• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli anneler yardımlarınıza ihityacım var!!!

Sevtapx

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2009
16
1
286
43
Ankara
Merhabalar.

10 Şubat'ta kızım Öykü dünyaya geldi. Doğum sezeryan yoluyla oldu. Ve iki gün boyunca sütüm gelmedi. Haliyle aradan geçen bu sürede bebeğe hazır mama (aptamin) vermek zorunda kaldık. Mamayı kaşıkla veriyoruz.

Sütüm biraz biraz gelmeye başladı fakat bu sefer de göğüs uçlarım doğum sonrası içine çöktüğü için emzirmekte zorlanıyorum. Haliyle çocukta verimli ememiyor. Yine ağırlıklı olarak mama vermeye devam ediyorum.

Ama bu durum beni çok üzüyor. Çocuğumun yeteri kadar beslenemediğindem endişelerim var. sütümü sağabilmek için göğüs pompası almayı düşünüyorum. Fakat bu sürede bebeğimi nasıl besleyeceğim konusunda sizlerin yardımına ihtiyacım var.

Öncelikli sorum doğumdan itibaren mama vermek zorunda kalan anneler var mı, varsa verdikleri günlük mama miktarı nedir.

Sütümün artması için ne tür gıdalar almalıyım.

Bebeğim bazen 5-6 saat deliksiz uyuyor. Beslemek için uyanması mı beklemeliyim yoksa belirli saat aralıklarında uyandırıp mı beslemeliyim.

İnanın çok üzülüyorum bu duruma. Bebeğimin dışarıdan görünüşü sağlıklı ama dedim ya onu iyi besleyemiyorum maalesef.

Konuyla ilgili görüşlerinizi yorumlarınızı esirgemez iseniz sevinirim. Zaten yarın ilk işim çocuk doktoruna gitmek olacak ama sizlerin fikirlerinizi, tecrübelerinizi de almak isterim.

öncelikle bebeğini güle güle büyüt canım,Allah uzun ömürler versin. aynı sorunları yaşadım ben de .kızım şu an 26 günlük.hala da aşabilmiş değiliz.
göğüs uçların için bir pompa ya da göğüs ucu çıkarıcı almanı tavsiye ederim.ben silikon başlık kullandım ama kızım şu an ne onu ne de beni emiyor.ucunu çıkartıp emzirirsen harika olur.
mamayı ben de verdim hala veriyorum.yeni doğanlarda,hiç sütünü almıyorsa öğün başına 60 cc kadar veriliyor.2-3 saatte bir.eğer 5-6 saat uyuyorsa uyandırıp beslemeni tavsiye ederim.3 saatten sonra sıkıntı olabilir.aslında aç olan bebek uyanır ağlar ama bazen kan şekerleri falan düşüyoruyku eğilimleri artıyor.mümkün olduğu kadar 3 saati geçirme derim.
ben sürekli sütümü sağıyorum,biberonla veriyorum.ilk günlerde küvöze falan girdi kızım,biberona alıştı şimdi beni kesinlikle emmiyor.
illa biberon vereceksen anne göğsü şeklinde satılanlar var,nuby marka.onlardan almanı öneririm.
yalnız öncelikle emzirmekte diret lütfen,sağıp vermek çok yıpratıcı.belim,boynum kopuyor benim gece gündüz pompayla.önce manuel almıştım,ama belli ki bundan sonra hep sağmak zorundayıp,elektrikli sipariş verdim,1-2 güne elimde olur.
başka sormak istediğin bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince.

Merhabalar.

10 Şubat'ta kızım Öykü dünyaya geldi. Doğum sezeryan yoluyla oldu. Ve iki gün boyunca sütüm gelmedi. Haliyle aradan geçen bu sürede bebeğe hazır mama (aptamin) vermek zorunda kaldık. Mamayı kaşıkla veriyoruz.

Sütüm biraz biraz gelmeye başladı fakat bu sefer de göğüs uçlarım doğum sonrası içine çöktüğü için emzirmekte zorlanıyorum. Haliyle çocukta verimli ememiyor. Yine ağırlıklı olarak mama vermeye devam ediyorum.

Ama bu durum beni çok üzüyor. Çocuğumun yeteri kadar beslenemediğindem endişelerim var. sütümü sağabilmek için göğüs pompası almayı düşünüyorum. Fakat bu sürede bebeğimi nasıl besleyeceğim konusunda sizlerin yardımına ihtiyacım var.

Öncelikli sorum doğumdan itibaren mama vermek zorunda kalan anneler var mı, varsa verdikleri günlük mama miktarı nedir.

Bebeğim bazen 5-6 saat deliksiz uyuyor. Beslemek için uyanması mı beklemeliyim yoksa belirli saat aralıklarında uyandırıp mı beslemeliyim.

İnanın çok üzülüyorum bu duruma. Bebeğimin dışarıdan görünüşü sağlıklı ama dedim ya onu iyi besleyemiyorum maalesef.

