• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Tecrübeli anneler, yardım! Bebeğim sağ göğsümü ememiyor.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yercekimlikaranfil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2008
4.409
79
118
İstanbul
Oğlum haftaya 3. ayını dolduracak. Yaklaşık üç gündür sağ göğsümü emerken bir tuhaf davranıyor. Önce 2-3 dakika güzelce emiyor. Sonra kafasını öbür tarafa çevirip tekrar emmeye başlıyor. Birkaç saniye mip tekrar kafasını çeviriyor. Bu en sonunda o kadar hızlanıyor ki, meme ağzında bir saniye bile kalmıyor. Yani kafasını sallıyor ve o arada bana dönük olduğunda memeyi tutup emmek istiyor. Ama bir saniye geçmeden yeniden öbür tarafa çeviriyor başını. Bu arada üstte kalan ayağını da havaya tekme atar gibi sallıyor. Yani kıvranıyor gibi.
Sütün tadına baktım bir bozulma yok.
Yan tarafıma alıp tersten emzirmeye çalışınca daha iyi emiyor ama gene de çok verimli değil. Gene hafif bir kıvranma var.
Zorlamamak için başını bastırmadan tutuyorum kendi geliyor memeye, emmek istiyor yani aslında.
Başını bastırıp zorluyorum ne yapıp ne edip kafayı gene sallıyor.
Daha önce çok küçükken de olmuştu, ama o zaman gaz problemi çok fazlaydı ve gazdan kıvranıyordu, bir günde de geçmişti.
Bir neden ya da çözüm bulamadım, yaşayan, bilen var mı?

Az önce yine bir tufanla her iki memeyi de vermek için çabaladım. Ama olmuyor, sağ tarafı zorlayınca kusuyor oğlum.
Doktoru aradım, sağ tarafta süt azdır sinirleniyordur dedi. Ama sıkınca süt geliyor, çok az da değil.
Sağlık ocağını aradım, kulağı ağrıyordur dedi hemşire, ama öteki tarafa yatırınca da ememiyor. Ne bir çözüm bulabildim ne de nedenini çözebildim. Gerçekten yardıma ihtiyacım var.

canım kulagında sorun olbilir benim oglum bir hafta nerdeyse biberonla cebelleşti yemedi açkaldı meyer kulagı agrıyormuş onu anlayamıyorsun dr götür istersen geçmiş olsun

Teşekkür ederim. Yarına kadar düzelmezse götüreyim. Ama kulağından olsa sol memeyi emzirir gibi yanıma yatırıp verince alması lazım memeyi. Öyle de almıyor. Umarım canı acıdığı için değildir.

Son düzenleme:
zaman zaman tek tarafı emmiyor bebekler..bizde de var sol göğsümü severek emmiyor hala da öyleyiz.doktorumuz fazla ısrarcı olmayın düzelir demişti..
anlattığına göre gaz sancısından yapıyor bunları..o dönemde bizde yaşamıştık..sırtını ovalayıp rahatlatmaya çalış..gazının olmadığından emin olarak dene..birde emzirirken kucağına mı alıyorsun emzirme yastığında mı emziriyorsun pozisyon değiştirerek dene istersen..kısa sürede geçer inşallah

Teşekküler, ana da gazdan gibi geliyor. Daha önce gazının çok yoğun olduğu dönemlerde olmuştu. Şimdi de memeyle kavga başlayınca kaldırdığımda genellikle alttan kaka ya da gaz çıkıyor. Ama gaz çıktıktan sonra da devam ediyor. Düne göre daha iyiyiz. Umarım düzelir.

canım biraz rezene verebilirsin doktoruna danışarak..biz o dönemde 30 cc kadar veriyorduk sevmese de faydası oluyordu..zaten o içmesede ben sürekli tüketiyordum benden alıyordu..

Çok seviyor rezeneyi, aslında benim oğlum maşallah ağzına giren herşeyi çok iştahla kabul ediyor. Ben de günde 2-3 bardak içiyorum rezene. Ama gaz işte çaresi yok, bekleyeceğiz 3-3,5 ay. Şükür ki giderek azalıyor. Umarım memeyle kavgası da gazdandır.

oglumda 3 aylıkken sag gogsumden emmemeye baslamıstı mememle kavga edıyodu resmen hem ıstahla yapısıyordu sonrada aglıyordu sol gogsume gecırınce cok cok emıyordu dr goturdum hıcbır rahatsızlıgı cıkmadı hatta soyleyınce guldu dr bu bebeklerde huy degısımıymıs kulagıyla bır donem emerken cok oynadı vuruyordu kulagına yıne goturdum dr.a hıcbırsey cıkmadı dıger ay da obur gogsumden emmemeye basladı devamlı huy degıstırdı yanı, buyuk bır ıhtımalle aynı durumu yasıyorsunuz,eger gecelerı uyku arası emıyorsa sag gogsunuzden bılınkı bır rahatsızlıgı yok dıkkat edın bakalım gunduz emmıyor ama gece emıyor mu sag'dan

Çok teşekkür ederim, içimi rahatlattınız. Aynen öyle oluyor, tıpa tıp anlattığınız gibi. Az önce uykudan uyandı, iki memeyi de emdi. Akşam üzeri ikisini de emerken huysuzluk etmişti. Bakalım umarım eski düzenine geri döner. İştahı da yerinde çünkü emmek isterken ememiyor.

Son düzenleme:
Back