• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tecrübeli anneler bikaç soruma cvb verirmisinizz

nickminkenari

sıkı sıkı tutun
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2008
1.397
21
158
İstanbul
merhaba annelerr...
bebeğim 14 günlük oldu maalesef annem çalıştıgı için yanımda sadece 9 gün kalabildi kızımla başbaşa kaldık. aklımda bikaç soru var bana bu konuda yardımcı olursanız sevirim
1. bebeğimi hıçkırık tuttuğunda emzirmekden başka geçmesi için bi yöntem varmıdır( bazen hıçkırmakdan ememiyor)
2. bebeğimin vajinasının iiçinde beyaz bi jel var hastanedeyken hemşire silmeyin demişdi ama bazen çok yogun kaka yapıyor ve arasını silmem gerekiyo bi sakıncası olabilirmi.
3. sürekli azğıyla emme hareketi yaptıgı için emzik veriyorum ama diliylele atıyo ilerleyen zamanlarda alışırmı.
son soru kendimle alakalı
4. sezaryanla dogum yaptım akıntı illa 40 gün sürücek diye bişey varmı yoksa normal dogum içinmi geçerli

öncelikle Alah bağışlasın
hıçkırık tuttuğunda pek bir şeye gerek yok aslında ,kendiliğinden geçer,biraz daha büyüyünce 1 çay kaşığı suya limon damlatıp verebilirsin
emziğe alışabilir tabi,yılma ve dene,ben vermediğime pişmanım şuan,çok büyük yardımcı
ben de sezaryen oldum ve akıntım ara ara 1 ay sürdü
2.sorunu anlamadım,ne jeli var,niye var ki?

canım bebişin hayırlı olsun oncelıkle:))
1.ben hıckırık tutuğnda 1 cay kasıgına 2 damla lımon sıkıyorum anında gecırıyor hıc bı zararı da yok
2.o beyaz svı ne anlamsım valla bnm kızımda ole bısı yoktu hatta dr.ozellıkle o bolgeyı ıyı temızlememı tembıh ettı Allah korusun ıdrar yolu enfeksıyonu olmaması ıcın yanı bnce temızle
3.benm kızım da 2 ay sonunda alıştı emzıge ama cok rahat ettım sureklı emerek uyumak ıstıyodu cunku bırde emzıge sutumu surdum ıllk anlarda alması ıcın faydası oldu
4.akıntının ne kadar surecegı tamamen bunye meselesı bnm 1 haftada bıttı mesela ole bı sarrt yok yanıkaydirigubbakcemile5
kolay gelsın canm Allah analı bablı buyutsunopuyorumnanaktan

canım Allah bağışlasın bebişini.hıçkırık her bebekte oluyo kendiliğinden geçmesini bekle eğer durmazsa emzirmeye başla hemen geçiyo ama boğazına kaçma riski var bende uzun olunca öyle yapıyorum geçiyor çok şükür sıkıntıda olmadı. vajinadaki beyazlğa gelince de benim kızımda da var bende çok kararsız kalmştım temizleyip temizlememekte ama temizlemeye uğraşmayın dediler sakıncalıymış. bence doğru da zaten kolay kolay temizlenmiyor dikkat ettiysen banyada bile denemiştim ben ilk başta zamanla kendi temizleniyor. kaka oraya ulaştığında normal bi şekilde temizle zatan kaka ondan çok daha çabuk temizleniyor. diğer sorun için sadece bünyenle alakalı kısmet artık bekleyip görecez. bebişlerimizi sağlıkla büyütelim inşalah

mrh sizlere bir sorum olacaktı benim bebegim 13 günlük hastanede alınan topuk kanının tsh si yüksek çıkmış bu tsh ile ilgili bilgisi olan varmı acaba?

merhaba annelerr...
bebeğim 14 günlük oldu maalesef annem çalıştıgı için yanımda sadece 9 gün kalabildi kızımla başbaşa kaldık. aklımda bikaç soru var bana bu konuda yardımcı olursanız sevirim
1. bebeğimi hıçkırık tuttuğunda emzirmekden başka geçmesi için bi yöntem varmıdır( bazen hıçkırmakdan ememiyor)
2. bebeğimin vajinasının iiçinde beyaz bi jel var hastanedeyken hemşire silmeyin demişdi ama bazen çok yogun kaka yapıyor ve arasını silmem gerekiyo bi sakıncası olabilirmi.
3. sürekli azğıyla emme hareketi yaptıgı için emzik veriyorum ama diliylele atıyo ilerleyen zamanlarda alışırmı.
son soru kendimle alakalı
4. sezaryanla dogum yaptım akıntı illa 40 gün sürücek diye bişey varmı yoksa normal dogum içinmi geçerli

1- bir çaykaşığı suya yalnızca bir damla limon koyulup bebeğe verilirse hıçkırığı geçer diyorlar. ben hiç denemedim ama en yaygın bilinen budur. ben hıçkırdığında emzirdim sadece

2- benim oğlum olduğu için bu sorunun cevabını bilmiyorum.

