• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Tecrübeli anneler bebekleriniz hastayken neler yapıyorsunuz?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Alya çok hasta.Bayramın 1.gününden itibaren ağzı burnu dolu.Kusuyor filan.Dün doktoruna gittik.mafoldumben
Bu arada ateşi 38.5 üzerinde hep.
İdrar yolu enfeksiyonu çıktı antibiyotik verdi.ateş düşürücü verdi birde nezle için olan ilaçtan verdi(kong....t)
Kustuğu zaman balgamlı kusuyor.Ateşi yüksek doktoru bunun için dediki 3 güne antibiyotik kendini gösterir..
Çok endişeliyim.Zaten doğru dürüst yemiyor uyumyor.Grplede birleşince ağır geldi yavruma..
Siz neler yapıyorsunuz ne giydirip ne içiriyorsunuz?
İyi şeyler duymaya çok ihtiyacımız var eşimle.Bittik inanın günlerdir.:sinifsinif:

canim cok gecmisolsun öncelikle..

Ben agzi burnu tikandigi zaman sütümden damlatiyordum,aciliyor vede rahatlatiyor..

birde atesi cok yüksek fazla giydirme hatta badyle kalsin ama üsütmede.

ben hic yapmadim ama bu durumda bebegi islak havluyada saranlari taniyorum.

endiselenmekte haklisin ama cocuk bu bir günü bir günlerine tutmuyor,sen moralini iyi tut

en kisa zamanda kendine gelir kücük prensesin insl.

Öncelikle geçmiş olsun.Doktorunuzunda belirttiği gibi antibiyotik tedavisi en erken 3 gün sonra etkisini gösterir.Yapabileceğin en iyi şey bebeğin burnunun kesinlikle tıkalı kalmamasını sağlamak,hafif giysiler giydirmek,mümkünse kaynamış suyun içine vicks koyup odasına koy buhar ve mentol kokusu rahatlatır.Emziriyorsan maydanoz yemeni tavsiye ederim iltihabı inanılmaz söktürüyor sütünle bebeğede etkisi olabilir,iştahında azalma olması çok normal sakın zorlama.Ateşine çok dikkat et ve sakın endişelenme çünkü birkaç güne kalmaz normale döner.Kızımda idrar yolu enfeksiyonu olmuştu az çekmemiştik bizde seni çok iyi anlıyorum.Tekrar geçmiş olsun

çok sağolun kızlar.biz hala nöbetteyiz.şimdi ben kalktım eşim uyudu.yarın işe gidecek malum..
ateşi 38.5 civalarında.uykusuz..perişan oldu kuzum.
insallah etkisini gösterir artık..
Allahım hiç bir bebek hasta olmasın..:Saruboceq:

canim cok gecmis olsun. benim kizimda burun tikanikligi ve cok agir bir oksuruk gecirdi. o zaman 3 aylik oldugu icin ilac vermediler. diger arkadasin soyledigi gibi eczaneden vicks aldik.salona ve odasina koyduk. oyle tam 1 hafta cektik ama gecti. sende dene istersen mentol kokusu oldugu icin tikanikligi aciyor.birde atesine cok dikkat et ve fazla giydirme. ne diyim canim RABBIM acil sifalar versin.

çok sağol canım
çok zor ya..hep diyorum hiç bir bebek hasta olmasın :sinifsinif:
Allahım şifasını versin en kısa zamanda inşallah:Saruboceq:

:teselli::teselli::teselli:oy kiyamam minik porensese büyük ecmis olsun canim benim:teselli::teselli::teselli:
rabbim acil sifalar versin melegineopuyorumnanaktan

geçmiş olsun canım.seni çok iyi anlıyorum.insanın içi eriyor
bende grip oldum ve bebğime geçirdim.benimki daha 45 günlük ya:((
minicik burnu tıkandı.şimdi açıldı burnu ama içi dolu.büyük insan deği.lsiliyimde geçsin.fıkır fıkır burnu
nasıl içindekilerden kurtarabilirim onu bende bunu merak ediyorum.

Alya çok hasta.Bayramın 1.gününden itibaren ağzı burnu dolu.Kusuyor filan.Dün doktoruna gittik.mafoldumben
Bu arada ateşi 38.5 üzerinde hep.
İdrar yolu enfeksiyonu çıktı antibiyotik verdi.ateş düşürücü verdi birde nezle için olan ilaçtan verdi(kong....t)
Kustuğu zaman balgamlı kusuyor.Ateşi yüksek doktoru bunun için dediki 3 güne antibiyotik kendini gösterir..
Çok endişeliyim.Zaten doğru dürüst yemiyor uyumyor.Grplede birleşince ağır geldi yavruma..
Siz neler yapıyorsunuz ne giydirip ne içiriyorsunuz?
İyi şeyler duymaya çok ihtiyacımız var eşimle.Bittik inanın günlerdir.:sinifsinif:

