tecrubelı anneler az bakarmısınız....!!!!

karameleq

MeLeqim ßediRim
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2012
220
0
26
İstanbul
sevqılı anneler doqum yapalı 1 hafdayı qecdı kızım malesef 35 hafdalıkken 2.5 kq doqdu anne sutu alıyor sızlere sorum su qunde 3 4 kere (kakasını) ıshal seklınde bazen daha katı yapıyor ama benım korkum acaba doyuyormu sutum yetıyormu cok uyumasına raqmen ben 20 dk. bı kaldırıp emzırıyorum qecede 2 3 kere kalkıp emzırıyorum sankı bana hıc doymuyomus qıbı qelıyo yardım edermısınız nasıl anlarım bebeqımın doyduqunu (

sütün yetip yetmediğini doktorlar tartarak anlıyor, bebeğin kilo alıp almamasına bağlı olarak. bende bezine bakıp anlıyorum. arar ara yada 2 sefer olmak üzere kaka yapar bebek, benimki günde 2 defa ama 1 seferde 3-4 kaka yapıyor. bazende günde 4-5 kez farklı zamanlarda. yani ya hepsini birden yada ayrı ayrı yapar kakayı. bol bolda ıdrarını yapıyor. 3-4 saatte bir bez değiştiriyoruz. bol bol bez değiştiriyorsan sütün yeterlidir bence

4-5 defa bezi dolu olacak şekilde altını ıslatıyorsa doyuyor demektir. zaten aç bir bebek uyumaz , durmaz sürekli ağlar. gündüz iyi emiyorsa gece çok kaygılanma.bir de arkadaşta bahsetmiş kilosunu takip ettir doktoruna. allah kolaylık versin annelik kolay değil sürekli kaygı endişe içinde oluyorsun...

bence emzirmek için gündüz uykusundan uyandırma canım bu bebek açısından doğrı bişey değilll...o uyandıkça emzir gerçi bi tecrübem yok bıraksan çok mu uyur ki bilemedim:26:ama tv de trt1 de ki doktor öyle demişti uyandırmayın dedi

göğüs pompasıyla sütünüzü sağıp ne kadar çıktığını kontrol etmeniz gerekiyo düzenli olarak belki az gelir.ve çocuğu her iki saatte bir uyuyosada kaldırıp emzirmek gerekiyo yoksa yenidoğanlarda sarılık gelişebilir.zaten aç kalan çocukta anlaşılır yani herşeye ağzını açar falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…