tedavi sırasında kist problemi yaşayan var mı?

xuxmitsiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2007
85
0
merhaba arkadaşlar,
ilk aşılamamı yaptırdım ama olmadı :KK43: şimdi nur topu gibi bir kistim oldu. o yüzden doğum kontrol hapı verdi doktorum. bu ay ara vericez ve bir sonraki ay 2. aşılamaya geçeceğiz. sizde de kist oldu mu? ben klomen kullanırken de kist problemi yaşadım ve o dönemde de 1 ay mola verdik.

bir de her kisti yok etmek mi gerekiyor gebelik önecesi? bir arkadaşımın kistini doktor küçük ve bir şey olmaz diye sorun olarak nitelendirmemiş. aranızda böyle bir durumla karşılaşan var mı?

canım benimde aynı sorunum var.bir ay tedavi bir ay kist sonra doğum kontrol hapı.kullanmazsan kist erimez büyür bu kez patlarsa allah korusun.klomen kullanıyorum bende.hangi taraf yumurtluyosa orda kist oluşuyor.çatlamayan yumurta kiste dönüşüyomuş.ginera veriyor benimki nefret ediyorum ama mecburen kullanıyorum.bu süreçler çok zor.allah yardımcımız olsun.

canım benimde aynı sorunum var.bir ay tedavi bir ay kist sonra doğum kontrol hapı.kullanmazsan kist erimez büyür bu kez patlarsa allah korusun.klomen kullanıyorum bende.hangi taraf yumurtluyosa orda kist oluşuyor.çatlamayan yumurta kiste dönüşüyomuş.ginera veriyor benimki nefret ediyorum ama mecburen kullanıyorum.bu süreçler çok zor.allah yardımcımız olsun.

evet 1 ileri 2 geri şeklinde devam eden bir süreç yaşıyoruz maalesef.
bir arkadaşımın çocuk yapma kararı oldı doktora ön muayene için gitti. 2cm yaklaşık dbir kisti olduğunu öğrendi ve doktor doğum kontrol hapı verdi ama kist düşmedi. başka bir doktora gitti o da doğum kontrol hapı kullanmanın gereksiz olduğu söyleyip siz gidin denemelere başlayın olmazsa 3 ay sonra gelin testlerinizi yapalım demiş. kist varken hamile kalmak riski değil de bizim kullandığımız ilaçlardan dolayı mı risk oluyor acaba?

evet 1 ileri 2 geri şeklinde devam eden bir süreç yaşıyoruz maalesef.
bir arkadaşımın çocuk yapma kararı oldı doktora ön muayene için gitti. 2cm yaklaşık dbir kisti olduğunu öğrendi ve doktor doğum kontrol hapı verdi ama kist düşmedi. başka bir doktora gitti o da doğum kontrol hapı kullanmanın gereksiz olduğu söyleyip siz gidin denemelere başlayın olmazsa 3 ay sonra gelin testlerinizi yapalım demiş. kist varken hamile kalmak riski değil de bizim kullandığımız ilaçlardan dolayı mı risk oluyor acaba?

evet canım ya yazdğın gibi.benim ilk kistim 6 cm.ikinci 7 buçuk cm ve geçen aydaki 3 cmdi.normalde duphaston geçiriyormuş.ama bana etki etmedi.doğunm kontrol hapı geçiriyor.kist varken hamile kalınırmı bilmiyorum ama.patlama riskide var.klomen yapıyomuş galiba.mecburuz kullanmayada.ne bileyim işallah rabbim bişeye gerek kalmadan verir bebişlerimizi.

evet canım ya yazdğın gibi.benim ilk kistim 6 cm.ikinci 7 buçuk cm ve geçen aydaki 3 cmdi.normalde duphaston geçiriyormuş.ama bana etki etmedi.doğunm kontrol hapı geçiriyor.kist varken hamile kalınırmı bilmiyorum ama.patlama riskide var.klomen yapıyomuş galiba.mecburuz kullanmayada.ne bileyim işallah rabbim bişeye gerek kalmadan verir bebişlerimizi.

