Hemşire Sam Hunter müdavimi olduğu Hint restoranından geçtiğimiz yılbaşında aldığı “En iyi müşterimizsiniz, sizi tebrik ediyoruz” kartından sonra çok utandı. Bu tebrik kartını hakaret kabul eden 108 kiloluk 38 yaşındaki kadın, bir daha o restorana gitmemeye karar verdi. İş çıkışı restorana gitmek yerine evinin yolunu tutan hemşire Hunter, yavaş yavaş kilo vermeye başladığını fark etti.
Bunun üzerine hayatında ilk kez kilo verebileceğini düşünmeye başladı ve günlük menüsünü gözden geçirdi. “Sabahları çikolatalı cornflakes, tost ve çorba, öğlenleri büyük bir sandviç, makarna, akşamları ise Hint restoranında birbirinden leziz yemekler yiyordum. 108 kiloydum. Eşim bu halimi de beğendiğini söylüyordu ama hayatımız artık eskisi gibi değildi.”
Kilo verebildiğini fark eden genç kadın, hemen bir diyet programına dahil oldu. Yediklerinin sadece yarısını yediği halde doyduğunu buna rağmen hızla kilo verebildiğini fark edince daha çok kilo vermek istedi. Hemşire Sam şimdi sadece 56 kilo ve bu haliyle kendini çok mutlu hissediyor. “Hayatımda ilk kez kendime kısa siyah elbise aldım, bu eşimin de çok hoşuna gitti.
İngiltere’de yaşanan bu olay gözleri Hint mutfağına çevirdi. Dünyanın en sağlıklı mutfaklarından sayılan Hint mutfağı gerçekten masum muydu, yoksa Amerikan laneti fast-food yiyeceklerden farksız mıydı? İngiltere şimdi bu konuyu tartışıyor.