TDK’dan şimdi de ‘esnaf’ skandalı

Lokomotif Banu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2014
1.362
1.592
TDK'ya göre 'esnaf' "Kötü yola düşmüş kadın" demek...

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) sözlüğünde ‘müsait’ kelimesi için yapılan “kolayca flört edebilen kadın” tanımlamasına yönelik tartışmalar sürerken, sözlükte ‘esnaf’ kelimesinin karşılığı olarak da tuhaf bir tanımın yer aldığı ortaya çıktı.

esnaf-ic.jpg

Sözlükte, esnaf sözcüğünün anlamları arasında, “Kötü yola sapmış olan kadın” ifadesi kullanılıyor. TDK, kelime anlamını örneklerken, “Esnaftan bir kadın” ifadesini kullanıyor. Esnaf kelimesi, kökü itibarıyla “sınıflar, halk sınıfları” anlamına geliyor

Milliyet’te yer alan habere göre; TDK’nın, daha önce “müsait” kelimesine, “Flört etmeye hazır olan, kolayca flört edilebilen (kadın)” şeklinde açıklama getirmesi büyük tepki toplamış; TDK Başkanı Mustafa Kaçalin konuyla ilgili, “Bu tanım ilk kez 1983 yılında sözlüğe girmiş. Yani 32 yıldır sözlükte. Biz, halk ne diyorsa onu tespit ediyoruz. Halk buna ‘elma’ diyor, biz de onu yazıyoruz. Bir şeyi söyleyip de halkı yönlendirmiyoruz” açıklamasını yapmıştı.

http://www.sozcu.com.tr/2015/gunun-icinden/tdkdan-simdi-de-esnaf-skandali-781891/

Kadınlarla uğraşmayı, kadınları karalayıp durmayı , kadınlara kötü sıfatlar yakıştırıp durmayı ne zaman bırakacaksınız yahu !

Yemin ediyorum daha konunun başlığını okudum bizimle ilgili olduğunu anladım, zihniyet belli çünkü:KK62:

Ona öyle demezler esnafı erkeklere uyarlarsam neyyyyseee 10 yıllık KK geçmişimde sicilim pir-u pak, TDK yüzünden kirlensin istemem:KK62:

Erkeklerin her pislik işlerini kadınlara mal etmeleri ne kadar daha geri ve medeniyetsiz olduğumuzun göstergesi , hala insan olamamışlar ve bunları doğuran kadınlara da saygıları yol
! Yobazların önde gidenleri

Erkeklerin her pislik işlerini kadınlara mal etmeleri ne kadar daha geri ve medeniyetsiz olduğumuzun göstergesi , hala insan olamamışlar ve bunları doğuran kadınlara da saygıları yol

X