Tecrübeli anneler!!kızımın uyku düzensizliği

mrv2855

B(77.3)G(75.2)H(69)....hadi gulum yandan:))
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2013
7.248
7.677
34
Merhaba hanımlar
Benm 17 aylık bir kızım var ve uyku probleemi yasıyoruz
Ayrı odada yatıyor ama bn kendi odamla onun odasında mekik dokuyorum bütün gece
Cok sıkıldım eşimle ayrı yatmaya basladım
Bütün gece yanında olayım elini tutayım istiyo
Yanlş anlaşılmasın kızımdan bıkmadım ama özel hayatımıda sogutmak istemiyorum
Bnden yardım ve tawsiyelerinizi esirgemeyin
Lütfen !!!
Uyku düzenini nasıl saglayabilirim
Birde kızım kabızlık problemi yasıyo gerçi yediklerindende olabılır!
Bebekliğinden kalma popo deliğinde yırtılma war acaba orasımı acıyo azda olsa
Allhm cocuk büyütmk ne kadar zor!!
Hem cocuk hem eş hem ew .........
Düzenli uykuya alıstırmanın yolları ve bnsiz uyumasının yolları
Bana yardım edin lütfen tecrübeli anneler sizlere sesleniyorum

Ben konu acsam aynen bunlari yazardim. Benim kizim 23 aylik sorunlar ayni. Makattaki yirtik tedavi oldu ama kabizliktan kurtulamiyoruz. Cevaplari sabirsizlikla bekliyorum bende. Bnm bulabildigim tek cozum uyutma isini esime yaptirmak oldu. Geceleri ben kalkiyorum ama uykuya babasiyla daliyor. Birde gece yatmadan poposuna bepanthol suruyorum pisik icin olanindan

Son düzenleme:
Merhaba benimde 28 aylık kızım var oda sürekli uyanıyor ve benim çenemle oynayarak uyuyor.Sanki uzun bir süre böyle olucakmış gibi gelıyor nasıl düzeltebilirki bulamadım bende..Kızımda süreklı kabız oluyordu ve durmadan ağlıyordu.Doktora götürdük ilaç Verdi normale döndü ama hala acıyor diyor.DOktor ozaman bakmak istedi makatına ama bizimki baktırmadı.Çatlak olsa dısardan gözüküyormu ben anlayabiirmiyim bazen ondanmı uyanıyor diye düşünüyorum.

Canm catlak oldumu dısarda popo deliğinin dısarsında bi şişik oluyo o kabıxlık olmaynınca normal bole mercimek gibi oluyo ama zorlanınca şişiyo

Beponthlu bnde kullnıyorum ama bi fayda etmıyo inanmıcaksnz arko krem yokmu tüp böle yaglı o daha ii geliyo özellikle o yırtık olan yere sürüyorum sanki daha rahat gibi

Ah hanmlar bilmiyorum ne olacak bole ..

Canm catlak oldumu dısarda popo deliğinin dısarsında bi şişik oluyo o kabıxlık olmaynınca normal bole mercimek gibi oluyo ama zorlanınca şişiyo

Beponthlu bnde kullnıyorum ama bi fayda etmıyo inanmıcaksnz arko krem yokmu tüp böle yaglı o daha ii geliyo özellikle o yırtık olan sart.ürüyorum sanki daha rahat gibi

Ah hanmlar bilmiyorum ne olacak bole ..

Arko daha iyi geliyor demissin ama onun icinde alkol vb katki maddeleri epey var dikkatli kullan. Bepanthol ise yaramiyorsa doktoruna veya eczaciniza danisip bebeginizin poposuna zarar vermeyecek bir krem kullanin. Biz basur icin kullanilan oturma sularindan kullanmistik 15 gun o epey duzeltmisti durumu. Normal doktorlar iyi niyetle ilaclar veriyorlar ama kesin cozum icin iyi bir cocuk cerrahina goturmeniz sart. Benim kizimin suan catlak yok o gecti ama cok hassas beyaz tenli birde ben bepantholu koruma ve rahatlatma amacli kullaniyorum. Bir de cocuk cerrahlari bagirsaklara uzanan bir durum varmi diye kontrolde ettiklerinden insan daha rahat ayriliyor muayneden

Sizi sürekli yanında istiyorsa güven eksikliğindendir. Dokunup uyuyorsa kendisini güvende hissetmek istiyordur. Sizin biranönce uyusunda gideyim demenizi bile hisseder çocuklar. Valla siz bilirsiniz ama önce can sonra canan derim ben. Ömrünün sonuna kadar sizinle yatmayacakya ve birdaha bebek olmayacak.... 😉 eşiniz bence anlayışla karşılıyordur sizi. Siz eşinizle yatarken o yanlız düşünsenize böyle yapması bence gayet normal. Size doyamamış o yüzden anne güveni istiyor 😉😉

