Tuvalet Eğitimi tecrübeli anneler lütfen yardım!

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

sarioglan_karakiz

İKİ AŞKIM EŞİM VE KIZIM
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2012
346
11
68
kızım 23 aylık tuvalet eğitimine başlayalı 10 gün oldu, bezini hiç çıkarmadım henüz. kaka ve çiş zamanlarını tahmin etmeye çalışarak götürdüm tuvalete. lazımlığa oturmadı,klozeti de istemiyor direkt tuvalete çömeliyor artık taş yer nere denk gelirse :)) o yüzden sürekli poposunu ve ayaklarını yıkıyorum hasta olacak diye korkuyorum. eğitimde de şu aşamadayız, kakayı işine gelirse söylüyo ama çoğu zaman ben ıkınmaya başlayınca hemen kapıp götürüyorum, çişi oyun haline getirdi sürekli çiş var ya da kaka var diye götürüyo beni, orda suyla tuvalet kağıdıyla oynuyo. aradabir de azıcık çiş yapıo. her seferinde küçük bi duş alıp çıkıyoruz. sabrımı çok zorluyo artık bu durum. ama pes etmeyi düşünmüyorum.
size sorum bezini çıkarmamam sorun olur mu gecikir mi öğrenmesi,
ikinci sorum gece eğitimine hiç başlamadım, eş zamanlı mı gündüze alıştıktan sonra mı başlamalıyım? gecede kaç defa kaldırmalıyım kaç saatte bir?
lütfen tecrübelerinizi yazın tek başıma şu işin altından kalkamayacakmışım gibi geliyo bir yandan da utanıyorum kendimden tuvalet eğitimi bu kadar zor mu gerçekten 10 çocuk büyütenler nasıl büyütüyo diye geçiyo hep içimden.
Allah yardımcımız olsun, yine de sağlıklı olsunlar da gerisi hallolur inşallah...

Oncelikle Allah sabir versin. Cocuklarda dis cikarma ve tuvalet egitimi cok zor gercekten. Sizin bi sorununuz yok genelde olan seyler. Benim oglumda ilk tasa alisti.klozete oturmuyordu.alaturkada sularla oynata oynta alistirdim.aynen sizin dediginiz gibi herseferinde ufak dus aldiriyordum.ama simdi havalar sicak. dikkat ederseniz hasta olmaz ins. Ben basladigimda daha havalar serindi yinede bisey olmadi cok sukur.
Bezi kesinlikle takmamalisniz.kazalar olacak ama bunlari goze almalisiniz. Gece icin belki bir hafta bekleyebilirsiniz diyecektim ama 10 gun olmus zaten baslayin artik bence. Ilk gecelerde saat basi kalkmaniz gerekiyor.bir kac gun boyle gecer sonra saatlerini ogrenince ne sıklikla yapiyorsa ona gore kalkarsiniz.ama gecede bezlemeyin ve yatirirken soyleyin bez yok altinda cisin gelince bana seslen diye.eger altina kacirip usutmesinden korkuyorsaniz alistirma kulodu giydirin veya uyuduktan sonra bezleyin ama onuda hissedip altina yapmaya devam edebilir belki...

öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum.
haklısınız gece eğitimine de başlamam lazım ama gözümde çok büyütüyorum başaramayacakmışım gibi geliyo çünkü kızım biraz uyumsuz bi çocuk gece uyandırırsam inatlaşır yapmaz sonra da geri uyutmam çok zor olur diye düşünüyorum. yani kendimi de kızımı da gece olayına hazır hissetmiyorum. birkaç ay gündüze böyle devam etsem sonra geceye geçsem uyum sağlamaz mı? hem gündüze de daha alışmadı kaka tamam sayılır ama çişlerin çoğu beze yapılıyo ve çok sık yapıyo öyle belli bir saati yok. gündüz alıştırma kilodunu bi deneyeyim ama iyi fikir. çünkü ben çok sabırlı bir anne değilim maalesef öyle ikidebir üstünü ıslatırsa kafayı yiyebililirim
nasıl yapsam bilemiyorum anneliğin her aşması zor gerçekten ama sağlık olsun herşeyden önce çocuklarımız iyi olsun.

bana gelirse biraz daha bekle derim ben kızıma 2,5 yaşında başladım bir haftada bıraktım, bir ay öncesinde konuşarak anlattım ona oda dinlemiş beni, o sıra ankaradaydık dedim kızım izmite gidince bezimizi bırakacaz ama her gün her gece anlattım, izmite gelince ona klozetler aldım hemen basladık bir iki kere çişini kaçirdı ki buna bir hafta göz yutmak gerekiyor. hem gece hem gündüz bıraktım hiç bez bağlamadım. sizde gece bağlamayın lütfen çocuklara buna güvenerek tuvalet eğitimini geciktiriyolar, yatağına alez alın çişini yaparsa yatağı batmamış olur, ama bir hafta on gün sabredin kolay olmuyor, sakın kızmayın kaka ve çişini yaptığında güzel güzel konuşun, onu alıştırın, kolay gelsin, bu arada havalar sıcak üşütmez korkmayın. sevgiyle kalın

bana da erken gibi geliyo çünkü işin ciddiyetinde hiç değil oyun sanıyo,suyla peçeteyle oynayıp geliyo çoğu zaman. ama başlamışken de bırakmak istemiyorum kakaya alıştı sayılır olmadı dişimi sıkıp çişe de başlarım hem gece hem gündüz ama işte sabır lazım o da bende yok kızarım iyice inatlaşır diye korkuyorum.

Merhaba. ..ben kızm 25a
Aylıkken başladım.ve 5 güne alıştı...ama bezi tamamen çıkardım ben.ne gece tajdım ne gümdüz..benim kızım zaten gece hiç lslatmazı.bence bebğinin en doğru zamanını sen biliyorsun. ..in şa Allah öğrenir kuzucuk yakında

kızmak yok , yaz geldi kaldır halıları zaten köşelere yaparlar genelde çıkıp koltuğa yapacak değiller ya, madem başladın sabır tatlı dill, ama kızmak yok zaten kaka olayı onlar için çok önemli kendilerine ait bi parça olarak düşünüp çıkarırken yapamk istemiyolarmış, o yüzden kızmadan halletmek lazım sabır bıraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…