• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi tecrubelı anneler fıkrınıze ıhtıyacım var.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

fb_qirL

Guru
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2008
613
9
318
İstanbul
arkdaslar bende bısey sormak ıstıyorum sutum yetersızlıgınden dolayı mama takvıyesı baslattı dr. gunde 2 defadan vermemeye calıs dedı ama bu mumkun olmuyor bebegım agladıgı ıcın mecbur mama verıyorum once gogsumu sonra mama verıyorum bugun medelanın elektrıklı mını sut pompası aldım ıkı gogsumude sagdım ve toplam 75ml cıktı ama nerdeyse 1 saat ugrastım sut pompası sutu arttırdıgı ıcın aldım once bebegımı gogsumde emzırıp daha sonra sagmak ıstıyorum sızce napmalıyım burda kafam karıstı bırde sagarken ılk calıstıgında sut akıyor bı mıktar sonra sut akması duruyor bu sutun bıttıgı anlamına mı gelıyor?

Benim bebeğim 10 gün kadar beni emdi ve sonrasında tamamen reddetti. Emmesi için çok uğraştım. Stres oldum. Ama ne yaptıysam emmedi, hatta mememden bebişimin ağzına süt akıttığımda dahi feryat figan reddetti. Ben de sağıp biberonla vermeye başladım ama onuda hiç sevmedi. Mecbur olmadıkça biberonuda almadı ve dolayısıyla kiloda:( Doktor mamaya başla dedi ve ona sütümün az olmadığını, içmediği içi kilo almadığını anlatamadım. Sonunda yeterki kilo alsın diye mama denedim ama onuda istemedi. Velhasıl beş ayı böyle geçirdik ve sonunda ek besinlere başladık. Şimdi daha iyiyiz, çok şükür.

Bu kadar yazmamım sebebi kendini üzmemen için. Bebeğim benim ikinci çocuğum ve ilkinde sütüm yetmediği için mamayla büyütmüştüm. Süt veremedim diye üzülmüş ve ikinci bebeğimi emzirmeyi çok istemiştim ama yaşadıklarımdan sonra herşeyin hayırlısını dilemek lazımmış. Kendimi strese sokmamam lazımmış, anladım.

Yani bebeğine süt verememen dünyanın sonu değil. Nice bebek annesiz ve anne sütünden yoksun büyümekte.Onları düşüünce biz ve bebeklerimiz şanslı. Kafana takma yani. Bu günleri bebişinle güzel geçirmeye çalış. Gerekirse mama verirsin ki, tamam anne sütü kadar olmasa da çok iyi mamalar var. Bebişin doysun, mutlu olsun.

Sağma işine gelince; 3 saatte bir en aşağı15-20 dakika olmak üzere iki memenide sağ. Bol su iç.

Back