TCDD'de harem-selamlık dönem: Kuşetli vagonda kadın-erkek yasağı!

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
TCDD'de harem-selamlık dönem: Kuşetli vagonda kadın-erkek yasağı!
TCDD, ‘kuşetli’ vagonlarda kadın-erkek yolculuk yapılmasını yasakladı. Eşiyle birlikte vagonlarda seyahat etmek isteyen vatandaşa "Eşiniz dahi olsa bilet veremeyiz" denildii.

http://haber.sol.org.tr/turkiye/tcd...nem-kusetli-vagonda-kadin-erkek-yasagi-118593

AKP'nin gerici uygulamalarının son örneği TCDD'den geldi. Buna göre artık, kuşetli vagonlanda kadın-erkek karışık yolculuk yapılması yasaklandı. Sözcü'de yer alan habere göre Ankara Gar Müdürlüğü yetkilileri, “TCDD’nin emri var. Kuşetli vagonlar 4 kişi. Karı-koca da olsa oradan yer vermiyoruz’’ dediler. Kuşetli vagonda seyahat etmek isteyen kadınlara ayrı, erkeklere de ayrı bölümlerde bilet satılıyor.

TCDD’nin kuşetlilerde harem-selamlık uygulaması, 67 yaşındaki N.A. adlı vatandaşın eşiyle birlikte kuşetli vagonda yolculuk yapmak amacıyla bilet almak için Ankara Garı’na gitmesiyle ortaya çıktı. Gişe memuru “Kuşetlilerde erkek-bayan beraber vermiyoruz” yanıtını alan N. A., “Burası Suudi Arabistan mı? Yanımdaki 40 yıllık eşim” dedi. N. A. itirazlarına rağmen kuşetli bileti alamadı

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya kusura bakmayında artık..
ÇÜÜÜŞŞŞ!!
demekten başka yazacak birşey bulamadım.

eskıden aileden olmayan kadın erkek yolculuk yapmazdı talep doğrultusunda da..
belkı kocamla 4 kişilik bilet alıp kapatıcaz orayı.. yada ailece gitmek istiyorum sanane!!

bu haberi okuyunca aklıma geldi, bir ay evvel uçakla bir yere gidecektim. sabahın kör saati kalkıp online check in yaptım ki o cam kenarını kapabileyim diye sonra uçağa bindik, bir teyze geldi "ben kocanın yanında oturmam" dedi ya la neden dedim, erkek de ondan dedi otobüs mü teyze bu dedim, hadi neyse kırmayayım diye geçtim ortaya. sonra bu teyze yandaki genç çocukla telefon muhabbetine başladı, nasıl kapanır- nasıl açılır diye

yani bu habere sevinecek çok "tuhaf" insanlar vardır bu ülkede.. kocanızla bir yerlere gitmek henüz yasaklanmamışken gidin hatunlar bol bol

çünkü kuşetli vagonlar 4 kişilikmiş, yani bi çifte verse bilet, gelecek 2 kadın yada bi çift diğer kadının eşiyle kalmak istemeyebilir, haliyle burda TCDD zarar etmiş olur. ama bunu baştan planlamaları lazım gelmezmi? yani o zaman kuşetli vagonu 2 kişilik yapsaydı. mantık dışı :/

ben eşimle gittiğim toplantıda haremlik selamlık oturdum mecburen hiç hoşlanmadım,gösteriyi seyrederken eşimle iki çift laf edemedim

ne toplantısı anlayamadım canım?
çocukların gösterisi vardı,mehter takımı gösterisi,öğrenenler dua okuyacak vs,bu tarz bir toplantı salonda erkek kadın ayrı oturdu,fakat sonradan kimileri eşlerinin yanına gidip oturdular,sanırım bizde sürekli haremlik selamlık olma durumu olsa halk bunu kabullenmeyecek:))

bu uygulamanın altında haremlik selamlık durumu değilde kaybedilecek parayı düşündüklerini sanıyorum, çünkü TCDD den gelen açıklama o yönde, 4 kişilik vagon olduğu için siz eşinizle giderseniz kuşetli olduğu için yatıcaksınız hemen karşınızdada bizmi yatalım eşimle :)) bunu kabul etmeyecekler yolcular haliyle 4 kişilik vagon ellerinde kalacak bu sebeple boşa gitmesin diye böyle bi uygulama getirilmiş diye düşündüm diğer açıklamayı okuyunca. ama işte dediğim gibi bunu en başından düşünüp 2 kişilik kuşetli vagon yapmalılardı.

Bunlar küçükken beyni yıkama seanslarında gerçekleşiyor ya kuran kursunda yada baskıcı ve koyu dindar babadan , vede acaip takıntılılar ellerinde zikirmatikler vede bol,bol tombul evden dışarı çıkmayan nineler

Ya da açıklama yapmalılar halkı biraz olsun düşünüp.
Zor değil ya böyle bir uygulamaya geçtik sebepleri şunlardır diye yazmak.
Hem başka yöne çekilmemesini bastan engellersin hem de millete yanlıs izlenim vermemiş olursun.
Hep millet çosup tepki yagdırmaya baslayınca acıklama yapmak akıllarına geliyor

bu haberde değilde, başka bi yerde okudum ben bu açıklamayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…