Tecrübeli hanımlar önemli bir konu hiç fikrim yok :(

eyican06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2011
946
286
123
merhaba hanımlar ne yazık ki bundan 10 yıl önce istenmeyen bir gebelik sonrası kürtaj olmak zorunda kaldım. daha doğrusu ne olduğunu o an anlamadım ne yaşadığımı da. 18 yaşındaydım nasıl anladım belirti varmıydı şu an hatırlamıyorum bile. sadece teste çift çizgi çıkmıştı sonra da doktora gittik (özel muayenesine ). tek hatırladığım aldırmadan önce bir iki gün midem bulanmıştı. içimde acısı kaldı hep pişmanlıkta oldu ama başka çare yoktu sanki o zaman. kürtaj sonrası iki tane hap verdi ve bende kullandım bana göre fiziksel olarak hiçbir sorunum olmadı adet düzenim çok iyi.
şimdi konuma gelirsek 1 yılı aşkındır evliyim son 6 aydır bebek istiyoruz ama rabbim henüz nasip etmedi. ilk denemeden sonra ikimizde dr gittik eşimde varikosel çıktı ama bebek için çok sorun olmuyordu ama aynı anda eşimde fıtık da vardı ikisi için ameliyat oldu. sperm sayısı 7 milyondu ameliyattan 3 ay sonra tekrar test yaptık 345 milyona çıkmış tüm değerleri iyi. dr sende hiçbir sorun yok eğer birkaç ay daha olmazsa eşin dr gitsin demiş. bende ilk denemeden sonra gitmiştim hormon testim de hiçbir sorun yok ultrasona girdim ondan da sorun yok. geriye tek rahim filmi kaldı. yukarıda da belirttiğim gibi adet düzensizliğim yok. bilmiyorum bu bir sorun mu ama nikah için sağlık ocağına gittiğimizde kansızlık çıktı uzun süre ilaç kullandım değerim en son iyiydi ama yaklaşık 6 ay önce baktırdım değerlerime.
şimdi sizden ricam kürtaj bebek olmaya engel mi son zamanlarda kafamda hep bu sorular var. aşılama yaptırmak istiyorum eşimden de uzun süre ayrı kalmak zorundayım yumurtlama günlerini denk getirmek zor olacak. çarşamba günü adet olmam gerekiyor cumartesi günü artık tedaviye başlamayı düşünüyorum. şu an yalnız yaşıyorum iyice bunalıma giriyorum.
sanırım biraz karışık oldu özür dilerim. sizlerin fikirleri nedir ?

6 ay daha cok kisa sure. kebdini strese sokmussun sen..burda 1 sene ugrasip kendiliginden hamile kakan cok ibsan var...telaslanma herseyiniz normalmis..genelde varukosel ameliyatindan 3-6 ay sonra cocjk oneriliyor yanlis bilmiyorsam..ama en buyuk engel seninde belirttigin gibi sabirsiz stresli olmandan kaynaklaniyor... bence buna dikkat edersen hemen olacaktir. asilamadan knce klomen tedavisi yapiliyor. burdaki arkadaslarda hep oyle oldu.

6 ay daha cok kisa sure. kebdini strese sokmussun sen..burda 1 sene ugrasip kendiliginden hamile kakan cok ibsan var...telaslanma herseyiniz normalmis..genelde varukosel ameliyatindan 3-6 ay sonra cocjk oneriliyor yanlis bilmiyorsam..ama en buyuk engel seninde belirttigin gibi sabirsiz stresli olmandan kaynaklaniyor... bence buna dikkat edersen hemen olacaktir. asilamadan knce klomen tedavisi yapiliyor. burdaki arkadaslarda hep oyle oldu.
.
cevabın için çok tşk ederim dr bana hiç ilaç vermedi acaba rahim filminden sonra mı veriyorlar. okuyorum bazı arkadaşlara folik asit felan yazıyorlar bana hiçbirsey demedi sadece rahim filmi çekelim demişti (5 ay önce) bende çok sancılı bir durum diye biraz bekleyeyim dedim.

Folik asit hamile kalmayi kolaylastirmiyor..hamilelikten once kyllaniliyorki gebeluk olursa cocugun gelisimi iyi olsun diye..

esine keciboynuzu kuru kendinede sogan kuru uygulala bakalim bu ay bide. sonra rahim filmi cektir derjm.klomen tedavinin. ilk asamasi....

Folik asit hamile kalmayi kolaylastirmiyor..hamilelikten once kyllaniliyorki gebeluk olursa cocugun gelisimi iyi olsun diye..

esine keciboynuzu kuru kendinede sogan kuru uygulala bakalim bu ay bide. sonra rahim filmi cektir derjm.klomen tedavinin. ilk asamasi....
bu ayda adet olursam kesin dr gideceğim artık beklemek istemiyorum yoruldum galiba. sizin bebeğinizde hayırlı olsun rabbim sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin siz ne kadardır istiyordunuz

Back
X