Nişan tecrubelerınıze ıhtıyacım var fıkırlerınız onemlı

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

sebdicek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
2.045
12
66
Ankara
sevgılı arkadaslar ocagın bası gıbı aılelerımız tanısacak bı kacgun sonra tekrar gelıp ıstecekler hıcbırsey bılmıyorum sıze sorularım olcak bana yardımcı olursanız cok sevınırım gercekten
---tanısma gunu ne gıbı bırsey gıymelıyım
---tanısma esnasında bende salonda bulunacakmıyım
---yıne tanısma gunu ne gıbı konulardan konusulur
---benımde sohbette bulunmam gerekıyormu yoksa suspus durmam mı gerekıyor
---tanısma gunu pasta borek mı yapılır yada neler yapılabılır
---tanısma gunu çiçek gelecekmı sıze ne geldı yapay mı gercekmı
---isteme günü elbıse gıyem altına terlık daha mı uygun olur
---ıstenene kadar mutfakta mı durmam gerekıyor
---istenırken vıdeo foto cekmemız ayıp kacar mı
---isteme gunu ne gıbı ıkramlarda bulunulur
---söz kesıldıgındede alyans degılde nasıl bır yuzuk takılır soz yuzugu dıye bırsey varmı
bunlar sımdılık sızden cevabını bekledıgım sorularım daha da cok soracagım seyler var ama hersey zamanla sımdıden tesekkur ederım

hemen itinayla cevap veriyim bende :)

cevap: tanışma günü ben siyah bir elbise giydim ama benim tanışma ve isteme bir arada oldu
cevap: ben salonda oturdum arada kalkıp mutfaktaki hazırlıklara yardım ettim
cevap: bizimkiler yaklaşık yarım saat ee nasılsınız ne iş yapıyorsunuz diye muhabbet etti ama zaten sonrasında birbirlerine ısındıkları için muhabbet kendiliğinden açıldı koyuldu:)
cevap: ben kapının hemen önüne sandalye götürdüm oturdum ve sürekli gülümsedim konuşulanları onayladım okadar soru geldiğinde cevapladım
cevap: biz 5 çeşit past abörek yaptık.2 çeşit kurabiye 2 çeşit poaça 1 çeşit de börek
cevap: ablası gelmeden önce bana nasıl istiyorsun diye sormuştu ben yapma çiçek istedim sonuçta hatırası kalacak herzaman saklanacak birşey.
cevap: ben kısa bir topuklu ayakkabı aldım daha şık duruyor sonuçta görücüye geliyorlar şık olmak lazım
cevap: dediğim gibi ben bazen oturdum bazen mutfağa geçtim
cevap: ben çekmedim benimki biraz ani oldu ondan:) ama ortamın durumuna bakarak çekebilirsin tabi bilemedim ki şimdi:)
cevap: ikramları yukarıda belirtmiştim:)
---söz kesıldıgındede alyans degılde nasıl bır yuzuk takılır soz yuzugu dıye bırsey varmı
cevap: bildiğim kadarıyla alyans nişanda takılıyor zaten. bizde söz olmadı zaten daha ama söz yüzüğü olarak tektaş taktık

öncelikle aramıza hoşgeldin canım
*tanışma günü ben gold tonlarında bi elbise ve topuklu ayakkabı giymiştim hanım hanımcık bişiler giyebilirsin :) eğer tesettürlüysen etek üzerine bluz veya gömlek tercih edebilirsin...
*odaya buyur ettiğinzde sende yanlarına oturursun onlar hal hatır sorarsa cvp werirsin senin sormana gerek yok sonrada mutfağa geçersin..
*genellikle örf ve adetlerden konuşuluo damadın işi eğer sen çalışıosan senin işin ailenin çalışma durumu sonra konu akıp gidio zaten:)
*herhangi bişey sorduklarında cevap verirsin sakın çok konuşma ve yanlarında çok durma,çok meraklı evlenmeye derler :)
*biz su böreği,sarma,tatlı tuzlu kurabiye yaptık canım...
*bana canlı çiçek geldi nezaket açısından vazoya koyup oturulan odaya götürdüm..
*elbise giyersen altına topuklu uygun olur canım eğer boy açısından düşünüosan babette giyebilirsin..
*eğer tanışma günü isteniceksen mutfakta dur ama sonradan gelinicekse biz kadınları bi odaya erkekleri bi odaya almıştık kalabalıktı çünkü kadınların yanında oturabiirsin..
*beni isterken enişten videoya almış bnm haberim yoktu kimseden bi tepki almadık çekilebilir..
*sakın çay olayına girme kurupasta alın 2 çeşit tuzlu 2 çeşit tatlı m.suyu kolayı plastik barklara koyup ikram edin
*genellikle tek taş alınıo bnm sözlüm tektaşı evlilil teklifi yaparken aldığı için alyans aldırdım ben ocaktada bnm nişanım olacak o zaman alyans yerine taşlı yüzük aldırtıcam

umarım yardımcı olabilmişimdir :) mutluluklar...