Arko daha iyi geliyor demissin ama onun icinde alkol vb katki maddeleri epey var dikkatli kullan. Bepanthol ise yaramiyorsa doktoruna veya eczaciniza danisip bebeginizin poposuna zarar vermeyecek bir krem kullanin. Biz basur icin kullanilan oturma sularindan kullanmistik 15 gun o epey duzeltmisti durumu. Normal doktorlar iyi niyetle ilaclar veriyorlar ama kesin cozum icin iyi bir cocuk cerrahina goturmeniz sart. Benim kizimin suan catlak yok o gecti ama cok hassas beyaz tenli birde ben bepantholu koruma ve rahatlatma amacli kullaniyorum. Bir de cocuk cerrahlari bagirsaklara uzanan bir durum varmi diye kontrolde ettiklerinden insan daha rahat ayriliyor muayneden

Haklısın anm aslında bir defa cocuk cerrahına gittik ama öle bi muamele gördüm ki
Çorba ver sunu ver bunu ver geçer
Ama geçmiyo
Kısa sürede götürmm lazım adam gibi bi dıktora
Oturma suyu tedavisi aklıma yattı bakalım doktor ne önericek

Sizi sürekli yanında istiyorsa güven eksikliğindendir. Dokunup uyuyorsa kendisini güvende hissetmek istiyordur. Sizin biranönce uyusunda gideyim demenizi bile hisseder çocuklar. Valla siz bilirsiniz ama önce can sonra canan derim ben. Ömrünün sonuna kadar sizinle yatmayacakya ve birdaha bebek olmayacak.... 😉 eşiniz bence anlayışla karşılıyordur sizi. Siz eşinizle yatarken o yanlız düşünsenize böyle yapması bence gayet normal. Size doyamamış o yüzden anne güveni istiyor 😉😉

Uzman pedogoglardan bazılarıda aynılarını söylüyor
Ewet hak veriyorum en fazla ne kadar yatacak bnmle
Ama ona özgüvenide saglamam lazım
Eşimden dolayı bir problemim yok saolsun cok anlayışlı
Ama kızım 2 yasına kadar kendisini ıyutmayı ögrenmeli diye düşünüyorum
Yanlışmı düsünüyorum bilmiyorum
Gece sürekli uyanması,aglaması, uykusunun bölünmesi bir yana kızımı cok agresif olmaya itiyo
Hep bi döngü var.
Bana ihtiyacı war bunun bilincindeyim
Ben hep yanındayım zaten oda bunun farkında ama bu kız bni kullanıyo gibi:KK1::KK1:
Saka bi yana arkadasım senin demek istedigini anladım cok teşekkür ederim
Ben yöntem istiyorum yawas yawas alışmasını istedigim için
Yoksa kızımdan ayrı yatayım yada bni istemesin elimi tutmasın deil inan bn ona öle alışmısım ki suan düzen kurma asamasındayım ve cok zorlanıyorum hatta eşim diyok ki ilk önce sen alış onsuz yatmaya :)))

Uragan arkadasım bn istanbulda oturuyorum
Sen nerde oturuyorsun bilmiyorum ama eger istanbuldaysan önerenilecegin VE YA ÖNERENİLEGİNİZ cocuk cerrahı varmı?

Gece sürekli uyanması,aglaması, uykusunun bölünmesi bir yana kızımı cok agresif olmaya itiyo
Hep bi döngü var.
Ben hep yanındayım zaten oda bunun farkında ama bu kız bni kullanıyo gibi:KK1::KK1:
Yoksa kızımdan ayrı yatayım yada bni istemesin elimi tutmasın deil inan bn ona öle alışmısım ki suan düzen kurma asamasındayım ve cok zorlanıyorum hatta eşim diyok ki ilk önce sen alış onsuz yatmaya :)))

Valla bende iki yaşına kadar benimle yatıp iki üç yaşından sonra o hazır olduğunda ayırmak hedefim ve Plan'ım. Umarım bu döneminizi kolay ve çabuk atlatırsınız ☺️☺️ Tatlı tatlı yumuş yumuş yatın annesi yaaaa o çok tatlıdır eminimmm boşverin evi kocayı ☺️☺️☺️ Yok şaka biryana siz bebeğiniz için en iyisini bilirsiniz Allah kolaylık ve sabır versin ☺️

Valla bende iki yaşına kadar benimle yatıp iki üç yaşından sonra o hazır olduğunda ayırmak hedefim ve Plan'ım. Umarım bu döneminizi kolay ve çabuk atlatırsınız ☺️☺️ Tatlı tatlı yumuş yumuş yatın annesi yaaaa o çok tatlıdır eminimmm boşverin evi kocayı ☺️☺️☺️ Yok şaka biryana siz bebeğiniz için en iyisini bilirsiniz Allah kolaylık ve sabır versin ☺️

Uyku problemi ben yanında oldugumda da söyle canm sürekli ıyanıyo bole bi yeri agrıyomuş gibi sızlanıyo gibi acaba bunu bnm ilgimi cekmek için mi yoksa poposu yüzünden mi anlayamadım:KK43:(
Saol canm iyi dileklerin için:))
Allah yawrularımızı sewgıyle saygıyla sabırla sefkatle merhametle hayırla ve hayırlı yetiştirmeyi nasip etsin inş

Uragan arkadasım bn istanbulda oturuyorum
Sen nerde oturuyorsun bilmiyorum ama eger istanbuldaysan önerenilecegin VE YA ÖNERENİLEGİNİZ cocuk cerrahı varmı?

