• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübe kazanmak istiyorum.

dirmit

Kalbim Hep Seninle
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2009
1.640
0
116
Diğer
merhaba arkadaşlar, ben aöf işletme mezunuyum.(örgün önlisans muh. ve meslek lisesi muh. okudum) muhasebe mesleğinde çalışmak, kendimi geliştirmek ve uzmanlaşmak istiyorum. bunun için smmm yanında çalışmayı düşünüyorum pzt. görüşmeye gidicem. tecrübesizim.hangi muh. konuları bilmeliyim başlangıç olarak, hangi beyannameleri,neyi ,neleri, hangi konular hakkında bilgi sahibi olmalıyım smmm beni işe alması için .çünkü gerçekten bu işi öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim ....

hiçbişi bilmene gerek yok zira tecrübesizsin :)
okulda sana verilenlerle piyasanın çok farklı oldugunu göreceksin.
görüşmede hedeflerini anlat ve bu işe sahip cıkacağını belirt :)
ilk dönemler sıkıntılı geçer ama atlatırsın :)

abatu teşekkürler canım ilgin için opuyorumnanaktan yani hiç birşey yok mu? muh. konularından, yevmiye kayıtları, kdv , muhtasar gibi beyannamelerden vb. konulardan?evet tecrübesizim doğru ama bişeyleri tekrar edebilirim yani yabancı kalmamak için.

okul bilginle git ben öyle yapmıştım acemiyken.
neler yapabileceğini değil neler yapman gerektiğini soruyorlar.
hevesli görün ve bu meslekten vazgecmiceni belli et :)
gerisi gelir zaten.

abatu teşekkürler canım. görüşmeye gideyim bakalım ne olacak çok sağol opuyorumnanaktan

hayırlısı kuzum
çok kasma kendini rahat ol :)
ilk görüşmelerimi hatırladım bende 12 yılı devirdim o günden bugüne ..
yakında müşavir olucam
meslekle ilgili akıl istiyosan sana derim ki
hiç vakit kaybetmeden stajını başlat.
ben zaman kaybettiğime çok pişmanım

inşallah canım istediğin olur şansın bol olsun 12 yıl dile kolay şimdi sen uzman olmuşsundur eminim. ben aynı zamanda kpss düşünüyorum 25 yaşındayım bilmiyorum çok kararsızım herşey çok zor ya sınavlar hiç bitmiyor. eğer elimden geleni yaparsam ne kadar sürede tecrübe kazanabilirim? çok soru sorup yordum seni canım ya...

tecrübe senin hırsına bağlı :)
ama ben oldum demek cok zor bu meslekte
çok geniş bi alan ve zorlu işler ..
zamanla ..

abatu smmm staj başlatma sınavınadaha önce girmedim. ben 2012 kpss yi düşünüyordum ama bu sınavda da şansımı deniyebilirim ne dersin? sınav nasıl biraz bilgi verirmisin bana :)

SINAV 14 ders ve 120 sorudan oluşuyor
çan eğrisi var
ismmmo ya da tesmer gir ve araştır çünkü çok tedaylı :)
anlatacak takatım yok .. :)

bugün gittim smmm ile görüşmeye ama gittiğime bin pişman oldum. adam ne maaş veriyor ne sigorta yapıyor ne emeğinin hakkını vermeye yanaşıyor nede kariyer meslek sahibi olmana razı oluyor sadece kullanacak insan arıyor. anlamadım böyle zihniyeti meslek sahibi olmuş ama ne adam ne insan olabilmiş ben utandım karşısında zaten bir tanıdık yönlendirmişti.bütün muhasebeciler elbette böyle değildir fakat bugün gördüğüm beni çok hayal kırıklığına uğrattı, sinirlerim bozuldu:kızgın:

Back