Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba arkadaşlar...
3.5 aylık bir oğlum var. doğduğunda beni emiyordu 1 ay devam ettik ancak sütüm olmadı
bebeğim kilo verdi o yüzden doktorum mamaya başlattı.
ama bebeğim bir türlü zevkli bir şekilde mama içmiyor doktor yetiyordur içtiği diyo ama
benim içim rahat etmiyor bende şimdiden bebelacın kavanoz ve kaşık mamalarından ve hero babynin
meyve sularından aldım 4. aydan itibaren olanlardan.
4 aylık oldumu başlamak istiyorum bu yüzden tecrübeli annelerin tavsiyelerine ihtiyacım var
hanginden günde ne kadar verdiniz ve kaşık maması normal biberon mamasının yerini ne
kadar tutuyor veya tutmuyor??
oğlum yeni hem 2 yerden fıtık ameliyatı hemde sünnet oldu
çok nazlı bu aralar pek istahı yok o yüzden dediğim gibi kıyamıyorum biseyler yesin içsin istiyorum...
yardımcı olursanız çooook sevinirim..
bence ek gıda konusunda doktora danışın derim. "süt" içmesi gerekir şu anda. EK gıdaya başlasanız bile hazır olanları tercih etmeyin bence. meyve sularını evde kendiniz hazırlayabilirsiniz. Pirinç unu mamasını da bebeğinize verdiğiniz biberon mamasından yapabilirsiniz. ben mümkün olduğunda doğal besinleri tercih ederdim.
merhaba arkadaşlar...
3.5 aylık bir oğlum var. doğduğunda beni emiyordu 1 ay devam ettik ancak sütüm olmadı
ama bebeğim bir türlü zevkli bir şekilde mama içmiyor doktor yetiyordur içtiği diyo ama
benim içim rahat etmiyor bende şimdiden bebelacın kavanoz ve kaşık mamalarından ve hero babynin
4 aylık oldumu başlamak istiyorum bu yüzden tecrübeli annelerin tavsiyelerine ihtiyacım var
hanginden günde ne kadar verdiniz ve kaşık maması normal biberon mamasının yerini ne
çok nazlı bu aralar pek istahı yok o yüzden dediğim gibi kıyamıyorum biseyler yesin içsin istiyorum...
arkadaşım bence de doktorunuza bi danış ek gıda için.anladığım kadarıyla hala anne sütü almaya devam ediyor bebeğin ama yetmediği için mama takviye ediyorsun.bu aylarında en önemlisi anne sütü ve de içtiği mama onun için, ek gıdaya başlasa bile öncelik onlarda olucak.
benim bebeğim anne sütü almayan bir bebek, biz ek gıdaya 5.5 aylıkken başladık,ilk önce yoğurtla başladık,1 çay kaşığı ile başlayıp azar azar arttırarak 1 çay bardağına tamamladık sonraları sebze püresine ve meyve püresine geçmiştik ama hep çay kaşığıyla başlayıp azar azar arttırarak devam ettik.bebeğinin şu an sıkıntıları da varmış, acele etme bence üzülme İnşaallah geçer hepsi.Allahım korusun bebeklerimizi.
merhaba arkadaşlar...
kavanoz mamalarını çok gerekli olmadığı sürece kullanmayın,evde tazesini yapmak varken..kaşık mamasıda devam sütü içeriyo üstünde yazıyo zaten ama biberon maması gibi her öğün verilmez..ek gıdalara günde bir çay kaşığı olarak başlayabilirsiniz
öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar...
ama bi konuda çok tereddütlüyüm o da meyve pürelerini evde kendim hazırlamam.
ben pazardada olsun manavdada olsun artık çok sağlıklı meyve sebze satıldığını düşünmüyoryum
bunun sizlerde farkındasınızdır...
ayrıca kış aylarındada çok fazla meyve alternatifim çok mesela şeftalı kayısı üzüm gibi...
şu anda bebeğimin yiyebileceği bir tek elma var sanırım...
bunlar kafamı çok kurcalıyor açıkcası
en azından kavanoz mamalarındaki meyvelerin kontrollü üretim olduğunu biliyorum araştırdım...
bencede önce doktorunuza bir danışın en sağlıklı bilgiyi ondan alıcaksınızdır. benim sütüm az olduğu için mamada kullanıyordum doktorum 4. ayımız bittikten sonra tadımlık olmak şartıyla ek gıdaya izin verdi.bence meyyve püreni evde hazırla ben ilk elmayla başlamıştım hafif şekerli olduğu için oğlum çok seviyor,kabızlığa iyi geldiği içinde şimdi armut veriyorum. doktorum kışın elma,armut,kayısı ve şeftali verebilirsin dedi. ama dediğim gibi bir ay tadımlık verdim 5. ayımızdan sonra ek besinleri ( meyve hariç,onun tok tutma özelliği az olduğu için ara öğün olarak veriyorum)öğün olarak vermeye başladım. doktorum muhallebiyi hazır almamı istedi onun dışındaki meyve püremi,yoğurdumu,çorbamı evde hazırlıyorum
Seni kendime sakladim....
Kayıtlı Üye
bir iki kaşıkla başlayarak arttıra bilirsin.