2,5 aylık dünya tatlısı bir kızım var.ilk çocuğum.deneyimsiz olmama rağmen çok planlarım vardı. sallamaya kucağa vs alıştırmayacaktım. başlangıçta iyi gidiyordu. emzirip yatağına yatırıyordum zaten emerken uyumuşta oluyordu. gün içindede çok uyuyordu.bende rahat ediyordum.
1 ay önce hastalığım nedeniyle bebeğime ben hariç herkes bakmaya başladı. kucakta evin içinde dik pozisyonda yani başı omuzda gezdirdiler. şimdi sadece gezdiriken uyuyor.
çok direndim.hiç değil dizimde sallamaya olsun alıştıramadım.gün boyu boğuştuk ve ben pes ettim.şimdi kısa bir gezinti sonrası uyuya kaldı.
böyle devam mı etsem yoksa ağlamalarına dayanmaya çalışıp vazgeçirebilirmiyim.kollarım koptu.
canım,bak böyle dene istersen,benimki de 2,5 şuan,azcık kucağıma alıp gezdiriyorum,2-3 dakika kadar,sonra yatağına yatırıyorum ve oyalanması için oyuncak veriyorum,dönence varsa çalıştırabilirsin,özellikle dönencenin oyuncaklarına kırmızı kurdele filan bağlayabilirsin(en çok kırmızıyi seçiyorlar en başta),ağlarken emzik verebilirsin.
tecrubeli anneler,sizden de cevab bekliyoruz,bu konu benim için de önemli,bazen bende zorlanıyorum ve çok sinirleniyorum
canını sıkmak istemem ama
bunlar daha iyi günlerin:ecrin_bebek:
bende neye alışmasını istemediysem alıştı
çünkü babaanne ve dede kıyamadı
alt üst oturuyoruz
kucak , her yeri karıştırma
her istediğine ok deme
derken 18 aylık bir canavarımız oldu
ama bebekler ilginç
mesela kızım hep değişimden yana
bir süre ayakta uyudu
bir süre kucakta , ayaklarımda , kollarımda derman kalmazdı
bir süre de battaniyede salladık
sana nacizane tavsiyem eğer iyileştiysen
ve artık sen ilgileneceksen kendi yoluna getirmeye çalış
3-5 gün sabret , inan düzelecek
kolay gelsin
teşekkürler. artık iyiyim ve ben bakacağım. insan ağlamasına dayanamıyor ama sabretmek gerek elbet. sizce en iyi ve kolay uyutma yöntemi ne olabilir. ana dizi diye bir beşik aldık-karyolası haricinde-ona gündüz yatırmak istiyorum ama onu hiç sevmiyor. uyuduktan sonra koysamda uyanıyor ve çırpınmaya başlıyor. dizimde bazen biraz uyutabiliyorum. sanki o bir kuşta bende bir ağacım. sürekli üzerimde durmak istiyor. ya omzumda ya memede.en fazla belki dizimde. bende ona özlemden olsa gerek kıyamıyorum hiç.sabretmekten kasıt ağlasada dayanmak mı
küçücük şeyler istediklerini yaptırıyorlar insana ben de sallamayacaktım sözde ama 20 günlük bebek bütün günü uyumadan geçirmeye başlayınca ayakta salladık. napalım en azından uyuyor ya bir de uyumasaydı.
annesi sen yine de pek ağlatmamaya çalış hem çok küçükmüş daha hem de ağlaya ağlaya arsızlığı öğreniyor bazıları en iyisi sakin kalmasını sağlamak bence
ya kızlra bende bu konudan çok çektim bebeğim 40 ı çıktıktan sonra gündüzleri uyumaz oldu ne yapsak uyumadı en sonunda annem sallamaya başladı ilk önmce anakucağında sallanınca hemen uuyodu şimdi ayakta sallanınca uyuyo ama 1 saat yada 2 saat sallıyoruz sonuç 20 dk en fazla 30 dk uyuması oluyo( bunada razıyım ama onunla 24 saat ilgilenen birisi olması lazım o kadar çok yoruluyorumki stresten eşim eve geldiğinde kavga ediyorum hep.allahtan anlayışlı bi eşim var ben onun yerinde olsam bana dayanamazdım
ağlatmadan bişey yapamazmıyız
kizlar sizi cok iyi anliyorum ama benim oglumda ayinisydi
esimin ailesiyle oturuyorum ve ilk torunlari
ama baktim olacak gibi degil
attim yatagina ve biraktim bir süre sonra uyudu
anlayacaniz biraz sabir edip aglamasina göz yumacaksiniz
yoksa cözümü yok
bana o hareketlerimi yaptigimda görümcem cani annesin bile dedi ama
gece oluncada herkes odasina cekiliyor ve ben ugrasiyordum valla ben böyle cözüm buldum eminim sizdede ise yarayacaktir
1 2 gün zorlanirsiniz ama sinucu görünce mutlu olacaksiniz eminim
Canım şimdi bebeğinin kendini en iyi hissettiği yer senin koynun. Gaz sancısı bile unutur o senin kollarında. Özellikle babasının kucağında mışıl mışıl uyur. Babanın kalp atışlarını duymak en büyük rahatlama kaynaklarında biri minicik bedenleri için.
Benim kızımda kollarımızda sallayarak uyurdu. aşırı gazlı bir bebekti ve sadece o şekilde rahatlar uyurdu. Hatta tüm gece ben koltukta oturur pozisyonda o da kucağımda uyuduğumu bilirim.
Ama şimdi gündüz kendi kendine yada ayakta gece de emerek uyuyor.
Üzülme zamanla düzene giriyor. Ona alıştırmıcam buna alıştırmıcam deyip ağlatma bebeğini. O nasıl mutluysa öyle davran. Artık patron o canımcım :) Ama ilerde yine sen olacaksın üzülme.
bence de sorun yapma değişirrr azcık al ayağında salla gezdir emzir yatır yatağa ağlasın kapa kapıyı ama bak ne yapıyor diyeee ağlar ağlar susar alışırrr...bende çok çektim çekiyorum da ağlayıp susuyorlar
Öncelikle cok gecmis olsun bebegini güzelce ilik suyla yika ardindan masajini yap daha sonra karnini doyur yatagina yatir onu rahatlatacak hafif bir müzik ac odadan cik agladiginda kucagina al sakinlestir sonra tekrar yatagina koy bir süre sonra yorulup müziginde etkisiyle uyuya kalacaktir. Bende ilk bebekte yegenlerimden dolayi tecrübeli olmama ragmen cok zorlandim ama ikincisinde ne kadar mizmizlansada sonuc benim istedigim gibi oldu. Kolay gelsin.