Tecrübeli anneler düşünceleriniz nedir ?

gulrecelim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2020
3.485
En iyi cevaplar
2
6.357
108
30
Bu yazıyı az önce insta... Gördüm. Bu aralar hep böyle yazılar görüyorum. Ciddiye almıyordum ama bir süre sonra insanın aklı bulanıyor. Ben kızımın aşılarını günü gününe yaptırırım. Hatta tüm özel alıkarını da yaptırdık. 3. Aydan başladık. Doktorların dediğinin asla dışına çıkmıyorum. 6. Ayı tamamlayana dekte ne su ne başka bir şey vermiycem. Ama çok kafam karışıyor. Misal bunu yazanın bebeği 5 aylık ve yürüyor tutunarak evet gerçekten yürüyor yani :)

Çocuk büyütmek çoook zormuş. Başka bir canın tüm sorumluluğunu almak. Bu konuda tecrübeli anneler ne düşünüyor merak ettim.

Eklentiler

• IMG_20220919_113724.jpg
    117,5 KB · Görüntüleme: 45
Ben de cocuklarimi boyle buyutuyorum erken ek gida haric. Ben oyle cok erken yurumek gibi her bebegin gelisiminin bariz cok onde olacagini dusunmuyorum ama kesinlikle fark var onu gozlemliyorum. Benim 5 yasinda kizim ustun zekali. Oglum 20 aylik, tanilanmadi ama ablasindan daha ilerde bir gelisim sergiliyor, muhtemelen o da ustun zekali. Zeka kalitsal diyelim, motor becerileri de cok hizli gelisti. Oglum 3 gunluktu, yuzukoyun yatirinca kafasini kaldirir diger tarafa cevirirdi rahatsiz oldukca. 1 haftalikti omzuma yatirdigimda kafasini kaldirir diger omzuma kendi yatardi. Ama dedigim gibi her cocuk bu ekran goruntusunde yazilan gibi buyutulse de boyle olmaz. Oyle olsaydi 100 sene oncesine kadar yasamis herkesin cok zeki, yeteneklerinin cok gelismis olmasi gerekirdi. Gerci eski topraklar da baskadir ama bilemedim

Valla benim kızımın çok şiddetli alerjiler vardı yani 3.ayda kafama göre tadım yaptırsam muhtemelen anaflaksi falan geçirirdi. Anne sütü her bebek için en en en iyi besin kaynağı. Daha anne sütünü anca sindiren bir mideye başka gıdalar vermek çok yanlış bence. Ayrıca bazı bebeklerde tiroid bozuklukları oluyor ve bunun için 1 yaşında kan testi yapıyorlar diye hatırlıyorum yani iyot kısmıda zararlı olabilir. Aşısız bebek kısmına hiç girmiyorum, aşısız bebek toplum sağlığınıda etkiliyor ama tabii ailenin kararı. Evet bebeğin mutlu bir ortamda, doğada, hayvanlarla olması çok güzel ama çocuğu ömür boyu etkileyecek, gelişimi açısından önemli olan bu adımları bilim ışığında atmak gerek diye düşünüyorum.

erken yürüse ne olacak? lafım sadece size değil ama bir öğretmen olarak velilerimin ''üstün ''çocuk yetiştirme eforunu anlayamıyorum? çocuk doğuştan ve aile desteksiz üstünse bir şey diyemem ama aile ile ilkokul başlamadan okuma yazma çalışmalarına başlayan çocuklar var . yazık. çocukların kendi ritmine biraz saygı duymak lazım. gerileme varsa elbette destekleyelim ama ileriki yaşlarda yapılacak şeyleri öne çekmek neden?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…