kızlar zahmet edıp uzun uzun anlattııgınız ıcın cok tesekkur edıyorum cok yardımcı olacak bana bu anlattıklarınız

kızlar babamın soyle bır dusuncesı var zaten kızı verıyoruz masraflarıda mı bız karsılayacagız dıye sankı tum nısan masraflarını karsı tarafa yıkacakmıs gıbı gelıyor bana onlara bı sıkıntı yapmasından korkuyorum bırde nısan arafesı kendısıne araba almayı dusunuyor demekkı hıc para harcamayacagını dusunuyor nısandafalan
. babamla hıc yuzyuze konusmadık annem aramızda elçı gorevını yapıyor dun annemle tartısmıslar annemın kolunda bır bılezık var babam onu bozdurup araba alacakmıs annemde vermem dıyo bana takmam ıcın babam da anneme kızıyor tartısıolar falan napcam ben yaaa

Son düzenleyen: Moderatör:

canım seninde başladı sıkıntılar :2: nişanı kız tarafı karşılar canım anladğım kadarıyla baban erkek tarafına yüklicek herşeyi ama olmaz sen veya annen babanın sözünü dinlediği biriyle gidin konuşun halan,amcan vb onlar anlatırlarsa belki yumuşar ve oda sorumluluklarını yerine getirir ama dedğim gibi araya başka elçi sok..

ya dun annem alyans fıyatları 1 mılyardan baslıyor dedıgınde bıle adamın gozlerı pörtlemıs o derece yanı babamın durumu cok ıyı degıl belkıde ondan nısana kımseyıde cagırmayacakmıs kendı aramızda olsun demıs kı ben salonda buyuk nısan olsun ıstıyordum o zaman herkes nısanan gelınce kımse dugune gelmezmıs

benim babamda evde istiodu ama akrabalardan dolayı,bursada oturuyoruz burda 1 halam ve 2 kızı var evli onun haricinde akrabalarımız edirnede kışın onlar gelemezler diye evde yapalım demişti ama erkek tarafı çok kalabalık başedemiyeceğimizi anladı salon tutmaya karar verdik..Benim alyansım kalın ve yanları taşlıydı canım 600 liraya almştı sözlüm bizde onun alyasnsını 540 liraya aldık 1 malyara nasıl alyans baktınız fazla masraf yapmayın..

ya aslında alyanslardan pek bı haberdar degılım ama netten soyle bı baktımda hep benım dedıgım fıyatlardaydı neyse canım sen ne gıyeceksın ya bızımkıler bana oyle acık bırseyde gıydırmezler ne gıyecegımıde bılmıyorum

nişanım ocakta olucak canım salonda olacağı için kabarık bişeyler istiyorum renk model tam aklımda bişi yok görümcemle çıkıp bakıcaz bnmkide straplez olmaz tül şeklinde askı fln ekletebilirim aile büyüklerine saygısızlık olmasın diye senin aklında bişiler varmı?

evde gıyılebılır tarzda olacak elbette sen tarlatanlı alacaksın dımı canım onu bı daha nerde gıycen aslında mantıklı dusundugun zaman duz ınen bırseyde bulabılırsın baska dugunlerdede gıyersın o kadar para vereceksınız ben sana model bakayım koyarım buraya canım ben ne gıycem bılmıyorum benımkı bıraz pımpırıklı de

canım benimki arnavut nişanda onlarda kabarık bişi istiyolar benimde hevesim vardı zaten sonradan kınada da giyecem ayrıca kına gecesine 1 tane daha abiye elbise alınacak(düz),arnavut şalvarı ve bindallı giyecem yani 4 tane kıyafet değiştircm beğendiğin model olursa koy canm benim için.sende şık bi abiye elbise giyebilirsin bu sene sax tonları çok moda o tonlarda bi balık elbise düşünebilirsin

canım en sona koydugum foto tarlatanlı cok begenılen bı model arkadasım dıktırecektı en son bılgı amacla koydum umarım yardımcı olabılmısımdır

Eklentiler

• $166866_185918701441455_185687614797897_507351_2291530_n.jpg
    53 KB · Görüntüleme: 56
  • $166866_185918704774788_185687614797897_507352_690951_n.jpg
    96,2 KB · Görüntüleme: 46
  • $180475_185733608126631_185687614797897_506438_4191915_n.jpg
    22,4 KB · Görüntüleme: 52
  • $261790_10150231541502021_203634867020_7633859_7617597_n.jpg
    30,3 KB · Görüntüleme: 47
  • $264998_10150231547827021_203634867020_7634002_4688914_n.jpg
    59,2 KB · Görüntüleme: 52
  • $268349_10150231092842021_203634867020_7629956_6861617_n.jpg
    77,5 KB · Görüntüleme: 55
  • $313384_10150276169447021_203634867020_8080252_4711230_n.jpg
    23,2 KB · Görüntüleme: 58
evet tatlım güzelmiş sende zümrüt yeşili bi elbise var ya o tarzda bişi giyeblrsin çok şık bnce...

canım ben onun nerseını kapattırayım bende ılk resımdekını begendım sana bakayım derken kendıme buldum sanırım

ayyy bolera cok kotu duruyor canım yaa artık bısıler yapılır orayada sen bulursan gezınırken koyarmısın canım fıkır olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…