Tedavimi olmalıyım :(

bende bi ara hiç para harcamıyodum.çok zorda kalmasam su bile içmiyodum dışarda. sizin tam tersinizim galiba. zor bi durum. kendimi zorlaya zorlaya biraz harcamaya başladım artık. bende düşünmüştüm psikologu. ama gitmedim. iş sizde bitiyor.aldığınız parayı annenize verin onda biriksin yada çeyrek alın atın kenara.harcayamazsınız. ama ben sizin yerinizde olsam şu andaki aklımla gezerim yerim içerim harcarım yani. birikim için çok gençsiniz.

Ben ortada tedavi olmayı gerektirecek bir durum göremiyorum, her genç kız alışveriş yapmayı sever, hele ki üniversite öğrencisiyse daha bir hevesli olur değişik, güzel giyinmeye, okulu bitince geçer bu heves..
Ayrıca stres ve sıkıntılı olabilirsiniz, belki bu yüzden kendinizi alışverişe veriyorsunuzdur..

Git tabi psikolog niye geldin demez, bende de atanınca bir yıl tüm maaşımı kıyafetlere yatırmıştım çoğu gereksizdi ve çoğunu giymemişimdir bile,bende ki psikolojik bi durumdu babamın durumu çok iyi olduğu halde kız çocuğuyum diye bana para vermezdi düşün ped alacak param olmazdı, kıyafetim olmadığı için lisede çok sevdiğim hocamın düğününe tüm sınıf gitmişti ben gidememiştim. Doktora gitmedim ama psikolojimin farkındaydım sonra doyuma ulaşınca bıraktm, yine alsamda normal şekilde sadece

Eğer kendinden kısıp alışveriş yapıyorsan ortada bir sorun olduğu aşikar.
Mesela, sinemaya gitmiyor o parayla bir t-shirt alıyorsan, arkadaşlarınla bir yerlerde zaman geçirmek yerine orda harcayacağın parayı hesaplıyorsan bir doktora görünmende fayda var.
Aynende ona yakın :KK17: o Yüzden taktım kafama zaten tatlım,yoksa Herzaman cok harcayan biriyim ama son zamanlarda resmen biyerden kısıyorum onu alabilmek için

Avm lere çok gitme, gidince insanı dürtüyor resmen mağazalar. Çok mağaza olan yerlere de uğrama işten çık eve git bir müddet unutursun ..annen haklı , çala çaputamı çalışıyorsun yazık yani.ihtiyacın olan kadar al 2. Yi alma aynı şeyin..
Haklısın tatlım dün öyle bi uğradım yasaklamam Lazım kendime sanırım

Bu sebepten gidenler var ki :) gidebilirsin yani ama insanın kendi iradesinde bitiyor en çok bu iş.

Ben ortada tedavi olmayı gerektirecek bir durum göremiyorum, her genç kız alışveriş yapmayı sever, hele ki üniversite öğrencisiyse daha bir hevesli olur değişik, güzel giyinmeye, okulu bitince geçer bu heves..
Ayrıca stres ve sıkıntılı olabilirsiniz, belki bu yüzden kendinizi alışverişe veriyorsunuzdur..
Yok değilim aslında annem boşluktan diyor,bide şu ara uni tatil ya ne alsam diye bakınıyorum resmen. Uni bitince gecer inşallah benimde

anladim canim.
bence durumun varsa tabiki ye, ic, gez, kiyafet al hayatini simdi yasayacaksin ama eger abarttigini düsünüyorsan yardim alabilirsin.
peki kazandigin paranin bi kismini biyere yatirsan birikim olsa - yani cekemesen - zorunlu gibi yapabilirmisin ki bi dene istersen.
Anneme verdiklerim oluyor arada çünkü ondan geri isteyeceğime dilenmeye razıyım Tövbe tövbe :) çünkü baya kızdığı icin haklı olarak ona verdiğimi geri istemem

Git tabi psikolog niye geldin demez, bende de atanınca bir yıl tüm maaşımı kıyafetlere yatırmıştım çoğu gereksizdi ve çoğunu giymemişimdir bile,bende ki psikolojik bi durumdu babamın durumu çok iyi olduğu halde kız çocuğuyum diye bana para vermezdi düşün ped alacak param olmazdı, kıyafetim olmadığı için lisede çok sevdiğim hocamın düğününe tüm sınıf gitmişti ben gidememiştim. Doktora gitmedim ama psikolojimin farkındaydım sonra doyuma ulaşınca bıraktm, yine alsamda normal şekilde sadece
Bende inşallah doyuma ulaşırım Herşeyden önce Vicdanım cok rahatsız oluyor o kadar aç varken Dünya'da :KK43:

