• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli anneler yardım edin

Janviye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2011
307
5
68
İstanbul
Anneler bana yardım edin 50 günlük bebeğimde reflu problemi var surekli ağzı kopuruyor ve hickiriyor o yüzden cok huzursuz uykudada uyanikkende ne yapicami şaşırdım cok emzirmeyede korkuyorum ama kızım surekli emmek istiyor yan yatırıyorum yatağını yükseltim ne yapsam olmuyor ağzında hep kopuk var bazen yutamadiginda öksurup boğulacak gibi oluyor doktor korkma boğulmaz diyor ama ben ölücem korkudan aklım cikiyor

Doktor ilac yazmadimi kizimdada vardi kullandik gecti sukur mama verirken bile m8dedi sanki qgzindan cikacakmis gibi kusardi
Yastigini yuksek tut emzirdikten sonra hemen yatga koyma gazini al kucakta tut az biraz konus sonra yatr

Gaviscol diye bi ilaç verdi gazını çıkarıyorum hatta geyirttiriyorum ama ağzındaki kopuk dahada arttı düne gore bugun daha fazla ne yapicam bilemiyorum kusma yok sadece o köpüğü surekli yurkunmaya çalışıyor hemde durmadan uykuda uyanikkende reflu diyor doktor ama sen hangi ilacı kullandın

emzirmeyi azaltma, kaş yapayım derken göz çıkartma ! ..

1-2 ay içinde geçer.. ama sen başka bir doktora daha götür, için rahatlasın

yastığı hafif eğimli olsun.. mutlaka yan yatır.. sırt üstü dönmesin diye de arkasına destek daya.. köpük geldikçe temiz mendiliyle sil..

sevgiler

emzirmeyi azaltma, kaş yapayım derken göz çıkartma ! ..

1-2 ay içinde geçer.. ama sen başka bir doktora daha götür, için rahatlasın

yastığı hafif eğimli olsun.. mutlaka yan yatır.. sırt üstü dönmesin diye de arkasına destek daya.. köpük geldikçe temiz mendiliyle sil..

sevgiler
Iki ayrı doktora götürdüm ama biri hatta video cek dedi bogulurken nasıl oluyo göreyim dedi ya ben kızım bogulurken nasıl video çekeyim cocugu bırakıp anlatamadım GAVİSCONda kızımı kabiz yaptı bide bu eksikti valla annelik dunyanın en zor işi tek bunu biliyorum Rabbim yavrularımızı korusun

Iki ayrı doktora götürdüm ama biri hatta video cek dedi bogulurken nasıl oluyo göreyim dedi ya ben kızım bogulurken nasıl video çekeyim cocugu bırakıp anlatamadım GAVİSCONda kızımı kabiz yaptı bide bu eksikti valla annelik dunyanın en zor işi tek bunu biliyorum Rabbim yavrularımızı korusun

canım kabızlığı yapan ilaç değil, senin korkup emzirmeyi azaltman olmuştur.. sık sık emzirirsen geçer

kızın yan yatarken video çekimi yapabilirsin.. yan yatarken telaş yapmana gerek yok ;) sonuçta 4-5 sn.lik bir çekim yapacaksın.. doğru tanıya ulaşmak için videoyu çek götür derim.. sevgiler

Keske emzirmeyi azalta bilsem yani söyle iki üç saat uyusa diyorum oyle emse benim kızım neredeyse 6 saat hic uyumuyor daha dogrusu butun gun hic uyumuyor uyumadıkca emmek istiyor emdikce dahada cok kopuruyor agzi uykuya memede dalmak istiyor tam uykuya dalıyor ağzına gelen her neyse gözleri geri açılıyor kopuk doluyo agzi yutmaya çalışıyor bu seferde beş 10 dakka geçiyor tekrar emzir beni emmesin ağlaması durmuyo yani butun gun boyle arada yarım saatlik bi saatlik uykuları anca var tuvalete bile esim kucağına alırsa gidebiliyorum yoksa ona bile izin vermiyo gece resmen gevis getirir gibi agzi hep dolu hep bişeyler yutuyor valla bogulmasiyla gecede kac kere sıçrıyorum anlatamam bazende memede oluyo duzelince tekrar ver meme diye ağlamaya başlıyor yani ne yapicami şaşırdım su köprüme bitsin diye her dakika duaediyorum onceden yoktu 15 gundur oldu boyle neden oldu bi türlü anlamadım acaba benim yediklerimden sütümden olurmu

