- 1 Nisan 2017
- 43
- 14
- 88
- 33
- Konu Sahibi birpesimstngozyaslari
-
Yok lütfen korkup kendinizi buna daha cok yaklastırmayın. Acıkcası tutmadım normalde de cok duygusal biriyimdir annem de derdi sen cocuk olunca napıcaksın oturur aglarsın diyoduMutlu anne mutlu bebek diyorlar. Sizler nasıl psikolojik olarak kendinizi güçlü tuttunuz.? Lohusalık depresyona girmekten çok korkuyorum. Geçicek inş deyip deyip kendimi motive etmeye çalışıyorum.
Şuan yazdıklarınızı okurken bile ağlıyorum. Yaşadığım süreç geçicek.... Bebeğim büyüsün bi 40günlük olsun sonra bi 2aylık sonra 3 sonra 6.... Sürekli kendimi motive etmeye çalışıyorum. Sezeryan oldum diye mi acaba cocugumla tam bağ kuramıyorum diyorum kendime. (Normal doğum yapanların bebeğine bağlanma hormonları doğum sırasında maximum seviyeye ulaşıyormuş.) Annelik cidden cok zor. Baş edebilirim diye düşündüm. Ama rabbim tüm annelere sabır kuvvet iyilik afiyet versin.Hepimiz bu dönemlerden geçtik. Yetersiz, çaresiz hissettik hele bir de dış sesler susmayınca o sesleride içselleştirip kendi annelik içgüdüsüyle gelen o sesi duymayı, dinlemeyi unuttuk. Geçecek sabırSen bebeğin için harika bir annesin o da senin için en harika bebek. İnterneti , kitapları okuyoruz elbette ama çoğu zaman bunlar da insanı strese sokuyor. Zamanla aranızdaki bağ güçlenecek ve sadece ikinizin arasında özel bir dil olacak. Bebeğine ve kendi hislerine güven. Sana kocaman sarılıyorum. Zor bir süreç hem uykusuzlukla bir de uyum sağlayabilmek. Minişin henüz çok küçük 15 gün önce yepyeni bir ortama gözlerini açtı. Onun içinde çok zor. Senin için de bebeğinin doğumuyla aslında bir de anne doğdu. Uyum sağlayacak birbirinizi en iyi anlayan olacaksınız
Hepimiz ayni durumlari yasadik yasiyoruz hala canim zaten rutinleri sen degil bebisin olusturcak benimki her dk memedeydi koliktik birak isterse surekli memede kalsin 3 ay sonra uykusu duzene girer suan gazdan memede kendini huzurlu hissediyor damla veriyormusun bebise gaz icin? Belki yeterli gelmiyordur bi doktoruna danis istersenMerhaba Anneler
Doğum yapalı 15gün oldu. Ama 15yıl gibi gelip geçiyor. Cok deneyimsiz ve tecrubesizim. Deneyim kazanmak, öğrenmek adına sürekli okuyor araştırıyprum, sitelrr sayfalar kişiler takip ediyorum. yanlış bir şey yapma korkusu beni strese sokuyor. Anlatılan hiç birşeyi doğru düzgün uygulayamadım. Henüz bebeğimle hiç bir rutin oturtamadık, emme saatlerimiz,düzgün anlauyku saatlerimiz olsun, sürelerimiz olsun hep değişken. Bi de gaz sancılarımız eklendi. Bebeğim sürekli gaz sancısı çekerken benim memede olmak istiyor rahatlıyor sanırım. Uykusuz geceler burda başlıyor. Uykusuzluktan şikayet etmiyorum kesinlikle yeterki yavrum huzurlu olsun. Sizde de böyle mi oldu durumlar? Yaşadıklarım doğal bir süreç mi yoksa yanlış mı yapıyorum da rutin oluşturamadım. Mesela deniliyor ki her 2 saatte bir emzirin. Ben bunu beceremedim. Cocugumun açlık sinyallerini takip ettiğimde uyku süresi 3saati bulabiliyor. Mesela her emzirmeden sonra bi sırtına pat pat yapp sıvazlıyorum ama bunu yaptıgımda bir sonuç alamıyorum çocugu yatırdığım sancılardan kuvranıyor sonra. Sonuç alamadığum için kendimi suçluyorsun strese giriyorum. Beceriksiz bir anneyim diyorum kendime... Yani sizle de bir dertleşmek istedim. tecrubelerinizden yararlanmak belki, Bu gidişle depresyona girmekten korkuyorum...