3-ben o durumdyken hep emzirdim. bebeğim uyanık kaldığı sürece hep emdi beni. bu sayede sütüm arttı. emziğe uzun süre ara verirsen unutur almaz bir daha.alışsın istiyorsan unutmadan alıştır.

4-her iki doğum için de maximum süre 40 gün. ben sezeryan oldum 42 gün nerdeyse hiç kesilmeden azar azar kanama oldu.

mrh sizlere bir sorum olacaktı benim bebegim 13 günlük hastanede alınan topuk kanının tsh si yüksek çıkmış bu tsh ile ilgili bilgisi olan varmı acaba?

topuk kanında incelenen şeylerden biri de hipotiroit. bebeğinizin hipotiroiti var sanırım. aynı sorun bende de var. tiroit hormonunun az salgılanmasından kaynaklanıyor. doktorunuza danışın bu durumda.

bu topuk kANI testini dogum yaptıgım hastanede yapıldı ama saglık ocagında da yapılması gerekiyomuş 2 kez yapılmış olucak sizi ararlar demişlerdi arayan da yok sorada. bu test için sizi aradılardamı gidip yaptırdınız yksa kendinizmi gittiniz yaptırmaya

1.bışey yapmana gerek yok,yoruluyolar ama bı sure sonra kesılıyo zaten.ayrıca hıçkırık doyduğunun belirtisiymiş.
2.benım kızımda da vardı canım.ellem silme yanı.o doğumla gelen bişey.zamanla kayboluyo,ben de kremı bulaşıyo sanıyodum başta.kakayı mendılın ucuyla nazıkçe alıyorum ben.
3.2aydan önce kesınlıke vermeyın demişti bana dr.damak yapısını bozuyomuş.
4-ben de sezeryan oldum tam 50 gun devam etti kanamam.

bu topuk kANI testini dogum yaptıgım hastanede yapıldı ama saglık ocagında da yapılması gerekiyomuş 2 kez yapılmış olucak sizi ararlar demişlerdi arayan da yok sorada. bu test için sizi aradılardamı gidip yaptırdınız yksa kendinizmi gittiniz yaptırmaya

2 testi de çağrılmadan kendimiz gidip kan verip yaptırdık. sonra arayan olmadı

1- ılk 1,5 ay her hıçkırık tuttuğunda emzirdim şimdi emzirmiyorum kendi kendine geçiyor. Limon-su olayını bende duymuştum cesaret edip veremedim.
2- Beyaz jel bizim minnoşta yoktu. Kaka bulaşmadığı sürece arayı açıp temizlemiyorum doktorum yapma demişti çünkü. Kaka bulaşınca mecbur iyice siliyorum çünkü Allah korusun idrar yolu enfeksiyonu kızlarda daha fazla. Kaka yapmadığı sürece elleme bence.
3- Ben verdim ama ilk 2,5 ay almadı emzik. Şimdi uykuya dalmak için yardımcı olarak alıyor. Uyku saatleri dışında vermiyorum zaten. Zaten ilk 1,5 ay emziği bendim sürekli emzirdim ama iyi de oldu sütüm arttı. Hem bebişinde anneye ihtiyacı var bu dönemde, bence emzik verme biras sabret bol bol emzir. 2.aydan sonra emziğe başlarsın.
4- On gün kanamam devam etti, sonra ara ara kahverengi lekelenmelerim oldu.

arkadaşlar birde şu korse meselesii sezaryanla dogum yaptım ve fena bi göbeğim kaldı zaten öncedende vardı şimdi cabası oldu.15 gün oldu dogum yapalı artık korse kullanıyım diyorum dikişlerimde iyileşmişdir artık.ama int bakdım da 3 tip korse var hangisi lohusaya daha uygun olur bilemedim. göğüs altından göbege kadar olan, göbekden dize kadar olan bide külot gibi olan hangisini alsam karar veremedim

Back