sizin yediklerinizle alakalı bir durum değildir... bebeğinizin midesiyle ilgili bir durum.. çok zormuş gerçekten Allah biran önce atlatmasını nasip etsin.. aklıma gelmişken memedeyken uykuya dalmamaya çok dikkat edin, farkında olmazsanız boğulma yada ciğere sıvı kaçma durumu yaşanabilir

video ya mutlaka çekin, eşiniz de çekebilir.. gittiğiniz iki doktora da tekrar kontrole gidin durumun devam ettiğini söyleyin videoyu izletin.. ve yine 3.bir doktora daha götürün.. ben de telaş yaptım açıkçası

uyuma problemi midedeki rahatsızlıktan kaynaklanıyor.. sürekli emmek istemesi de tek çare onu biliyor olmasından, bebekler en ufak bir sıkıntıda meme ararlar sadece orada sakinleşirler.. emzirmenizin bir sıkıntı yaratacağını sanmıyorum ama bunu doktorunuza lütfen sorun, muhtemelen emdikçe iyileşecektir, çünkü onun tek gıdası o

sevgiler

sizin yediklerinizle alakalı bir durum değildir... bebeğinizin midesiyle ilgili bir durum.. çok zormuş gerçekten Allah biran önce atlatmasını nasip etsin.. aklıma gelmişken memedeyken uykuya dalmamaya çok dikkat edin, farkında olmazsanız boğulma yada ciğere sıvı kaçma durumu yaşanabilir

video ya mutlaka çekin, eşiniz de çekebilir.. gittiğiniz iki doktora da tekrar kontrole gidin durumun devam ettiğini söyleyin videoyu izletin.. ve yine 3.bir doktora daha götürün.. ben de telaş yaptım açıkçası

uyuma problemi midedeki rahatsızlıktan kaynaklanıyor.. sürekli emmek istemesi de tek çare onu biliyor olmasından, bebekler en ufak bir sıkıntıda meme ararlar sadece orada sakinleşirler.. emzirmenizin bir sıkıntı yaratacağını sanmıyorum ama bunu doktorunuza lütfen sorun, muhtemelen emdikçe iyileşecektir, çünkü onun tek gıdası o

sevgiler
Cevabınız icin teşekkürler benim ilk bebegim gercekten hic bi bilgim yok bebeklerle ilgili bi de uzerine etrafımda kimsem yok ailemde esimin Ailesi'de bize cok uzak kimseden ufacık bi yardım bi destek göremiyorum Buda cidden cok zor bazen kendimi suçluyorum beceremiyorum bebeğime bakmayı diye ama sonuçta bu ancak yaşayarak tecrübe edilecek birşey bunu daha iyi anladım su üçüncü doktor ısını bende düşünüyorum en iyisi tekrar götürmek en azından tam ne oldugunu anlamak icin cok sagolun tekrar

Cevabınız icin teşekkürler benim ilk bebegim gercekten hic bi bilgim yok bebeklerle ilgili bi de uzerine etrafımda kimsem yok ailemde esimin Ailesi'de bize cok uzak kimseden ufacık bi yardım bi destek göremiyorum Buda cidden cok zor bazen kendimi suçluyorum beceremiyorum bebeğime bakmayı diye ama sonuçta bu ancak yaşayarak tecrübe edilecek birşey bunu daha iyi anladım su üçüncü doktor ısını bende düşünüyorum en iyisi tekrar götürmek en azından tam ne oldugunu anlamak icin cok sagolun tekrar

ilk aylar kendine güvensizlik durumları olabilir.. becerisizlik olarak düşünmeyin.. ben de tek başıma ard arda 2 bebek büyüttüm, yakında kimse olmamasının en zor yanı annenin dinlenmeye hiç fırsat bulamaması oluyor.. eşinizden yardım istemekten çekinmeyin.. bebeğinizin durumu kesinlikle geçici bir durum, bunu düşünerek rahatlayın.. sevgiler..

Reflü yastığı görmüştüm geçenlerde bir yere. Bebekler içindi. Belki işinize yarar

minnoş ya , şuan ki durumu nasıl peki :)
kusmamiz yok ama surekli eziyet. Çekiyor yavrum agzi kopuk kopuk yutmayacalisiyor surekli kusmugunu uykumuz cok düzensiz canı cok acidigi icin ağlayip duruyor uykuda anide boğulur gibi oluyor gaviscon kullanıyoruz ama hic ise yaramıyor

Back