Tecrübenize İhtiyacım var -Dükkanı ya da İnternet Mağazası olan var mı?

sosomariam

Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2013
331
8
16
Ankara
Arkadaşlar merhaba

aranızda dükkanı olan ya da internet mağazası olan varsa bazı sorularım olacak

yeni bir iş kurma aşamasındayım, tabii tecrübe olmadan olmuyor

yardımcı olmak isteyen olursa lütfen bana özelden ulaşsın

bazı şeyleri bilmediğim için sıkıntı yaşıyorum, ve süreç uzuyor

çok teşekkürler saygılar

bazılarının faturasında %8 gıda dıyor, bazı faturada ise misal olarak xx buskuvi %8 diyor

bu fark neden kaynaklanıyor?

--------------------

stand-kiosk ve mağaza rafları üreten tanıdığınız bir yer var mı önerebileceğiniz?

----------------

Başıma gelen bir konuda uyarmak istiyorum
Benim bir sanalmağazada dükkanım vardı geçen aylarda vergi dairesinden bir zarf geldi bir baktım hesaplarımı ve satışlarımı incelemişler
bildirim yapmadığımdan ciromun %40ını kar kabul etmişler
her satışa 139tl ceza kesmişler
bütün satışlarıma vergi artı ceza artı faiz toplam karımın yaklaşık üç katı kadar vergi ve cezaya maruz kaldım
Bu tarz yanısanal mağaza satışlarını ticari faaliyet olarak kabul ediyorlar vergi dairesine bildirilmesi ticari bir ünvan alınması ve fatura kesilmesi gerekiyormuş.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba

aranızda dükkanı olan ya da internet mağazası olan varsa bazı sorularım olacak

yeni bir iş kurma aşamasındayım, tabii tecrübe olmadan olmuyor

yardımcı olmak isteyen olursa lütfen bana özelden ulaşsın

bazı şeyleri bilmediğim için sıkıntı yaşıyorum, ve süreç uzuyor

çok teşekkürler saygılar

Ben yardımcı olabilirim ama ne üzerine ?

merhaba ben avmde stand kurmak ya da dukkan acmaktan sonra da site kurup satıs yapmaktan bahsediyorum

gıda üzerine olacak işim

raf üreten tanıdık bir yer var mı?

Dükkanı olan demişsiniz . Benim bahsettiginiz seyler hakkında bilgim yok malesef. İnternet satışında mutlaka fatura kesmelisiniz.

Dükkanı olan demişsiniz . Benim bahsettiginiz seyler hakkında bilgim yok malesef. İnternet satışında mutlaka fatura kesmelisiniz.

tabi canım, faturasız olur mu zaten izin vermez avm yönetimi öyle çala kalem bir işe

ama ben işimi büyütüp site de kuracağım,

sonuc olarak dükkana gelen müşteri dışında internette de sitesi olan mağazalar var

organik gıda üzerine düşünüyorum

Mesaj sınırına takıldım :) Vergi levhan oldumu sanal ortamda satış yapman sorun olmaz faturasıyla yollarsın zaten
Bu dolapları sandları felan ürün aldığın toptancı karşılamazmı? Çay bahçesi açtı biri çoğu şeyini bir çaymarkası karşıladı şemsiyeleri masaları felan

Mesaj sınırına takıldım :) Vergi levhan oldumu sanal ortamda satış yapman sorun olmaz faturasıyla yollarsın zaten
Bu dolapları sandları felan ürün aldığın toptancı karşılamazmı? Çay bahçesi açtı biri çoğu şeyini bir çaymarkası karşıladı şemsiyeleri masaları felan

tabi vergi levhası olacak ama site açmak için acaba şirket kurmak mı gerekiyor yoksa şahsi vergi kaydıyla websitesi kurulabilir mi?

standı hiçbir toptancı vermiyor, kendin yaptırıcaksın

bugun birkaç yere gittim, yarın da imkan bulursam bunları üreten sanayii bölgesine gideceğim

canım o hangi çay bahçesiymiş? belki onlarla çalışmak daha akıllıcadır?

benim konustuklarım biz vermeyiz diyor

tabi vergi levhası olacak ama site açmak için acaba şirket kurmak mı gerekiyor yoksa şahsi vergi kaydıyla websitesi kurulabilir mi?

standı hiçbir toptancı vermiyor, kendin yaptırıcaksın

bugun birkaç yere gittim, yarın da imkan bulursam bunları üreten sanayii bölgesine gideceğim

canım o hangi çay bahçesiymiş? belki onlarla çalışmak daha akıllıcadır?

benim konustuklarım biz vermeyiz diyor

Site açarak satış yapabilirsiniz ama bununda belirli şartları vardır sonuçta e ticaret sektörüne gireceksiniz.Vergi lehvası şart ayrıca kendi adınıza sahış şirketi kurmanız gerek,web siteniz olacagı için faliyet belgesi almanız gerek,faturalarınızı irsaliyeli kesmek zorundasınız.Sanal posa başvuru yapmanızda gerek sonuçta interneten satış olacagı için çogu müşteri kredi kartı kullanmak isteyecektir.Bazı arkadaşlarımız internet üzerinden satış yapılınca vergi ödemek yada fatura kesmek zorunda değiliz zannediyorlar ama işin aslı öyle değil tabi.Maliye artık her türlü ticaret şirketini takip ediyor eger fatura kesilmezse geriye yönelik ceza kesiyorlar.Siteden satış yapacagınız için kargo şirketi ile anlaşmak zorundasınız.Reklamınızı yapmak zorundasınız sonuçta reklam yapacaksınız ki müşterileriniz artacak.

