TBMM olağanüstü toplandı

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.043
30.456
61
HABERTURK.COMTBMM Genel Kurulu, CHP'nin talebi üzerine bugün saat 15.00'te olağanüstü toplanarak, "toplumsal barışı tehdit eden artan terör olaylarının nedenlerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge"yi görüşmeye başladı.

Genel Kurul'un önerge görüşmesini kapalı oturumda yapması, ayrıca geçen dönem Çözüm Süreci konusunda Araştırma Komisyonu Raporu bulunması, TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesindeki alt komisyonun terör olayları ve sonuçlarıyla ilgili çalışma yapması nedeniyle yeni bir komisyon kurulmaması bekleniyor.

ŞAFAK PAVEY: BU VATAN HIRSLARIMIZDAN ÇOK DAHA DEĞERLİ

Oturumu yöneten CHP Meclis Başkanvekili Şafak Pavey, yaptığı konuşmada "İnsanlarımız, öfkelerimizden, nefretlerimizden daha kıymetliler. Çünkü bu vatan hırslarımızdan çok daha değerli. Biz varlıklarımıza bir şey katmak için değil, varlıklarımızla bir şey katmak için yüce Meclis'teyiz. Oldukça hassas günlerdeyiz. Siyasi şiddet, toplumsal huzursuzluk bize her zamankinden çok daha acil, sağduyu ve mantığa çağırıyor. Felaketin neye benzediğini unutanlara, su satmak için yangın çıkarmak fikri cazip gelebilir. Fakat yangın bir felakettir. Ve felaketten kar umanları da kül eder. Alternatif hafızalar ülkesi olmaktan vazgeçip, sadece ortak hafızamızı takip etsek düzlüğe çıkabileceğimizi düşünüyor, inanıyor ve güveniyorum. Toplumumuza borçlu olduğumuz davranışlarımızı, ahlaki sorumluluklara göre düzenleyeceğimizden kuşkum yok. Ve bunu kendi adıma da taahhüt ediyorum. Yüce Meclis'in değerli milletvekillerini saygıyla selamlıyor, TBMM'nin 90. birleşimindeki gündeme geçiyorum." dedi.

BÜLENT ARINÇ HÜKÜMET ADINA KONUŞMA YAPIYOR
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümet adına açıklama yapıyor;

Sayın Başkan, değerli milletvekili arkadaşlarım, hepinizi saygıyla selamlıyorum. CHP grubu adına olağanüstü toplantı ve Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasıyla ilgili teklifi görüşmek züere toplanmış bulunuyoruz. görüşmelerimizin verimli olmasını diliyorum. Özellikle son günlerde yaşanan kalplerimizi kanatan, vicdanlarımızı sızlatan acı olayların henüz içerisinde bulunduğumuz adli ve idari soruşturmaların devam ettiğğ bir zamanda hükümetimizin terörle, teröristlerle top yekün mücadele kapsamında yaptığı çalışmalar içerisinde konunun görüşülmesine zaruret hasıl olmuştu. Bunu CHP grubu yerine getirdi, onun için teşekkür ediyorum.

Terör operasyonlarında bin 61 kişi gözaltına aldındı, 156 kişi serbest bırakıldı. PKK ve DHKP-C'ye yönelik operasyonda 847 kişi gözaltına alındı. DAEŞ'e yönelik 136 kişi gözaltında alındı, 31 tutuklu var.
http://www.haberturk.com/gundem/haber/1108762-tbmm-olaganustu-toplandi

Ne güzel ne doğru bir cümle. Hırslarınız yüzünden arkasında gözü yaşlı insanlar bırakacak kadar ne hırs büyümüş içlerinde. Şehit binbaşının baba evini gördünüz mü? Ak saraya benzemeyen kerpiç bir ev.Derdi para pul olmayan çok zor şartlarda okumuş yetişmiş bir binbaşının canı sizin hırsınızdan kıymetsiz mi?chp nim isteği üzerine olağanüstü toplanmışlar chp istemese ortada olağanüstü bir durum yok heralde.meclise bir kapak atalım maaşımızı alırız dost akraba herkesi bir işe girdiririz diye mi geldiniz bu devletin meclisine.aldığınız her kuruş zehir zıkkım olsun.sizin 6 aylık maaşınız bile etmeyecek tazminatı verirsiniz şehit yakınlarına acıları biter sanıyorsunuz değil mi

evet bende şimdi canlı olarak izliyorum ve bu konu yaşanırkende olaya vakıfım
yalnız şöle bişey var suç hiç bir zaman tek taraflı değildir
bir insan konusurken dinlenmeli avızı cıkarak bagrılmamalı
aynı zamanda bir beyfendininde bu şekilde konuşması hoş değildir
ama şunu unutmamalı haksızlık yaparsan haksızlık bulursun
olay akpli bir millet vekilinin hdp li bir millet vekiline söylendi ben ise chp liyim yanı tarafsızım
ama haksızlık yaparsan haksız bir eylemde görürsün