çok doğru söylüyorsun. sanırım kistlerle yaşamayı öğrenmeliyiz. bir sıkıntı vermiyor da tedavi duruyor ve zaman kaybediliyor. umarım en kısa sürede vücudumuzu da fazla yıpratmadan bebişlerimizi kuçağımıza alırız.

canım ben 3 kez klomen tedavisi gördüm 3ündede kistim oldu yumurtam çatlamadı ne kadar sinir bir durumdur bilirim kistin olunca yumurtlama tedavisi yapamıyolar canım çünkü yumurtlama ilaçları daha çok büyütüyo kistleri bu yüzden ara veriyolar allah yardımcın olsun

canım ben 3 kez klomen tedavisi gördüm 3ündede kistim oldu yumurtam çatlamadı ne kadar sinir bir durumdur bilirim kistin olunca yumurtlama tedavisi yapamıyolar canım çünkü yumurtlama ilaçları daha çok büyütüyo kistleri bu yüzden ara veriyolar allah yardımcın olsun

saol canım. herkese allah yardım etsin çok zor bir süreç.
arkadaşımında kisti var ama doktor deneyin çok küçük olduğu için bir şey olmaz dedi. demek ki biz ilaç aldığımız için illa ki yok olması lazım :KK43:

çok doğru söylüyorsun. sanırım kistlerle yaşamayı öğrenmeliyiz. bir sıkıntı vermiyor da tedavi duruyor ve zaman kaybediliyor. umarım en kısa sürede vücudumuzu da fazla yıpratmadan bebişlerimizi kuçağımıza alırız.

evet canım ya benide o üzüyor.ama ne yapalım hayırlısı buymuş.bizimde bebişlerimiz gelir.allah büyüktür.bi çaresini vermiştir rabbim.

bendede kist varmış doktora gittim diane-35 die hap verdi onu kullanıyorum ben bişey sormak istiyorum acaba kist düşmeye başlayınca karında şişlik, kilo alma gibi bişeyler oluyo mu sizlerde acaba?

kızlar bende aşılama yaptırdım 1 kez sonra 2. aşılama için doktora gittim kist olduğunu söyledi 6 cmlik emin olmak için başka doktora gittim oda doğruladı sonra doktor kisti aldı benim ilaç vermedi patlattı kistimi yani bir sonraki ay kontrole gittiğimde biraz kaldığını ve onun içinde yasmin başladı bana yasmin bende kahverengi lekenme yaptı ve adetim 13 gün sürdü sonra doktor bana yasmini kes dedi bıraktım yasmin 13 gün felan kullandım hepsini bitirmedim sonra hamile olduğumu öğrendim aşılamaya felan gerek kalmamıştı kendiliğinden oldu gebeliğim ve şimdi 12 haftalık hamileyim umarım sizinde kısa zamanda olur bebişlerinize kavuşursunuz.

canım kistliniz nerde yumurtalık mı rahimdemi. benim rahimde vardı. 2 ay yasmin kullandım. geçmedi bu ay doktorum neyse dursun çalışmalar başlayın dedi. bir sakıncası olurmu dedim olmaz dedi. ama sorun teşkil etmiyorsa neden 2 ay tedavi gördük ilk kist çıktığında sorun yok çalışın demedi. sonra başka doktora da sordum oda sorun teşkil etmez deyince bizde çalışmalara başladık. dileyen herkese versin rabbim.

bu sorunun cvp nı bende merak ediyorm yarın sana insallah bi cvp vericm ..benim de 3 cm kistm var 2 aydr hap kullanıyorm gecen ay yeride ruruyodu...ama bu ay sanki bi değişiklikler olduyarn doktorm kurtuldumu söyler umarm...ağrılı sancılı bi regl geçirdm ...inşalah kurtulmuşumdr..:CüvCüv:

bu sorunun cvp nı bende merak ediyorm yarın sana insallah bi cvp vericm ..benim de 3 cm kistm var 2 aydr hap kullanıyorm gecen ay yeride ruruyodu...ama bu ay sanki bi değişiklikler olduyarn doktorm kurtuldumu söyler umarm...ağrılı sancılı bi regl geçirdm ...inşalah kurtulmuşumdr..:CüvCüv:

canım geçmiştir işallah.doğum kont.hapıysa geçiriyor merak etme.

bende de zaman zaman kist oluyor yalnız ben son 1 yıldır tedaviyi bıraktım ama son 1 aydır zaman zaman şiddetli batma kasılma gibi şikayetim vardı doktora gittim kist olmuş yine duphaston kullandım inş yok olmuştur ve son olur inş

Ben klomen kullanarak hamile kaldım ilk ayda hem bebek hem iki kocaman kist oluştu 4. aya girdim ALLAH ıma çok şükür bebek iyi ama kistler kaybolmuş şaşırdım herkes değişik yaşıyor bu tedavi sürecini RABBıM yardım etsin hepimize.......

X