• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tecrübeli anneler lütfen bilgi

• Konu Sahibi Konu Sahibi GNC
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

GNC

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2008
117
2
96
İstanbul
Kızlar moralimi bozmıyım diyorum ama elimde değil. oğlum 6 aylık oldu ama hala dönmüyor, emekleme faaliyeti göstermiyor. allahıma şükürler olsun hareketli, gelişimi normal, algıları çok iyi ama hiç bu konularda gelişimi ve çabası yok. doğduğundan beri meme düşkünlüğümüz var, erken doğdu ve çoık gazlı bebek olduğu için hep kucakta uyuttuk, halada bu alışkanlığımız devam ediyor. acaba bu yüzdendemi dönme hareketlerine başlamadı? Memeden uzaklaşıp(her türlü yalancı meme denedik almıyor) kendi başına nasıl uyumaya alıştırabilirim uyutmam gece 11'i buluyor ve dönmesi emeklemesi için benim yapabileceğim bunlara teşvik edici bişey varmı? nolur tecrübelerinizi yazın.

canım önce sakin ol, bebekler 4 ayda dönse de bu ortalamadır ve ortalamadan sapan çok miktarda bebek olur korkma
arkadaşımız kızı var 6 aylık, o da yeni dönmeye başlamış ve arada dönüyor
uslu duran ve sürekli kendi başına yere bırakılan bebekler daha kolay hareketleniyor tabi
başka bir arkadaşım da 10 aylık kızını hiç yere yatırmadığı ve sürekli oturttuğu için o bebiş de ne emekliyor, ne yüzüstü durmayı seviyor
ama merak etme hepsi eninde sonunda yürüyecek, 1 ay erken 2 ay geç
üzülmene gerek yok canım, merak etme

canım her çocuk emekleyecek diye bir şart yok benim kızım hiç emeklemedi 11 aylıkken yürüdü ama çok üzülüyorsan yere kalın bir battaniye ser ve yüzükoyun yatırıp sevdiği bir oyuncağı uzatıp yanınagelmesini sağlayabilirsin yapamıyorsa arkadan ayaklarını iterek destek olabilirsin

emeklemeye falan zorlama, emeklemeyedebilir.
her çocuğun gelişimi farklı. zamanla olacaktır herşey. doktor motor gelişimini normal buluyorsa, dönmesi falan zamanla olur. sıkıntı yapma bence.

canım bizimki 6.5 aylık ama hiç icraat yok.Kucaktan inmiyor ki dönsün

Back