iyi de herkes birbirine laf atılıyor, laf atılmadan konuşabilen kimse yoktu, kalkıpta kimseye bi erkek olarak sus denmiyor, demekki kadınları meclise yakıştıramamış beyfendi

iyi de herkes birbirine laf atılıyor, laf atılmadan konuşabilen kimse yoktu, kalkıpta kimseye bi erkek olarak sus denmiyor, demekki kadınları meclise yakıştıramamış beyfendi
ben o söylemine zaten iyi yaptı demedim tabikide bu ayıp yalnız
iki tarafta haksız belli konularda
adam dinlenmeliydi
herkezde dinlemeliydi hdpl millet vekilleri cıkıp konusunda ne chp nede akp bagarıp cagarmadı
ama akp cıktı herkez avazı cıktı kadar bagaramaya basladı chp ve mhp hariç altını ciziyorum ama ben chpliyim ama adama o konuda haksızlık yaptı hdpliler
kadın olarak sus konusuna gelince
zaten normalde bile böle bir cümle olarak kullananılmamalı bu zaten hatadır bu tartısılmaz
kadınları meclise yakıştırılmıyor gibi söylev zaten olmaz meclisi yöneten zaten şu an bir bayan ve çok ta güzel yönetiyor
anlıcanız akp de belli konularda hatalı
hdp de belli konularda hatalı
sadece akp ye yüklenmek haksızlık olur
adam bir sözüyle kendini haklı bir konumdayken öle bir kelime söylediki bu olay için sölüyorum haksız konumuna düşürdü
ben canlı olarak izlemesem zaten tv den inan ben de yuhlardım ama izlediğim için tarafsız olarak daha iyi gözlemledim ondan acıkca yazdım suc sadece akp de deil diye

senin fikrin saygı duyarım benim fikrimde ne olursa olsun o lafı söylememesi yönünde, çünkü tüm kadınları hedef alıyor, 'buldan sus' dese daha anlamlı yani, kişiye yönelik
terör konusunda da kimse mangalda kül bırakmıyor en çokta mhp ve hdp, ikiside bu konuda en taraf oluşumlar ama ikiside taşın altına elini sokmuyor, hele mhp, asıl egolarından arınması gereken bu parti bence

tabikide söylememeli bu konuda bede aynı fikirdeyim ama ben her zaman suc tek taraflı olmaz gözüyle bakarım insanın içi neyse diline vurur ya o hesap
ayrıcada mhp konusunda ben de aynı fikirdeyim hdp den zaten haz etmem partının olusumunun nedeni belli zaten hic bir zaman da haz etmicem
mhp güzel konusuyorda ve gerekli hakketen yerleri vurguluyor ama işte icraat olsa
chp millet vekillerinden mhp daha güzel konustu bence
ayrıcada olaganustu hal toplantısında böle tartısmalar inan cok igrenç ya daha kendilerini yürütemezken konuyu nasıl cözümlücekler anlamıyorum
en güzel meclisi yöneten bayan söledi egolarızdan daha mühim bu ülke dedi ve beni kalbilden vurdu lafı gedigine oturttu

katılıyorum şuan şu ortamda bişeyler yapmaya çalışan sadece chp bence

katılıyorum şuan şu ortamda bişeyler yapmaya çalışan sadece chp bence
evet ama onlardada malesef chp li olarak söliyorum diyalog noksanlıgı var vurgulanması gereken seyleri tam olarak belirtemiyorlar malesef üzüldüm ben bu konuda mesela düşünceleri ve eylemleri dogru olsa hitap konusunda malesef
biraz sorunları var
akp nin cıkan millet vekili şimdi ismini hatırlayamadım ama o kadar kötü bişey sölediki
mhp ve hdp li parti bize minnet etmelililer gibi bişey söyledi cinlerim tavan etti resmen
bu kadar ego patlamasıyla itici bir sekilde konusan bir millet vekili görmemiştim
çözüm bulmak yerine resmen sorun yaratmak adına konustu

Onu bunu birakin Akp ve cankusu mhp resmen arastirmayi reddetti.Burda aglasmaya gerek yok daha.

mhp ne yapıyor ki aylardır, konuştuklarının onda birini yaptıkları yok, neden ne amaçla reddettiler yani, şaka gibiler, hadi akp neyse, ona yorum yapmıcam

CHP'nin Soma faciasindan once meclise verdigi Soma meclis arastirma komisyonu kurulmasi onergesi de AKP tarafindan "Soma Turkiyenin en guvenilir yeridir, sorusturmaya gerek yok" diyerek reddedilmisti. Soma facia yasayip 300 kisi hayatini kaybettiginde onergeyi bu sefer AKP kendisi verdi. Hele bekleyin, demek ki AKP icin PKK henuz o kadar da buyuk bir tehdit degil, hatta guvenilir, facia filan yok ortada di mi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…