• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli arkadaşlarım yardiminiza ihtiyacım var.

Desingdidi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2015
7
2
1
37
Yeni üyeyim sürekli takip ettiğim bi yer burası. Samimi buldugum için burada paylaşmak istedim. 3 yıldır bir ilişkim var. Ayrılmalı barismali karışık biraz. Evlilik yolundayiz ailesi bir an önce gelip isteme taraftarı fakat benim çok endişelerim var. 28 yaşındayım. Erkek arkadaşımın ailesi çok baskıcı ve yobaz son ayrılığımizinda bunda etkisi büyük. Korkuyorum ailesi yüzünden erkek arkadaşımdan soguyacagim. Annemin beni yetiştirme tarzindan tutunda giydiğim bluzun kol boyuna giydiğim pantolonun bilek boyuna kadar laf ettiler bana. Erkek arkadaşım önceleri benim kapanmami da istedi ama sonra ayrılınca kendisi barışmak istedi kapanma razıyım diyerek. Ama ben halen korkuyorum oturacagimiz ev mevzusu var ve ben her iki tarafa da mesafeli oturma taraftarıyım. Ama erkek arkadaşım bu konuda da bigün tamam deyip sonrası kiviriyor. Babası yatalak hasta felçli elbetteki kimse annesini babasını bırakmasın annesi bakıyor üstelik evli abisiyle altliustlu müstakil evlerinde oturuyorlar. Bende kirada oturacagim ona dahi aradan sadece yol geçiyor yolun karşısini tutun diyorlar. Ailesiyle çok mutsuz kavga hir gür bana bunları anlatıp beni niye bunlarla burun buruna getirmeyi mantıklı buluyor anlamıyorum. Sizce bu işin olumlu yönü var mı fikirlerinizi paylaşır mısınız benle?:KK61:

Umarim evlenince kapan demez.
Bu tipler boyle cunku sevgili olunca yaptiramayinca , evlenince mecbur yapcak diye dusunuyorlar.
Ama bana sorarsan kendi fikrin ne bilmiyorum ama senin icinse bi vesile olabilir bende aciktim esim icin ve Allah rizasi icin kapandim ve cok memnunum.

Bende bunu savunuyorum içimden gelirse bunu Allah için elbette yaparım. Ama anlamıyorum sorduğum zaman bir tane bile kapalı biriyle sevgili olmayı bırak tanismamis bile bu niyetle. Ben bu ısrarı anlamıyorum. Baskı daha çok sogutuyor insanı. Bakın siz ne güzel soylediniz sebebinizi içinizden gelerek olduğu için sanslisiniz. Mutlulugunuz daim olsun.

benimde 3 yıllık bir birlikteliğim var 30 yaşındayım 3 nişan attım 23 yaşımda 1 boşanma yaşadım Allahım nasip ederse bu yaz evleniyorum. Ayrılıklar öyle yıkmıştı ki beni çevre baskısından dolayı 25 yaşımdan sonra her karşıma çıkan son şansımmış gibi fedakarlık yaptım. Bu daha büyük bir hata oldu. Ama boşanma sonrası mantığıma her yatmayan ile ayrılmam ise en doğru kararım olmuş. Doğru beklendiğinde dönüp dolaşıp geliyormuş. Bekleyen tahtını yapar derdi anneannem doğru söylemiş. Mutluluğun zirvesindeyim her türlü. Ya kabulleneceksiniz ya çok geç olsa da bitireceksiniz. Sadece şunu söylemek istiyorum asla ve asla değişeceğini düşünmeyin.

Yeni üyeyim sürekli takip ettiğim bi yer burası. Samimi buldugum için burada paylaşmak istedim. 3 yıldır bir ilişkim var. Ayrılmalı barismali karışık biraz. Evlilik yolundayiz ailesi bir an önce gelip isteme taraftarı fakat benim çok endişelerim var. 28 yaşındayım. Erkek arkadaşımın ailesi çok baskıcı ve yobaz son ayrılığımizinda bunda etkisi büyük. Korkuyorum ailesi yüzünden erkek arkadaşımdan soguyacagim. Annemin beni yetiştirme tarzindan tutunda giydiğim bluzun kol boyuna giydiğim pantolonun bilek boyuna kadar laf ettiler bana. Erkek arkadaşım önceleri benim kapanmami da istedi ama sonra ayrılınca kendisi barışmak istedi kapanma razıyım diyerek. Ama ben halen korkuyorum oturacagimiz ev mevzusu var ve ben her iki tarafa da mesafeli oturma taraftarıyım. Ama erkek arkadaşım bu konuda da bigün tamam deyip sonrası kiviriyor. Babası yatalak hasta felçli elbetteki kimse annesini babasını bırakmasın annesi bakıyor üstelik evli abisiyle altliustlu müstakil evlerinde oturuyorlar. Bende kirada oturacagim ona dahi aradan sadece yol geçiyor yolun karşısini tutun diyorlar. Ailesiyle çok mutsuz kavga hir gür bana bunları anlatıp beni niye bunlarla burun buruna getirmeyi mantıklı buluyor anlamıyorum. Sizce bu işin olumlu yönü var mı fikirlerinizi paylaşır mısınız benle?:KK61:
Böyle muhafazakâr bir aile için yobaz kelimesi hiç hoş olmadı. Siz o aileye layık olacak misiniz bunu düşünün gerisi teferruat, yok olamam diyorsanız baştan belli hersey

Evlendikten sonra büyük bir ihtimalle kapan der ve şuanda anlattığın sorunlar evliliğinizde daha büyük sorun olacak, hiçbir konu tamamen konuşulup çözülmeden kapanmaz ve sen nasıl değişmeyeceksen karşıdaki de değişmeyecek emin ol, köprüyü geçene kadar iyi güzel hoş ama köprüyü getikten sonra ne isteyecek, ne diyecek bunları da düşün, etrafımdan görüyorum, ikiniz için de hayırlısı olsun.

Öncelikle Alah hayırlı ise evlilik nasip etsin Hayırsız ise uzak tutsun..
Evlilik öyle bir yol ki imtihamlarla dolu..
Ve kimse boşanmak için evlenmiyor..
Bir hoca vardı izdivacı tozpembe düşünmeyin her hali var demişti..
Erkek arkadaşından emin isen yani ona güveniyorsan bazı şeylerde fedakarlık yapmalısın.. Ama şuan anlattığın kadarıyla sıkıntı yaşayacaksınız gibi..
İyi düşün iyi karar ver..
Allah yardımcınız olsun

Back