• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecavüz bebeğinin zamanla yarışı

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.323
298
İstanbul
Bir polisin tecavüzü sonucu hamile kaldığını iddia eden R.T., karnındaki bebeğin alınması için günlerdir İstanbul Adliyesi'nde mücadele veriyor. Mahkemeye başvuran T., Adli Tıp'a sevk edilmediği ve şüpheliden kan örneğinin alınması şartı yerine getirilemediği için bebeği aldıramıyor. T. için, iki gün sonra hastanelerin uyguladığı 8 haftalık kürtaj süresi dolacak. SABAH Özel İstihbarat Bölümü'nün ulaştığı belgelere göre tecavüz bebeğiyle ilgili mahkeme-mağdur-şüpheli arasında çekişmeye yol açan ve zamanlama paradoksu yaratan olay şöyle gelişti:

Evli ve iki çocuk sahibi 31 yaşındaki R.T., İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği şikayet dilekçesine göre iki kez tecavüze uğradı. İlk tecavüz, 30 Ağustos 2012'de Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yaşandı. Bir dolandırıcılık soruşturması kapsamında emniyete gelen T., kendisini şikayet eden emekli polis memuru M.Ç. ve iki resmi üniformalı polis tarafından emniyetin 4. katındaki bir odaya götürüldü ve burada yüzüne biber gazı sıkıldıktan sonra tecavüze uğradı. Olayla ilgili savcılığa şikayet dilekçesi veren kadın, Memur Suçları Bürosu tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde geçtiğimiz hafta teşhise çağrıldı fakat olayı gerçekleştiren polisleri teşhis edemedi.

Olayla ilgili Memur Suçları Bürosu tarafından bir soruşturma başlatıldı. Hukuk fakültesi mezunu kadın ilk tecavüz olayıyla ilgili hukuk mücadelesi verirken ikinci tecavüz olayı 27 Temmuz 2013'te gerçekleşti. T., birinci tecavüz vak'asında da yer alan emekli polis memuru M.Ç.'nin, Maltepe sahilinde beklediği sırada S.K. isimli arkadaşı ile kendisini kaçırarak Eyüp'te bir mezarlığa götürdüğünü ve burada araba içinde tecavüz ettiğini savunuyor. T., bu tecavüz sonrasında hamile kaldığını, karnında şu an 7.5 haftalık bir bebeğin bulunduğunu belirtiyor ve bunu hastane raporuyla da ispatlıyor.

İki gün sonra 8 haftalık sürenin dolmasına karşın kadının kürtaj için mahkemeden 'istenmeyen gebelik' raporu alması gerekiyor. İşte M.Ç.'nin adliye koridorlarındaki mücadelesi de bu noktada başlıyor. Hem kürtaj hem de 'Tecavüz delilinin yok olmaması' için Adli Tıp'a sevk edilmesi, kan örneklerinin alınması, 24 saat geçmeden de şüpheliden örnek alınması gerekiyor. Kendisi zamanla yarışırken savcılığın sevk için yeterince hızlı hareket etmediğini belirten T., savcının şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarmakta geciktiğini savunuyor.

YASA NE DİYOR?
Yasa, 10 haftaya kadar süre tanımasına rağmen hastaneler 8 haftadan sonra mahkeme kararıyla bebek alıyor. Türk Ceza Kanunu'nun 99. Maddesinde 'Çocuk düşürme' fiili düzenleniyor. Bu maddeye göre rızası olmaksızın bir kadının çocuğunu düşürten kişi, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyor.

Tıbbi zorunluluk bulunmadığı halde, rızaya dayalı olsa bile, gebelik süresi on haftadan fazla olan bir kadının çocuğunu düşürten kişinin iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması öngörülüyor. Bu durumda, çocuğunun düşürtülmesine rıza gösteren kadın hakkında da bir yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunması düzenleniyor. Yasada devamla şöyle deniliyor: "Kadının mağduru olduğu bir suç sonucu gebe kalması halinde, süresi yirmi haftadan fazla olmamak ve kadının rızası olmak koşuluyla, gebeliği sona erdirene ceza verilmez. Ancak, bunun için gebeliğin uzman hekimler tarafından hastane ortamında sona erdirilmesi gerekir.

Bir Türkiye klasiği böyle durumlar.. Artık iyice ahlaksız bir toplum olduk.. Yılmaz Özdil'in tecavüz konusunda bir köşe yazısı vardı.. Vurun Kahpeye başlıklı.. Ülkenin geldiği noktayı çok güzel özetliyor.. :ssz:

Arap ülkeleri Allah-ü Ekber diye tecavüz ederken bizdekiler de daha aşağıda kalmıyor.. Pek farkımız yok.. yardım isteyecek polisimiz bile yok... :ssz:

R.T. nin Allah yardımcısı olsun.

