz kabuğu düşüreyim bende:KK6:

Teşekkür ederim :KK22:
Ben kredi kartı kullanmıyorum yoksa ben de sürekli alış-veriş modunda olurum sanırımo_O
Siz de kredi kartınızı yanınızda taşımayın o zaman :confused:

cnm biz her ay kredi kartından harcadığımız için maaşlarımız karta gidiyor yine bir ay karttan harcıyoruz :KK43:
bu döngü böyle devam ediyor. elde para kalmıyor hiç :KK43: bir ay elde para olsa belki düzene girermi ki bilmem :/

X