Ben yurtdisinda yasiyorum annemin yaninda izmitte goturmustum doktora devlet hastanesinde. Cok iyi bir doktordu istanbulda bilmiyorum keske yardim edebilsem

Benim kizimda ayni durum var demistim uykuyla ilgili ben cokda takmadim kafaya cunku zamanla azaliyor. Suan 23 aylik gece babasiyla uykuya daliyor bazen inatla beni istiyor hic ustelemiyorum gidiyorum yanina. Gece uyanmalari epey azaldi. Biraz zamanada birakmak lazim arkadas dogru demis birdaha bu yaslarina donmicek stress yapmamak lazim

Hep bi döngü var.

canım sorunlar hep aynı ben 2çocuk annesiyim kızın aslında küçük değil artık benim oğlum 3 bucuk yaşında ve 3 yaşından beri oda benim zorlamamla falan kendi yatağında biz olmadan uyumaya alıştı ama biz yanında bekliyorduk şu anda ise yine benim sayemde diye söyleyeyim eşim bu konuda sözünü geçiremiyorum oğluma 2 haftadır falan hadi anneciğim sen büyüdün kendin uyabilirsin dedim önce şunu istiyorum bunu yiyecem falan istekleir oldu tamam anneciğim ama bunu yaptıktan sonra uyuyacaksın falan ve çok şükür artık akşamları yat saati furkan değimizde kendi giyinip yatağına yatıp uyuyor bu bizi o kadar çok yoruyorduki çok rahatladık aslında bunu daha erkende yapabilirdik ama babamız daha doğrusu eşinizin dediği gibi ilk önce babamızı alıştırdık ama şöyle bir gerçek varki hadi anneciğim yat saati deyipte onu gönderirken içim cız etmiyor değil ama doğru olan bu çünkü böyle kendisi uyumaya başlayınca erkende uyumaya başladı sabahları uykusunu almış ve rahat uyanıyor ha bu arada 2. bebeğim 10 aylık daha çok küçük olduğu için şu anda onunla uyku sorunu yaşıyoruz çünkü çalışıyorum ve bana doyamıyor bunu bildiğim için şu anda sadece sabrediyorum netten rtrde yayınlanan dadı programında uykuya nasıl alıştırılması gerektiği anlatılıyor size daha çok yardımcı olur

Hep bi döngü var.

Tracy hogg diye bir yazar varmış uyku düzeni ile ilgili kuralları var isterseniz bir araştırın... Çok askeriye gibi kuralları var ama..

5 yasinda dunyalar tatlisi bir oglum var. uykuda cok fazla terliyor .napicagimi bilemedim .simdiden tesekkur ederim

Kızımla uyumak onun kokusunu sabha kadar içime çkmek cok hoşuma gidiyor
Ama bu bnide onuda olumsz etkılıyor
Güvnsizlik problemi olmadıgını anladık babasıyla son 1 aydır calışmalar var
Acaba korkuyor güvensizlikmi var
Bn ona alışkanlıkmı yaptım
Yoksa bu bir uyku oyunumu
Ewet arkadaslar bu bir uyku oyunu kızım bnm ellerimi mıncıklayarak tırlmalayarak uyuyor
Bn elni tutuyorum o elimin üstünü cevirip tırmıklıyor
Uyuduktan sonra elimi alıyorum uyumaya dewam
Poposu için zeytinyagını hergece sürmeye basladım 1 haftadır sanki rahatladı
Cerraha götüricwm haftaya inş
Şimdi 2 yasına kadar basipse yawas yawas alıştırmaya calışıyorum inş uyku problemimimzi cözeriz
Eşim saolsun cok yardımcu oluyo aksam onu yoruyo karnını doyurup yatıryorum ışkları kapatıyoruz ses yok yani
Bilinçaltına uyku vakti geldigi maj gönderiyoz inş :)) alıyodur
Daha rahat uyudugunu farkettik
Kızlar bni yanlış anlamayın problemim kızımn bnmle uyumsı bnm elimi tutması degil
Uykusuz kalıp bni aradıgı için sinirlenmesi
Sabahleyin uykusunu almDan kalkması cok agresif oluyo sinirleniyo bilirsiniz
Ama uyusunu aldıgı zaman cok ortamlı bir cocuk oluyo sosyal oluyo
Bn kızımn agresif olmasını istemiyorum
Bu yüDen derdimi paylastım hepinize cok teşekkür ederim

X