Son düzenleme:
Site açarak satış yapabilirsiniz ama bununda belirli şartları vardır sonuçta e ticaret sektörüne gireceksiniz.Vergi lehvası şart ayrıca kendi adınıza sahış şirketi kurmanız gerek,web siteniz olacagı için faliyet belgesi almanız gerek,faturalarınızı irsaliyeli kesmek zorundasınız.Sanal posa başvuru yapmanızda gerek sonuçta interneten satış olacagı için çogu müşteri kredi kartı kullanmak isteyecektir.Bazı arkadaşlarımız internet üzerinden satış yapılınca vergi ödemek yada fatura kesmek zorunda değiliz zannediyorlar ama işin aslı öyle değil tabi.Maliye artık her türlü ticaret şirketini takip ediyor eger fatura kesilmezse geriye yönelik ceza kesiyorlar.Siteden satış yapacagınız için kargo şirketi ile anlaşmak zorundasınız.Reklamınızı yapmak zorundasınız sonuçta reklam yapacaksınız ki müşterileriniz artacak.

merhaba çok teşekkür ederim

tabi haklısınız, kurumsal bir iş istiyorum öyle katakulli işlere giremem ben

siteyi şu an yapmıycam, önce reelde bir mekan açmayı düşünüyorum çünkü sandıgım kadar hızlı ilerleyemiyor

bugun de yiyecek sektorunde çalışan bir abiyle konustum, biraz daha araştır dedi

hemen açma dedi, zarar edersin sonra dukkanı da kapatmak zorunda kalırsın dedi

şahıs şirketi nasıl birşey? sahşi vergi kaydı ile aynı mı?

bu ne kadara mal oluyor bir arkadaş 200 tl dedi ama bence daha fazla olsa gerek? 200 tl ye nasıl kayıt olabilir ki?

ticaret odalarına başvurmak da gerekir mi?ve bu ücretli mi?

çok teşekkür ederim sevgiler

merhaba çok teşekkür ederim

tabi haklısınız, kurumsal bir iş istiyorum öyle katakulli işlere giremem ben

siteyi şu an yapmıycam, önce reelde bir mekan açmayı düşünüyorum çünkü sandıgım kadar hızlı ilerleyemiyor

bugun de yiyecek sektorunde çalışan bir abiyle konustum, biraz daha araştır dedi

hemen açma dedi, zarar edersin sonra dukkanı da kapatmak zorunda kalırsın dedi

şahıs şirketi nasıl birşey? sahşi vergi kaydı ile aynı mı?

bu ne kadara mal oluyor bir arkadaş 200 tl dedi ama bence daha fazla olsa gerek? 200 tl ye nasıl kayıt olabilir ki?

ticaret odalarına başvurmak da gerekir mi?ve bu ücretli mi?

çok teşekkür ederim sevgiler

Rica ederim canım işte bende o abiniz gibi hemen açılmaması taraftarıyım ciddi bir araştırma ister.Sahış şirketi diger şirketlere göre biraz daha ucuzdur ama arkadaşınızın dedigi gibi 200 tl olacagını zannetmiyorum.İlk seferde 1000 binlirayı gözden çıkarman gerekebilir bütün masraflarla.Ticaret odalarına kayıt zorunlu diye biliyorum tabi ücreti var.İş yeri açmak ucuz gibi görünsede bir sürü masrafı var.Noter parası bu ilk seferde alınır.Sonra her ay muhasebe parası,her ay bağkur parası,üç ayda bir geçici vergi,üç ayda bir spotaj,defter parası,yılda bir gelir vergisi adı altında para,ticaret odası aidatları.Sahış şirketi açacagınız zaman noterden imza beyannamesi,kira sözleşmesi yada tapu ikametgah gibi belgelerle başvuru yapabilirsiniz tabi bunun yanında başka belgelerde isteyebilirler ıvır zıvıra çok para gider.

Kaç yaşındasınız bilmiyorum maliye bakan.genç girişimcilere vergi muaf olacak diyordu 29 yaşını aşmamış olan genç girişimciler 3 yıl vergi ödemeyecek diyordu tabi yasalaştımı bilmiyorum.

Rica ederim canım işte bende o abiniz gibi hemen açılmaması taraftarıyım ciddi bir araştırma ister.Sahış şirketi diger şirketlere göre biraz daha ucuzdur ama arkadaşınızın dedigi gibi 200 tl olacagını zannetmiyorum.İlk seferde 1000 binlirayı gözden çıkarman gerekebilir bütün masraflarla.Ticaret odalarına kayıt zorunlu diye biliyorum tabi ücreti var.İş yeri açmak ucuz gibi görünsede bir sürü masrafı var.Noter parası bu ilk seferde alınır.Sonra her ay muhasebe parası,her ay bağkur parası,üç ayda bir geçici vergi,üç ayda bir spotaj,defter parası,yılda bir gelir vergisi adı altında para,ticaret odası aidatları.Sahış şirketi açacagınız zaman noterden imza beyannamesi,kira sözleşmesi yada tapu ikametgah gibi belgelerle başvuru yapabilirsiniz tabi bunun yanında başka belgelerde isteyebilirler ıvır zıvıra çok para gider.

Kaç yaşındasınız bilmiyorum maliye bakan.genç girişimcilere vergi muaf olacak diyordu 29 yaşını aşmamış olan genç girişimciler 3 yıl vergi ödemeyecek diyordu tabi yasalaştımı bilmiyorum.

merhaba çok teşekkürler ben 35 yaşındayım,
bakkallarınkı de şahıs şirketi mi oluyor?

Back