Bebek Beslenmesi tecrübeli anneler bi bakar misiniz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
aklı eriyorken olabilir ama küçükken olmuyo ne zaman mamaya başladınız. bizimki 40 ı çıkmamıştı zaten bi ay ikisini bir götürdü sonra emmez oldu
kucuk ilk dogdudunda basladilar hastanede. mama ve anne sutu devam ettik. buyukte uc ay sonra basladik. oda aynen devam etti.

Bebege mama verdikce karni doyar ve memeyi istemez. Meme emilmedigi surece de beyin sut uretmesi gerektigini anlayamaz ve sut uretmez, hatta urettigi sutu de keser. Bebek emmedigi surece anne ne yerse yesin bu sut olmaz, kilo olur.

Tavsiye olarak bebegi ustu ciplak kalacak sekilde soyun, anne de soyunsun ve bebegiyle basbasa yarim saat gecirsin gun icinde, bu ten tene temas bebekteki emme refleksini hatirlatir.

Ayrica geceleri bebeklerin emme refleksi daha guclu olur, bol bol emzirmeye calissin geceleri, hatta gerekiyorsa emzik vermesin, bebegin anne memesini emzik olarak kullanmasina izin versin.

Bir de acimasiz gelecek ama bebegi ac birakin, bunun adi emzirme kampi, 3 gun bu sekilde devam etmesi lazim ki hem bebek yeniden emmeyi ogrensin, hem de bebek emdikce anne bol sut uretsin.

İnternette 'tomrisin emzirme notlarini' okumanizi mutlaka tavsiye ederim. Kesinlikle en dogru bilgiler orada. Ben de orada okumustum bunlari ve kizimi da o notlar sayesinde emzirdim. Umarim ise yarar.

Daha alışmaz canım benim kızım da 18 günlük mamaya biberona alıştı anne sütünü asla almaz daha oğlum da öyle oldu sağarak verebilir ama arkadaşın o da bi yere kadar..

Canım malesef biberonu verince bu akıllı bıdıklar anneyi bırakıyorlar mamayi kasik ile versin asla biberon vermesin ve devamlı kendi göğüsunu versin daha bebek çok küçük tekrar anneyi emer sütu çoğaltmak için bol Komposto,boza süt,dereotu,su yeşillik tuketsin asla sütum yok demesin beyne öyle sinyal gidiyormus,hep sütum bol olacak desin inşallah tekrar emer annesini

Benim de sütüm hemwn gelmedi mama vwrsim mecburen sarılık olmamaai için sonrasinda da cok az vardi amam devamlı versim tabi dwvam sütü ile beraber en son goguslwrim yara oldu mecburen sağıp biberinla verdim 4. Ayda da bitti sütüm suan mama ya devam ediyorum 6 aylik oldu ek gidaya da başladık

Süt emeyen dolu bebekler var birşey olmaz ama erken başlamış mamaya 4 günlüken anlaşımaz sütün yetip yetmeği ki ancak 15 gün gecerse hep ağlarsa anlarsın ki aç yada 1 aylıken kg si bakılıp öyle karar verilir

Arkadaşlar merhaba. Uzun zaman geçmiş ama belki biriniz görür. Benim bebeğim bugün 18 günlük sütüm çok az mama takviyesi dedi doktor ama 30.60.75 derken 75 yetmemeye başladı sanırım doktorun birisi 3 saatte 1 120 ver birisi 3 saatte bir en fazla 90 a çık dedi. Ne yapacağımı şaşırdım. Yardim edebilecek birisi var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…