Bu arada yazmadan duramayacağım, RT görünce birden tanıdık geldi :27:

Nedense hiç şaşırmadım, kadının bu konuda kararına saygı duyulmalı ve işlemler aciliyetle başlatılmalıydı ama nerde.... liderlerimizin bu konudaki fikirleri ortada zaten:

- “Tecavüze uğrayan doğursun, gerekirse devlet bakar.”
Recep Akdağ / Akp Bakanı, Kürtaj tartışmaları hakkında.

- “Tecavüzcü, kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masum.”
Ayhan Sefer Üstün / Akp Milletvekili, İnsan Hakları Komisyonu Başkanı

- “Tecavüze uğrayan da kürtaj yaptırmamalı.
Bosna’da kadınlar tecavüze uğradı ama doğurdular.
”
Ayhan Sefer Üstün / Akp Milletvekili, İnsan Hakları Komisyonu Başkanı

- “Kadın ahlaklı olsun, kürtaj yapmak zorunda kalmasın.”
İ.Melih Gökçek / Akp Ankara Belediye Başkanı

- “Anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün? Anası ölsün.”
İ.Melih Gökçek / Akp Ankara Belediye Başkanı

Bir kadını tecavüzcüsünden olan çocuğunu doğurmak zorunda bırakmak... Başına gelmeyen kimsenin eleştirmeye hakkının olmadığı bir durum bu... çok merak ediyorum bu şahıslardan birinin karısı, kızı, yakını tecavüz sonucu hamile kalsa, aynı şekilde düşünmeye devam edebilecekler mi :ssz:

Son düzenleme:
İnsanlar eskiden yardıma ihtiyacları olduğu zaman, polis imdat!!!! Diye bağırırlardı, şimdi ise çığlıklar imdat polis! Diye çıkmaya başladı. Bugun okuduğum ikinci polis tecavüz vakası. Hadi bakalım Allah sonumuzu hayır eyleye....

yasal süreç 10 hafta diye biliyordum 8.haftadan sonra hastanelerin rapor istediğini şimdi öğrendim..peki o zaman 10 hafta olmasının manası nedir?

peki o raporu alamazsa ne yapacak bu kadın tecavüzle hamile kaldığı zavallı bebeği dünyaya mı getirecek..peki bebek büyüdüğünde babam kim demeyecelkmi anne ona ne cevp verecek?anne ve çocuğun yaşayacakları,çekecekleri acılar,ruh sağlıklarının hırpalanması nasıl olacak bunların engellenmesi?

yani aklımda daha bir çok soru..eğer bir kadın böyle bişey sonucu hamile kalmışsa o bebeği istemediği açık ve net değilmidir?

ha şaşırdın mı derseniz, maalesef ülkemizde olacak ve olan her anomalliğe hazırım :53:

Son düzenleme:
arkadaşlar evdeki pc yavaş olduğundan araştıramadım ama tecavüz-ensest durumlarından normalden fazla kürtaj süresi var diye biliyorum ben 18 hafta diye hatırlıyorum. yanlış mıyım acaba? hatta başbakan 20 haftaya uzatmak için bakanıma talimat verdim gibisinden bi laf etmişti ama laf var icraat yok son durumu bilemem.

10 haftadan fazla olan gebeliklerin sonlandırılması ancak şöyle olabilecek ;

Annenin hayatını tehdit etmesi

Gebeliğin devamının annede ağır ruhsal ve bedensel hastalıklara ve arazlara neden olması ,

Bebeğin hayatla bağdaşmayan halleri ,

Bebeğin ağır maluliyetinin söz konusu olması ,

Kadının mağduru olduğu bir suç sonucu hamile kalmış olması.

Yeni düzenlemeye göre 10 haftadan sonra gebelik sonlandırma işlemine tıbbi zorunluluk olması kaydıyla yalnızca üniversite, Sağlık Bakanlığı ve eğitim araştırma hastanelerinde izin verilecek.

Tecavüz sonucu gebeliklerle ilgili 15 yaşından küçüklere yapılacak kürtaj taslakta, "veli izni aramanın küçüğün kararı veya menfaatine ayrı düşebileceği gerekçesiyle" hâkim kararına bağlanmış.

İnsanlar eskiden yardıma ihtiyacları olduğu zaman, polis imdat!!!! Diye bağırırlardı, şimdi ise çığlıklar imdat polis! Diye çıkmaya başladı. Bugun okuduğum ikinci polis tecavüz vakası. Hadi bakalım Allah sonumuzu hayır eyleye....

Son 10 yılda, cinsel istismar suçundan 700 yakın polis, asker, özel tim, korucu, gardiyan yargılandı ama bunların hiçbiri ceza almadı. Hepsi serbest aramızda dolaşıyorlar...

Back