- 24 Haziran 2010
- 378
- 62
Merhaba arkadaşlar, yardım ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Bebeğim 2 aylık, başlarda böyle değildi ama arada yine kucağa alınmadan uyumadığı oluyordu. Fakat özellikle aşağı yukarı son 10 gündür acıktığı için uyandığında besliyorum(anne sütü ile yani emziriyorum) sonra dik tutup gazını çıkarıyorum, en son altını değiştiriyorum(bunu da en başta yapamıyorum çünkü genellikle emerken kakişini yapıyor bu yüzden yine değiştirmem gerekiyor diye sona bırakıyorum) haliyle emerken uykusu gelmiş olsa bile ki o da oluyordu ama son günlerde öyle de olmuyor emerken sakinleşmiyor, her neyse altını da en son alınca uyanık oluyor ama yine de gözlerinden uyku akıyor fakat uyumaya direniyor gibi ve başlıyor çığlık çığlığa ağlamaya, uyumak istiyor başka bir sıkıntısı da yok belli ama uyumuyor ve uyuyamadıkça ağlıyor. Ancak kucağa alınca sakinleşiyor ama o da yetmiyor uyuması için bir süre durulur gibi olup yine uyuyamayınca basıyor çığlığı, hadiii ayağa kalkıyoruz nerede olursak olalım başlıyoruz sallanmaya yaylanarak yürümeye ve pışpışlamaya ancak o zaman gözlerini kapatıp uykuya dalıyor ama onda da yerine koyayım diyemezsiniz hemem acıyor gözünü daha şiddetli bir çığlık geliyor. O yüzden o şekilde ayaktayken uyuyunca oturabiliyoruz sadece ama yine bırakamıyoruz kucağımızdan, ancak en az yarım saat 1 saat sonra belki çok derin dalmış olursa bıraktığımızda uyanmıyor. Bu durum beni çok zorluyor. Evde hiç bir işimi yapamıyorum bu yüzden, dışarıda da maf oluyoruz tabii sokaklarda al kucağına yaylanarak yürü sallan pışpışla ki uyusun ve yine devamında kucağında durmak koşuluyla. Lütfen tecrübeli anneler yardımcı olun. Kucağa alıştırmak böyle mi oluyor, ne yapmak lazım bilemiyorum. Başlarda ben beslenme ve diğer ihtiyaçlarını görüp yatağına koyduğumda biraz bakınıp dalıp gidiyordu ne güzel yada meme de bile uyuyup kalıyordu altını alırken bile açmıyordu gözünü. Ne oldu da böyle oldu anlamıyorum. Tek aklıma gelen annemin her ağlamasında odasına gidip kucağına alıp sallaması, bu alışkanlık yaratmış olabilir. Bu benim istediğim birşey değildi ama bir yandan da çok küçük kucağa alıştırma laflarına aldırış etmeyin diyen de bir dr var zaten. Ne yapmalıyım? Lütfen yardım edin tecrübeli anneler.