Konuyla ilgili görüşlerinizi yorumlarınızı esirgemez iseniz sevinirim. Zaten yarın ilk işim çocuk doktoruna gitmek olacak ama sizlerin fikirlerinizi, tecrübelerinizi de almak isterim.

mrb cnm. tam tecrübeliye denk geldin :)
ben aralığın 1 inde doğum yaptım. 2,5 aylık oğlum var. ben normal doğum yaptım.mama hiç vermedim. o konuda yardım edemem. ama diğer konularda çok yardımım olacaktır.
1. sorun için sütünün artması için neler yapman gerekir;
1 gün içinde,
3 lt. ılık su
3 su bardağı humana stil ti
aktardan alınan rezene 1 bardak suya bir çay kaşığı konup kaynatıp süzüp onu içiyorum
herhangi bir komposto 1 su bardağı ( kara kuru üzüm ve incir kompostosu içiyorum )
sabahları 2-3 parça helva
günde bikaç tane ceviz ve fındık
ve en önemlisi bira mayası mısır çarşısında ayfer kaurdan aldım.
kilosu 220 tl normal maya değil sakın karıştırmayın. 1 çay kaşığı bira mayasını 1 tatlı kaşığı pekmezle karıştırıp yutuyorum.sütü boşaltıyo resmen doktorda biliyor zaten kullan dedi.hatta o malt içeceği dedi.ama içemedim iğrenç tadı vardı o malt içeceğinin içinde işte bira mayası var ben direkt onu kullandım.daha sonra sütün rahat gelmesi için sık emzirmek veya sağmak gerekir sağmak süt kanallarını açıyor. ben sağdığım sütü biberonla veriyorum kendi mememide veriyorum yabancılamıyor. o yüzden sağmak çok faydalı. oınun damağı tam sütü çekemez süt birikir. o yüzden biriken süt çekilmedikçe yenisi gelmez. mutlaka sağma makinası al. medele en iyisi...
içeceklerin dışında ise senin stres yapmamamn lazım, sütüm yok deyip üzülmemen gerekir yok dedikçe süt geri gider.mutlaka gece 3-4 saat uykunu alman lazım uyuduğunda horman salgılanıyo ve süt oluyor.40 kın çıkana kadar kesinlikle yalnız kalma lohusa basmasına inanmazdım ama bende oldu ve sütümüde etkiledi sütüm çekildi. o yüzden mutlaka yanında biri olsun.bunun haricinde bebek yeni yeni meme ucunu alışır tutmaya sen yardım edeceksin ben gecelerce gündüzleri hep uğraştım tutuutrcam diye. tutar ama zaman alır.sen iki parmağının arasına sıkıştır öle ver kolay alır öyle.ama ucun yoksa onu bilemem dooktora sorman lazım.
((not:benim göğüslerim baya büyük büyük göğüslerde süt olmazmış o yüzden ben daha bebeğim 15 günlükken bunları içtim şuanda sütüm şükür yetiyo artıyo artanıda sağıp dolaba koyuyorum...senin eğer göğüslerin ufaksa bekle sütün gelir ufak göğüslerde süt fazla olurmuş...))
elektrkli pompalar süper delikleri ve süt yollarını açıp sütü çoğaltıyor.
ve son olarak göğüs bölümünü asla üşütmemek sıcak masaj yapmak 2 günde birde mutlaka sıcak duş....

2. soruna gelince bebekler 5-6 saat uyur sen 1. ayı bitene kadar 2 -3 saatte bir uyandırıp emzireceksin. uyandırma işlemi uzun sürebilir. kolay kolay uyanmıyor çünki. benim 1 saatimi alıyordu. geceleri 6 ssat uyuyordu ve ben uyandırıyordum.40 kından sonra gerek kalmayacak. tabi ayında 800-900 gr. almışşsa benim oğlum 1 kg. almıştı..şuanda 2,5 aylık 5,700 gr. şükür.darısı senin başına.. inş. bilgiler işine yarar...

Son düzenleme:
yorumlarınız ve ayrıntılı cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
şimdi bebeği tarttık 5 günde 500 gr almış bu beslemeyle..
önerilerinizi dikkate alacağım. çok sağolun

5 günde 500 gr mı????maşallah...nasıl almış o kadar çok fazla değil mi?ayda kaç kilo yapar böyle alırsa?

yanlış tartmış olabilirim. diital tartı 5 kg altını göstermiyor. Bende kucağıma alıp hesapladım:) elbiseleri falan da var tabi:1:

Benimde bebisim 33 gunluk .. Ben bebek tartisi aldim. almaz olaydim , simdi hergun tartmak istiyorum, boyle oluncada psikolojim bozuluyor.Ben de cogu zaman sagip veriyorum . Benim bebekte cok uyuyor ben o yuzden sagip 3 saatte bir biberonla agzina dayadim . cunku uyanmiyodu .. Bira mayasi . cemen otu aldim ama bir ise yaramadi bende.. 3 saatte bir iki gogusten 90 cc geliyor ..Bazen bu 50 cc oluyor , bende anlamadim bu isten bisey .. Ama hic mama vermedim. bir damla bile olsa sutumu sagip verdim ..

Merhabalar.

güle güle büyüt bebeğini.bende sezeryanla doğum yaptım.3 gün sütüm gelmedi.ama yinede hep emzirdim.boş boşda olsa emdi.hastane çıkışı kilo kaybetmişti.bir göğsümün ucu zor çıkıyordu.zorla ucunu kavratmaya çalıştım.slikon meme ucu aldım ama işe yaramadı.hastaneden çıkınca elektrikli süt pompası aldım.birkaç günde sütümü çoğalttı.10 gün boyunca kızıma günde 1 sefer aptamil mama verdim.sütüm çoğalınca bıraktım.şimdi güzelce emiyor.
ayrıca göğüzslerim felaket yara oldu.ağlayarak emzirdim ama vazgeçmedim.sende sakın mamayı alıştırma.mutlaka pomoa al.ama elektrikli olanlardan. al ki hemen sütün gelsin.

Back