Ah canım benim anneliğin sezeryanı, normalı ya da emzireni , mama vereni diye bakma. Annelik hissettiğin saf sevgiŞuan yazdıklarınızı okurken bile ağlıyorum. Yaşadığım süreç geçicek.... Bebeğim büyüsün bi 40günlük olsun sonra bi 2aylık sonra 3 sonra 6.... Sürekli kendimi motive etmeye çalışıyorum. Sezeryan oldum diye mi acaba cocugumla tam bağ kuramıyorum diyorum kendime. (Normal doğum yapanların bebeğine bağlanma hormonları doğum sırasında maximum seviyeye ulaşıyormuş.) Annelik cidden cok zor. Baş edebilirim diye düşündüm. Ama rabbim tüm annelere sabır kuvvet iyilik afiyet versin.
Ah canım benim anneliğin sezeryanı, normalı ya da emzireni , mama vereni diye bakma. Annelik hissettiğin saf sevgiDiğerlerinin hepsi prosedür. Sezeryanlısın diye anne değil misin? Aşk olsun öyle ayrım yapma. Kalbin evladın için atıyor 9 ay sen onu bekledin şimdide gözünü kırpmıyorsun. Sen çok güzel ve özel bir annesin Yalnız mı bakıyorsun?
Annem yanımda saolsun... Ama anneme de çok üzülüyorum cok zorlanıyor. Yuk oluyorum ona gibi geliyor çogu kez. Annem çok fedakar inş onun kadar fedakar anne olabilirim.Ah canım benim anneliğin sezeryanı, normalı ya da emzireni , mama vereni diye bakma. Annelik hissettiğin saf sevgiDiğerlerinin hepsi prosedür. Sezeryanlısın diye anne değil misin? Aşk olsun öyle ayrım yapma. Kalbin evladın için atıyor 9 ay sen onu bekledin şimdide gözünü kırpmıyorsun. Sen çok güzel ve özel bir annesin Yalnız mı bakıyorsun?
Damla kullanıyorum günde 5. Rezene içiyorum o iyi geldi gibi... Evet o belirliyor ve şuan günümüz günümüze tutmuyor ondan kestiremiyorum geceyi sabahı. Anlık yaşamak bu dedikleri olsa gerek. Yeterki sağlıklı olsun... Hepimizin bebeğine Rabbim sağlık sıhhat versin.Hepimiz ayni durumlari yasadik yasiyoruz hala canim zaten rutinleri sen degil bebisin olusturcak benimki her dk memedeydi koliktik birak isterse surekli memede kalsin 3 ay sonra uykusu duzene girer suan gazdan memede kendini huzurlu hissediyor damla veriyormusun bebise gaz icin? Belki yeterli gelmiyordur bi doktoruna danis istersen
Amin Kimyon cayi ic gunde 1 buyuk bardak ve yemeklerine bol bol kimyon koy canim gaza cok iyi odaDamla kullanıyorum günde 5. Rezene içiyorum o iyi geldi gibi... Evet o belirliyor ve şuan günümüz günümüze tutmuyor ondan kestiremiyorum geceyi sabahı. Anlık yaşamak bu dedikleri olsa gerek. Yeterki sağlıklı olsun... Hepimizin bebeğine Rabbim sağlık sıhhat versin.
Ben lohusa depresyonuna girdim ama o da gecti. Simdi baska depresyonlar varMutlu anne mutlu bebek diyorlar. Sizler nasıl psikolojik olarak kendinizi güçlü tuttunuz.? Lohusalık depresyona girmekten çok korkuyorum. Geçicek inş deyip deyip kendimi motive etmeye çalışıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?