bende bi ara hiç para harcamıyodum.çok zorda kalmasam su bile içmiyodum dışarda. sizin tam tersinizim galiba. zor bi durum. kendimi zorlaya zorlaya biraz harcamaya başladım artık. bende düşünmüştüm psikologu. ama gitmedim. iş sizde bitiyor.aldığınız parayı annenize verin onda biriksin yada çeyrek alın atın kenara.harcayamazsınız. ama ben sizin yerinizde olsam şu andaki aklımla gezerim yerim içerim harcarım yani. birikim için çok gençsiniz.
Işte bende bunu düşündüğüm icin cok harcıyorum :KK45: daha öğrenciyim ben ne birikimi diyorum ama biriktirsem araba bile alırdım

Olmayan paranı harcamıyorsan sıkıntı yok bana göre. Insan ihtiyaç ve isteklerine göre harcama yapabilir. Mutfak harcamalarından kısıp kültür-sanat harcamalarına yatırabilir, ya da kültür sanat harcamalarından kısıp gardolap alışverişi yapabilir bütçe yapmak budur zaten. Eğer para biriktirmek eve bakmak gibi özel bir durumun yoksa, dilediğin gibi harca suçluluk duymadan.

eskiden param kısıtlıyken alacak çok şey olur alamazdım... şimdi param var şükür ama alacak bir şey bulamıyorum. kiminin kumaşı kötü kiminin dikimi, kiminin rengi derken mağazadan çıkıyorum :KK53:.

sen bana almayı öğret ben sana harcamamayı öğreteyim:KK45:

paranın tamamını bankaya yatır. orada dursun sadece azıcık para kalsın yanında, sadece atmden çek paranı. her paran bitince gidip para çekmek zor gelir.

Olmayan paranı harcamıyorsan sıkıntı yok bana göre. Insan ihtiyaç ve isteklerine göre harcama yapabilir. Mutfak harcamalarından kısıp kültür-sanat harcamalarına yatırabilir, ya da kültür sanat harcamalarından kısıp gardolap alışverişi yapabilir bütçe yapmak budur zaten. Eğer para biriktirmek eve bakmak gibi özel bir durumun yoksa, dilediğin gibi harca suçluluk duymadan.
Yok tatlım sükür öyle bir sorumluluğum yok ama vicdani olarak rahat etmek istiyorum.borç olarak kesinlikle harcamam veya kredi Kartı kullanmıyorum,olanı harcıyorum arada anneme veriyorum. Sagol tatlım biraz içim rahatlamadı desem yalan olur :KK50:

eskiden param kısıtlıyken alacak çok şey olur alamazdım... şimdi param var şükür ama alacak bir şey bulamıyorum. kiminin kumaşı kötü kiminin dikimi, kiminin rengi derken mağazadan çıkıyorum :KK53:.

sen bana almayı öğret ben sana harcamamayı öğreteyim:KK45:

paranın tamamını bankaya yatır. orada dursun sadece azıcık para kalsın yanında, sadece atmden çek paranı. her paran bitince gidip para çekmek zor gelir.
Ararsan bulamıyorsun zaten tatlım :KK48: ben gecen arkadasımın sözü için çıktık alısverişe ben ondan çok harcadım tabiri caizse.halbuki hiç bişey almayacaktım.internet siparişleride cabası. Bişey almak için hususi gitsem bende bulamıyorum :KK53:

Abartarak söyledim onu tabi aç gezmiyorum ama yani Kıyafet almak için biriktiriyorum ufak tefekten arta kalanı
banka hesabın varsa aldığın parayı oraya yatır... kendine de küçük bir meblağ ayır... o zaman param bu kadar dersin harcamazsın ben öyle yapardım hep...

Ararsan bulamıyorsun zaten tatlım :KK48: ben gecen arkadasımın sözü için çıktık alısverişe ben ondan çok harcadım tabiri caizse.halbuki hiç bişey almayacaktım.internet siparişleride cabası. Bişey almak için hususi gitsem bende bulamıyorum :KK53:

kendine zorlamıyormuşsun. ye gitsin... annen para idaresini öğren diye kızıyordur sana...

o konuda haklısın bir şey almaya diye çıkarsan elin boş dönüyorsun...

kendine zorlamıyormuşsun. ye gitsin... annen para idaresini öğren diye kızıyordur sana...

o konuda haklısın bir şey almaya diye çıkarsan elin boş dönüyorsun...
Aynen annem ondan kızıyor ama başkası bana para teslim etse kurusuna dokunmam,sanırım kendi paramı rahat harcıyorum.babam harçlık verirkende kısıtlı alırdım.inşallah uni bitince gecer bu huyum :KK14:

X