Bebek Beslenmesi Tecrübeli anneler YARDIM edin lütfen. Kızım kaşığı reddediyor.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nazey

Evli,Mutlu,Çocuklu
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2006
134
0
96
Diğer
Arkadaşlar ne olur yardım edin bana. 7.5 aylık bir kızım var bir türlü ek gıdaya geçemiyoruz.Sadece emiyor.kilosuda normalin altında.6.750 gr.Ne yaptıysam, ne denediysem hiç birşey sevdiremedim.Kaşığı gördüğü anda ağzını sımsıkı kapatıyor.Biraz zorladığımda ağlamaya başlıyor.Çorbalar,meyveler,sebze püreleri,yoğurt,kaşık mamaları nerdeyse tamamını denedim yok olmuyor.Sevdiği hiç birşey yok.Çevremdekiler ağlasada zorla yedir diyorlar.Şimdiye kadar çok fazla şey denedim ama zorlamadım bir adım ilerleyemedik.Sizce ne yapmalıyım??

umudunu yitirme. ayrıca zorla yedirme sakın.kaşığı istemiyorsa minik parçalar halinde ekmek sebze gibi şeyleri önce parmağınla yedirmeye çalış.yerse ne âlâ. sonra plastik kaşıkla ver.inşallah yer. benim kızım 10 aylık hala kaşığı reddettiği zamanlar oluyor.bende elimle yediriyorum.allah kolaylık versin.

benim oğlumda aynı ben de elimle yediriyorum.tabi çorba falan veremiyorum.sadece meyve pürelerini kaşıkla yiyor.sakın zorlama zorladıkça inatlaşır.sebzeleri elimle eziyorum azıcıkta ekmek atıyorum içine elimle veriyorum.kaşık gibi çok yemiyor tabi ama olsun birşeyler yemeye alışsın.yogurdu hiç yemiyor benim ki benim mayladığım yoğurtları sevmiyor biraz sulu oluyor.bimin dost yoğurdu varya onu yiyor.tabi elimden biraz sert olduğu için parmağımı batırıp batırıp azına götürüyorum açıyor azını kaşığı bırak birde öyle dene oğlumda 8 aylık oldu hala günde 2 öğün falan ek gıda yiyor.milletin bebişi 3 ana öğün 3 te ara öğün yiyip birde emiyor maşşallah.onları okuyunca stres oluyorum.ama napiyim her bebek farklı işte.seninki en azından emiyormuş.benim ki onuda çok fazla istemiyor:((bol bol emzir..

benim oğlumda aynı ben de elimle yediriyorum.tabi çorba falan veremiyorum.sadece meyve pürelerini kaşıkla yiyor.sakın zorlama zorladıkça inatlaşır.sebzeleri elimle eziyorum azıcıkta ekmek atıyorum içine elimle veriyorum.kaşık gibi çok yemiyor tabi ama olsun birşeyler yemeye alışsın.yogurdu hiç yemiyor benim ki benim mayladığım yoğurtları sevmiyor biraz sulu oluyor.bimin dost yoğurdu varya onu yiyor.tabi elimden biraz sert olduğu için parmağımı batırıp batırıp azına götürüyorum açıyor azını kaşığı bırak birde öyle dene oğlumda 8 aylık oldu hala günde 2 öğün falan ek gıda yiyor.milletin bebişi 3 ana öğün 3 te ara öğün yiyip birde emiyor maşşallah.onları okuyunca stres oluyorum.ama napiyim her bebek farklı işte.seninki en azından emiyormuş.benim ki onuda çok fazla istemiyor:((bol bol emzir..

Ahh ah, o ne versen yiyen bebeklere öyle özeniyorumki.Ama benimki elimden de yemiyor, ağzını sımsıkı kapatıyor.Zorlarsam ağlıyor.Sütümde eskisi kadar çok değil.Artık rabbim bizim bebelere sağlık ve iştah versin.Cecaplarınız için teşekkürler.

Nazey. Sen yazali cok olmus ama benim bebegimde kassik dahil hiçbir beslenme aracını kabul etmiyor.bardak, el,biberon vs. Sevdiği biseyde yok.sen nasil cozdun sorununu acaba. Su an ne durumdasınız.tsk

Back