Ah canımın içi daha yeni gördüm açtığın konuyu.Çok ama çok geçmiş olsun birtanem:çok üzgünüm:
Doktorumuzun söylediklerini aynen takip et ve düzenli olarak gözlemle bebişi.Şuruplarını ihmal etme canım benim,ki zaten gerekeni yapıyorsundur kesin.
Ben çok iyi bilirim oğlum bir bayram günü ateşler içinde uyanmıştı ve o bayram bana zahir olmuştu,bayram günü hastahane yollarında hemen oğlumu göstermiştim:sinifsinif:
O günler geldi bir an gözümün önüne:sinifsinif:
Eski sağlığına bir an evvel kavuşur inşallah:teselli:

geçmiş olsun canım.seni çok iyi anlıyorum.insanın içi eriyor
bende grip oldum ve bebğime geçirdim.benimki daha 45 günlük ya:((
minicik burnu tıkandı.şimdi açıldı burnu ama içi dolu.büyük insan deği.lsiliyimde geçsin.fıkır fıkır burnu
nasıl içindekilerden kurtarabilirim onu bende bunu merak ediyorum.
canım geçmiş olsun sizede.
tonimer var biliyosun deniz suyu.ondan sık burnuna sonrada buruna spiratörüyle çekin çok rahatlatacak onu.

Ah canımın içi daha yeni gördüm açtığın konuyu.Çok ama çok geçmiş olsun birtanem:çok üzgünüm:
Doktorumuzun söylediklerini aynen takip et ve düzenli olarak gözlemle bebişi.Şuruplarını ihmal etme canım benim,ki zaten gerekeni yapıyorsundur kesin.
Ben çok iyi bilirim oğlum bir bayram günü ateşler içinde uyanmıştı ve o bayram bana zahir olmuştu,bayram günü hastahane yollarında hemen oğlumu göstermiştim:sinifsinif:
O günler geldi bir an gözümün önüne:sinifsinif:
Eski sağlığına bir an evvel kavuşur inşallah:teselli:
inşallah ayşecim..
bakalım bugünden itibaren düzelecek gibi.
ilaçlarını alyanın tok karnına veremiyorum aç karnına veriyorum akşam üzeri vericem tekrar antibiyotiğini..
Allahım hepsini korusun

canım çok geçmiş olsun üzerini ince giydir canım odasını nemli tut ki nefes alması kolay olsun ıhlamur içirebilirsin serum fizyolojik burun tıkanıklığına iyi geliyor inşallah kısa zamanda iyileşir

böceğim geçmiş olsun canım alyam hastalanmış çok üzüldüm.
şimdi biraz iyi mi bari?
antibiyotik 3 günde ancak tesir ediyor canım umarım bugün ateşi geçmiş olur
offf ya kuzularımız hiç hasta olmasın ne olur yaaa
allahtan acil şifalar diliyorum bitanem

sağol fundam ya..
ah sorma canım bayramın 1.gününden beri bitap düştük..o hasta biz berbat.
bakalım etki etmesi gerek ateşi çok yüksek değil sanki 38 civarında seyrediyor.
gece nasıl olacak korkulardayım..

geçmiş olsun saruböceq
geçende 2 aylık oğlumda iğneden dolayı ateşlenmişti.
bende senin gibi panik olmuş ve çok üzülmüştüm..Allahtan eşim dr o beni rahatlatıyor ama yinede anne olunca insan eşi dr olsada çaresiz hissediyor kendini...
gece boyunca her 30 dk bir ateşini ölçtüm 38.5 lardaydı..soyundurduk ve koltok altına kasık bölgesine ılık havluyla kopres yaptık.. sonra giydirdim düşünce ateşi.. böyle 1 gece devam etti..
sende yap bu şekide ateşi düşürmek için ama dikkat et havalar serinledi üşütme alya kızımızı..

canım geçmiş olsun sanırım bebişlerimiz aynı gün doğmuş 18 şubat.benim oğlanda dünden beri çok hasta burnu tıklaı öküsrüyo hepsi karıştı ağır grip huyu suyu hepten değişti bişey yemiyo valla çok zor bebişler hasta olmasın ya

saruböceq cok gecmıs olsun canım.
cok guzel bır konuya degınmısın.bızde yaklasık 1 aydır oglusumun öksürügüyle ugrasıyoruz.
bıze doktormuz ıhlamur tavsıye etmıstı grıp ıcın.
umarım tez zamanda ıyılesır kızın.

Canım çok geçmiş olsun,
Benim kızımın ateşi çıktımı tek kurtarıcım eklem yerlerine sirkeli suylu soğuk kopres yapıyorum ayrıca fitil veriyorum2 saate kadar düşürüyor ateşini
Burun tıkanıklığı içinde deniz suları benim kızımda pek işe yaramadı fizyodose serum çok iyi geldi.
Hatta geçen kış 1 hafta hastanede yattık orada da hemşireler burnu için aynı serumdan verdiler sürekli damlattım.
Gribinede ıhlamurun içine elma, ayva yaprağı ve limon koyup kaynatıp içiriyorum.Ilık ılık içini rahatlatıyor.
ıyileşir annesi bu kadar endişelenme, inşallah tez zamanda Allah şifasını verir canım.
Ha bu arada söylemeden edemiycem kızçen günden güne sana benzemeye başlamış

çok geçmiş olsun canım ya havalar bır sıcak bır soğuk gıdıyor bu arada da ne gıyse ya fazla yada eksık kalıyor bebekler de geçenler de benımkı de hastalanmıştı çok şükür ateşlenmedık ama erıdı bııttı sankı oğlum.ilaçlarını vakıtlıce kullan canım bır de burunu tıkalıysa denız suyundan sık burnu na eger ateşı ınmezse acılen doktora gotur

Back