- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.177
- Konu Sahibi braindamage
öncelikle konuyu buraya taşıdığınız için teşekkür ederim. artık her nerede yaşıyorsam, haberim yoktu, sizin vesilenizle öğrendim. içim parçalandı. insanlığımdan tiksindim.Merhaba arkadaşlarım, ablalarım..
Az çok hepimiz bu lanet olasıca olayı biliyoruzdur.
Özgecan kardeşimiz Mersin'de üç tane adi, pislik tarafından önce tecavüz edilip daha sonra yakılarak öldürülmüştür.
Ve iki gündür bu olayı sürekli takip etmekten başıma ağrılar girdi, gözlerime yaşlar düştü.
Eminim hepiniz de benimle aynı şeyleri yaşamışsınızdır.
Yarın Özgecan'ın anısına, kadın cinayetlerine bir dur demek için Taksim'de bir yürüyüş gerçekleştirilecekmiş, ve ben de kısmetse katılacağım bu eyleme.
Bu hayvanların, bu canilerin artık toplumda barınmaması için birşeyler yapılması gerekiyor hepimiz biliyoruz.
Ne kadar kalabalık olursak ne kadar çok sesimiz çıkarsa, o kadar dikkate alınırız.
Eğer gelmek isteyen, katılmak isteyen arkadaşlarım olursa çok mutlu olurum.
Buna bir dur demek lazım, bu itlerin gözünü korkutmamız lazım.
Ve lütfen konuyu kapatmayın, taşımayın. En azından yarına kadar..
keşke İstanbul'da olsaydım, benim için de yürüyün.
bu tecavüzcüler, kim bilmiyoruz. Ama yabancı değiller, kapı komşularımız, bakkalımız, alışveriş ettiğimiz esnaf. Onların da anneleri var ama onlara kadının bir birey olduğunu öğretememiş anneleri var. onların da babaları var ama annelerini döven, tecavüz eden, aşağılayan babaları var. eğitim ve insanlık ailede başlıyor.
burası bu ülkenin en büyük kadın sitesi. burada bile kadına kadın olarak değer vermeyen kadınlar var, yok değil mi? iğneyi biraz da kendimize batırmak icap eder.
sen kız kardeşim, evet, sen okuyan... ne kadar değer veriyorsun bana, beni boş ver, kendine ne kadar değer veriyorsun?
namusun iki bacağının arasında senin, evlenene kadar babana evlendikten sonra kocana emanet olan namsun. kendi namusunu bile korumaya muktedir değil misin yoksa?
bak kız kardeşim, hemcinslerimiz yıllarca kendi kimliklerini erkeklerden ayırmak için, cinsel ilişkiye girmeme hakkı için, doğum kontrol hakkı için, işkence gördüler, dövüldüler, açlık grevi yaptılar, evlatlarından ayırıldılar, sürgüne yollandılar.
sen o kadınların hemcinsisin.
kadın olarak doğdun sen, doğuran, can verensin, doğanın diğer yarısısın. Doğa Ana gibisin. nasıl ki sel de meltem de Doğa'dansa iyilik de kötülük de senden.
kendine sahip çık kız kardeşim.bana sahip çık, bize sahip çık. kadının kadına yaptığını erkek kadına yapmazmış. erkeklerin o pis, cinsiyetçi, ayrımcı, küçültücü hitaplarını kullanma.
evlenilecek kadın da sensin ama eğlenilecek bir kadın da ol. eğlenen kadın fahişe değildir, örümcek beyinli erkeklerin saçmığı o, itibar etme.
fahişeye de sahip çık, o da kadın, o da dövüldü, sen nasıl evde bir erkeğin dayağını yiyorsan, seni aldatan kocanı kapının önüne koyduysan, o kadını da o eve sermaye eden bir erkek sakın unutma, fahişe olarak doğmadı. bedenini satıp hayatını kazanıyor, dayak yiyor, tecavüze uğruyor, beden satma kısmı dışında o da senin benim gibi yani.
oğlunu da kızın gibi yetiştir, oğlunun da bir namusu var, kızının nasıl varsa. bacağının arasında bir zar yok belki ama en önemli cinsel organımız beynimizdir. cinsellik beynimizde başlar.
cinselliğin kadın ve erkek arasında paylaşılan bir şey olduğunu anlat. sevişmenin s.kmek, s.kmak, b.cermek, k.nırtmak olmadığını öğret oğluna. kadın ve erkeğin birlikte bir can yaratma kabiliyetine sahip olduğunu öğret, sevişmenin sevmekten geldiğini anlat oğluna.
sadece anasına değil, karısına, kız kardeşine, sevgilisine, sokakta gördüğü kadına saygı duymasını öğret.
kadının ondan bağımsız bir birey olduğunu, tıpkı onun gibi bazen sevişmek isteyip bazen istemeyebileceğini öğret.
oğlunu "ADAM" olarak büyüt kız kardeşim.
başka kadınlar ölmesin, tecavüze uğramasın, dayak yemesin diye " ADAM" yetiştir kız kardeşim.
Özgecan'ın kanı yerde kalmasın diye bari bu kadarını yap.
Özgecan kardeşimizin ruhu şad olsun, umarım katilleri, tecavüzcüleri yakalanır ve ruhu huzur bulur.
bir kadına tecavüz edip, öldürüp üzerine yakan hayvanlara ne diyebilirim ki küfür etmekten başka.
tecavüz ettiler yetmedi, öldürdüler yetmedi, yaktılar yine yetmedi. Özgecan bizim gibi kadınların bir parçası artık, onu yok etmeye güçleri yetmez.