Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesitecrübeli anneler ltfn cevap yazmadan geçmeyin!çiğneme sorunu?1 yaş beslenme?
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar,kızım 1 ay sonra 1 yaşını dolduracak.şu an 11 aylık.çok iştahsız bir bebek.kilosu da az.ne yemekler yapabilirm?kendi çocuklarınıza yaptığınız 1 yaş yemeklerini paylaşabilir misinz?
bir de çiğneme problemimiz var,çok moralim bozuluyor.kuskus makarna,yoğurtlu pilav,beyaz peynir gibi şeyleri çiğniyo ama iş sebzeye geldi mi öğürüp kusuyo.çatalla ezip veriyorum,iyice ezdim mi sorun olmuyo ama biraz büyük bıraktım mı kusuyo.doktor eline kuru ekmek havuç falan ver dedi,ama ben cesaret edemiyorum.ailemden uzaktayım tek başıma bakıyorum bebeğime ve ilk bebeğim.çok tecrübesizim yani(boğazına takılırsa diye panik yapıyorum hiç bişey vermiyorum eline((neler yapabilirim?siz bu çiğneme sorununu nasıl aştınız?yani yemekleri rende mi yapıyım,nasıl veriyim ki alışsın çiğnemeye?önerilerinize gerçekten ihtiyacım var....
ısırırken büyük parça koparırsa boğazına kaçmaz mı?korkuyorum boğulacak diye çok paniğim aklım çıkıyo(şu diş kaşıma bisküvileri dikkatimi çekti geçen gün.kullandınız mı acaba?belki onu kemirebilir?
canım benim kızımda da çiğneme sorunu vardı ama şimdi 3 yaşında ve çok şükür atlattık. Bebişinin eline havuç ver elma ver bütün olarak ver ama büyük parça koparır diyorsun ama yanında olacaksın zaten büyük parça kopardığı zaman hemen müdahele edebilirsin. Eğer sadece sebze yi çiğnemiyorsa zorlama brendırdan geçir ver et tavuk balık gibi şeyleri küçük küçük ver ekmekle birlikte daha küçük yavaş yavaş alışacak tabiiki o sert çubuk krekerlerden al mesela kemirsin... Paniğe gerek yok hep yanında ol herşeyi ver ben öyle yaptım..
1 yaşından önce benim oğlumda pek iştahlı değildi..yaşından sonra açıldı maşlh şimdi herşeyi yiyor..
bende tek büyütüyorum oğlumu bi kere cesaretli olun eline verin yiyecekleri ..ben 7.ayından itibaren eline salatalık havuç sert elma armut erik veriyorum..şimdi dişide var ki yiyor kendisi hatta yeşil ince biber bile :)evet kaçıyor bazen büyük ısırınca öksürüyor vs çıkarıyor..
birde sık sık ezmeden vermeyi deneyin almıyor diye bırakmayın sık sık kusar vs çıkarır atar tükürür öylelikle alışır..biz ilk çorbalara başladığımızda oğlum kıymayı atardı ağzından şimdi her yemeğine maydanoz bile koyuyorum kıyma vs..ben blendır nerdeyse hiç kullanmadım ezerek yedirerek başladım çok şükür şimdi pütürlü ve katı rahat..meyvesini olmuş alıyorum lokma lokma yediriyorum doğrayıp..Allaha şükür yemekten sıkıntı çekmedim bunuda eline herşeyi vermeme bağlıyorum.
canım benim kızımda da çiğneme sorunu vardı ama şimdi 3 yaşında ve çok şükür atlattık. Bebişinin eline havuç ver elma ver bütün olarak ver ama büyük parça koparır diyorsun ama yanında olacaksın zaten büyük parça kopardığı zaman hemen müdahele edebilirsin. Eğer sadece sebze yi çiğnemiyorsa zorlama brendırdan geçir ver et tavuk balık gibi şeyleri küçük küçük ver ekmekle birlikte daha küçük yavaş yavaş alışacak tabiiki o sert çubuk krekerlerden al mesela kemirsin... Paniğe gerek yok hep yanında ol herşeyi ver ben öyle yaptım..
sağol canım,moral verdin:)deniyim bakalım bi.dün elmayı rendeledim,önüne koydum kendi parmaklarıyla aldı yedi hoşuna gitti:))bi de bütün vermeyi deniyim bakalım.bir de ekmek olarak ne kullanıyorsunuz arkadaşlar?normal hepimizin yediği beyaz ekmek mi yoksa tam buğday ekmeği falan mı?
Canım bende korktugum ve o ögürdügü için çigneyemedigi için bişi veremiyordsumÇevremdekiler eline ekmek,havuç,elma,salata verirken ben korudan veremezdim.Ama sonra kendi kendime dedimki elbet birgün çignemeyi ögrenecek çignemeyi ögrenmeyen insan yok Allah başka dert vermesin dedim.Başta ögürdü kustu ama sonra alıştı.Demekki her çocuk bir degil.Arkadaşımın 9 aylıkken herşeyi yiyordu ama 2 yaşında yemeyenide tanıyrusm.Her çocuk kendine has özellikleri var.Benim ogluşta şimdi 19 aylık herşeyi elle yiyor.Çok üzülürdüm kusuyor diyor pütürlü yada ısırarak yiemeyecek diye.Geç olsun güç olmasın.Önemli olan saaglıkları.12 gün oldu süttende kesince nerdeyse beni bile yiycekAnne mama anne elma sürkli bişi yemek istiyorZamana bırak ve çignemeyi ögrenmeyen hiç bi çocuk yok sadece zamanlama farkı var