Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaslar benim 4.5aylık bir kızım var boyu 62 cm kilosu 6.700 (bu arada 2.880 gr doğdu.)doktorumuz meyve sularına baslattı 10 gün sonra meyve püresinden 10 gün sonra meyve püresi+ev yoğurdu diye gidiyor sizce erken değilmi ilk 6 ay sadece anne sütü diyorlar ama cok kararsız kaldım doktora kilosu iyi neden baslatıoruz dedim olsun baslasın dedi acaba kilosu azmı geldi boyu uzun diyor bebeğinin.
3 melek annesi
Kayıtlı Üye
guzelim sutun varsa ve yeterlise 6 ay emzir derim ha ek gidaya gecmek zor oluyor 6 aydan sonra sende 5.5 aydan sonra meyve sulari ile baslarsin ek gidaya.Sü süt süt anne sütünden degerli hic birsey yok kilomus pehhh takma kafana zayifda degil ayrica bebegin acele etme emzir ek gidaya gecince bebekler bocaliyor ve bu donemde agiz damak tadi gelistigi icin ki 4.5 aylik seni hemen birakir.Bende 4 aylikken gecdim ek gidaya sutumde azdi simdi daha iyi sukur ama belki bol bol emzirsem bi sekilde cogalirdi ek gidaya gerek kalmazdi.Benim 3 bebisim bu diyer ikisinde bu kadar erken baslamamistim ek gidaya bunda hizli giris yaptik 2 gundur beni pek emmiyor gerci kulaklarindan derdi var guzumun ama yinede hemen gecme derim
zayıfLıktan ziyade bebekLerin farkLı tatLar tatması açısından bence erken başLamak doğru bir karar..benm oğLum 5 ayLık emziriyorum ,ama arada meywe suyu ,ew yapımı yoğurt veriyorum..doyumLuk değiL TADIMLIK..3-5 kaşık diyebiLirim..anne sütünün yeri başka eLbette ,ama tattırmanın hiç bir zararı yok aksine iLerde damak tadının geLişmesi açısından we yutma sorunu yaşamaması açısından çok önemLi..kafan karışmasın..
cvplarınız için tesekkürler karasız kalmıstım cok ama vermek daha iyi sanırım ama az az tadımlık.Zaten seve seve içiyo
tecrübe edincez zamanla yanlıs bir seyler yapmaktan endişeleniyorum sadece
benim oğlum da 4 aylık 6400 gram. Doktorum 6 aylıkken başlayacağız ek gıdaya dedi ama oğlum biberonla içmeyi reddedince kaşıkla süt vermeye başladım. Sütüm zaten yetersiz. Geceleri aptamilin muhallebilerine başlayabilirsin dedi. Ben de artık sadece gece yatmadan önce tok tutsun diye muhallebi vereceğim.
canım kuzularim...
Kayıtlı Üye
Benimde oğlum 4.5 aylık.8500 gr sadece emziriyorum.dr umuz ek gıdanın lafını bile etmiyor henüz kilosu iyi olduğundan..su veriyorum bikaç gündür daha yeni..yarında elma suyu denicem inşallah..
sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs
Kayıtlı Üye
benim oğlum da 4.5 aylık boyu 67 kilosu da 9kg
4 ayı dolunca ek gıdaları tattırmaya başladım tanıması açısından. 3-4 günde bir değiştire değiştire gidiyoruz. elma, armut, havuç ve kabak şimdiye kadar tattırdıklarım. sırada da patates var.
Bizim doktorumuzda 4 ay 3 haftalikken başlatmıştı. Zaten altıncı aya kadar olay doyumluk degil, tadımlık. Az az alistirmakta fayda var.
herşey güzel olacak...
Kayıtlı Üye
bence gec bıle kaldın...tttır sadece doyumluk verme...sonra sıkıntı yasarsın
benim bebek kız kilosu 6600 tam 5 aylık oldu 2 gün önce ek gıda ya daha geçmedim sadece çay kaşığı kullanarak meyve suları veriyorum o da tadımlık bi akşam muhalebi vermiştim hatta bebek sütü ile yaptım balkabağı da koydu içne haşlayarak tabi ki lezzetli bişey oldu kızım 2 3 kaşık yedi severek sonrada tüm gece boyunca bir kere bile emziremedim o yüzden ek gıda konusunda 6 ay dolmadan başlamayı düşünmüyorum ,anne sütü yeterli ise 6 ayı doldurmak bence en iyisi değil mi arkadaşlar?
ıt's a BOY :)
Kayıtlı Üye
bızde 4 aylık olunca basladık ek gıdalara..sabah ılk ogunden sonra meyve suyu,ogle ogunden sonra yogurt,aksamlarıda yatmadan prınc unuyla muhallebe dedı dr umuz ama henuz ona baslamadım..4.ay sonu sebze corbalarına gecıcez