canım benimde aynı sorunum var.bir ay tedavi bir ay kist sonra doğum kontrol hapı.kullanmazsan kist erimez büyür bu kez patlarsa allah korusun.klomen kullanıyorum bende.hangi taraf yumurtluyosa orda kist oluşuyor.çatlamayan yumurta kiste dönüşüyomuş.ginera veriyor benimki nefret ediyorum ama mecburen kullanıyorum.bu süreçler çok zor.allah yardımcımız olsun.
evet 1 ileri 2 geri şeklinde devam eden bir süreç yaşıyoruz maalesef.
bir arkadaşımın çocuk yapma kararı oldı doktora ön muayene için gitti. 2cm yaklaşık dbir kisti olduğunu öğrendi ve doktor doğum kontrol hapı verdi ama kist düşmedi. başka bir doktora gitti o da doğum kontrol hapı kullanmanın gereksiz olduğu söyleyip siz gidin denemelere başlayın olmazsa 3 ay sonra gelin testlerinizi yapalım demiş. kist varken hamile kalmak riski değil de bizim kullandığımız ilaçlardan dolayı mı risk oluyor acaba?
evet canım ya yazdğın gibi.benim ilk kistim 6 cm.ikinci 7 buçuk cm ve geçen aydaki 3 cmdi.normalde duphaston geçiriyormuş.ama bana etki etmedi.doğunm kontrol hapı geçiriyor.kist varken hamile kalınırmı bilmiyorum ama.patlama riskide var.klomen yapıyomuş galiba.mecburuz kullanmayada.ne bileyim işallah rabbim bişeye gerek kalmadan verir bebişlerimizi.
canım ben 3 kez klomen tedavisi gördüm 3ündede kistim oldu yumurtam çatlamadı ne kadar sinir bir durumdur bilirim kistin olunca yumurtlama tedavisi yapamıyolar canım çünkü yumurtlama ilaçları daha çok büyütüyo kistleri bu yüzden ara veriyolar allah yardımcın olsun
çok doğru söylüyorsun. sanırım kistlerle yaşamayı öğrenmeliyiz. bir sıkıntı vermiyor da tedavi duruyor ve zaman kaybediliyor. umarım en kısa sürede vücudumuzu da fazla yıpratmadan bebişlerimizi kuçağımıza alırız.
bu sorunun cvp nı bende merak ediyorm yarın sana insallah bi cvp vericm ..benim de 3 cm kistm var 2 aydr hap kullanıyorm gecen ay yeride ruruyodu...ama bu ay sanki bi değişiklikler olduyarn doktorm kurtuldumu söyler umarm...ağrılı sancılı bi regl geçirdm ...inşalah kurtulmuşumdr..:CüvCüv:
Ben 7 ay klomen kullandım maşallahh hiç kistim olmadı:1rolleyes: