Merhabalar bnm oglum 52 gunluk 4.5 kilo gaz ve kaka problemimiz var cok gazli vede kakasini yapmasi 6 gunu buluyor dr bagirsak duzenleyici verdi ama oda ise yaramadi acaba sutumden kaynaklaniyo olabilirmi boyle problemleri olan varmi oglum aci cekerken elimden bisey gelmemesi beni cok uzuyor...
cnm benım kızımda tam o donemde 15 gun cektı o sıkıntıyı.dr sab sımplex verdı duzenlı kullandım her akşam rezene cayı ıcceksın kızınada 3-4 kaşık verceksın dedı.bırde annemin önerisiyle karnına zeytınyağı yada cıcekyağıyla masaj yaptım hep.masaj çok ıyı gelıyo.2 gun kaka yapmamıştı masajdan sonra hemen yapmıştı mesela..çok sukur atlattık kısa surede hepsını dene derım gecmış olsun
anne sütünden de olabiliyormuş özellikle patates kabız yapıyormuş bebekleri benimde 25 günlük bebeğim var d vitamininden kabızlık çekiyorduk ve bıraktık güneşlendiriyoruz artık .. gaz için attardan bitkisel karışım almıştı ablam 7 bitkinin karışımı öyle birşey yapabilirsin sen içince bebeğinede sütünden geçiyor.. zeytinyağı ile poposuna masaj yapabilirsin zorda kalırsan çay kaşığı ile azıcık ağzına da damlatabilirsin.
Merhabalar bnm oglum 52 gunluk 4.5 kilo gaz ve kaka problemimiz var cok gazli vede kakasini yapmasi 6 gunu buluyor dr bagirsak duzenleyici verdi ama oda ise yaramadi acaba sutumden kaynaklaniyo olabilirmi boyle problemleri olan varmi oglum aci cekerken elimden bisey gelmemesi beni cok uzuyor...
Benim oğlum da aynı şekildeydi. Bağırsak düzenleyici, gaz ilacı kullanıyorduk bir işe yaramıyordu. Dr üç ay bağırsakları gelişene kadar bu sıkıntıyı çekecek bir çaresi yok dedi. Biz her gece sabun yardımıyla kakasını yaptırıyorduk. Çünkü hiç uyumayan bir bebekti ve tuvaletini yapmadığı zaman daha da huysuzlanıyordu. Tembelliğe alışır tuvaletini kendi yapamaz dedi herkes ama çok şükür öyle bir şey olmadı. Gerçekten de 3 ay sonra sorunumuz çözüldü.
Bende ilk bebegimde cok yasadim kesin suttendir yediklerine dikkat et aci baharatli seyler yememeye calis bir sure ve bebege bir iki kasik kimyonlu su icirebilirsin karin agrisini alir