TDK: Ucube, hakaret anlamı taşımaz

uppahalds

Long time, no see...
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2008
1.973
221
47
HEYKELTRAŞ Mehmet Aksoy’un Kars'ta yıktırılan 'İnsanlık Anıtı' heykeli için "Ucube" dediği gerekçesiyle Başbakan Recep Tayip Erdoğan hakkında açtığı 100 bin TL’lik tazminat davasında Türk Dil Kurumu’ndan (TDK) mahkemeye gönderilen yazıda, “Ucube” kelimesinin olumsuz anlam içermesine rağmen hakaret anlamı taşımadığı belirtildi.

TDK tarafından 12 Şubat 2014’de davanın görüldüğü İstanbul 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderilen yazıda, “Bu söz kişinin, bazı kişi ve varlıklara ilişkin kanaatini anlatan kelimedir” denildi.
İstanbul 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Aksoy'un avukatı Turgut Kazan ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız katıldı.

Mahkeme, 286 bin bedel ile ödenen heykelin yapımı ve bu beyan sonrası yıkımını nedeniyle bu işlemi yapan Kars Belediyesi ve yetkilileri hakkında ve daha önce karar veren kişiler hakkında belediyeyi zarara sokmuşlar ise Kars Belediye Başkanlığı'ndan ve ayrıca İçişleri Bakanlığı'ndan sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26191664.asp

Ucube Basbakan denseydi de hakaret olmayacak mıydı?

Demek ki olmayacakmış. En azından şu an emsal bir karar var. Başbakana kim ucube derse ve başbakan da dava açarsa emsal olarak bu davayı gösterir olur biter.

Bu haberi ilk gördüğümde işte yine çirkin konuşmalarından bir kesit diye geçirmiştim aklımdan.

Bir sanatçının eserine ne kadar da güzel bulmasan, ne demek istediğini anlayamasan da böyle bir söz söylememelisin. Hele hele bir başbakan kalkıp da kendi sanatçısına böyle bir söz söyleyecek. Çok ÇİRKİN. Ha ama o benim sanatçım değil derse orasını bilemem(!)

Bence zaten ucubenin modası geçti. Onun da bir daha kullanacağını sanmıyorum.

sf. (ucu:be) Çok acayip, şaşılacak kadar çirkin olan:

Tanımda böyle yazıyor ama ne iş TDK ?

Emsal olarak alinacagindan şüphelerim var deylayt:) kişilere göre işliyor bu memlekette adalet.

Şimdi kişiye söylenmemiş eserine söylenmiş diyenler olacaktır. Yaptığınız bi yemeğe ucube denirse sakın üzülmeyin gucenmeyin hakaret değilmiş.

Kelimeyi ortaya atana iade de sıkıntı olmaz yani hıı :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bozacının şahidi şıracı farklı bir netice çıkacağını beklemiyordum zaten.

Ee o zaman ne yapiyoruz.her onumuze gelene heyy ucube diyoruz.
Kameraya el sallayın kizlar..
cunku karar kamera şakası gibi olmus

Son düzenleme:
Ucubenin hakaret sayilmadigindan Mune'nin de haberi var mi acaba? Bir kaza kursununa kurban gitmeyelim sonra..

Ucubenin hakaret sayilmadigindan Mune'nin de haberi var mi acaba? Bir kaza kursununa kurban gitmeyelim sonra..

Okudum okudum:)))
Valla biliyorsunuz böyle kararlar emsal sayılır, bizim Türk milleti böyle emsal kararları sever, yolda birine ucube deyip yok arkadaş bu hakaret değil derlerse şaşırmam, sitede de ucube diyenleri banlarsam davayı gözüme sokacak gibi gözüküyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…