Tazyikli süt

deviniz

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2024
1
0
34
Merhaba, sütüm tazyikli geliyor ve bebegim memede boğazına takıldığı anda ağlamaya başlıyor. Artik emziremez hale geldim. Yaşayan ve çözüm bulan var mı acaba?

Merhaba ben yaşadım ilk ay bebeklerim küvezde olduğu için makine ile sağım yapıyordum , eve geldiklerinde çok zorlandım, sürekli tıkanıyorlardı. Doktor emzirmeden önce elinle sağ , makine ile sağdığın sürece tazyik devam eder dedi. işe yaradı ama bir süre devam etmek gerekiyor, zaten sonra düzene giriyor.

Merhaba, sütüm tazyikli geliyor ve bebegim memede boğazına takıldığı anda ağlamaya başlıyor. Artik emziremez hale geldim. Yaşayan ve çözüm bulan var mı acaba?
Sutunuzu emzirmeden once biraz sağın sonra elinizle kontrol edin tazyik azalinca emzirin. Onden sagdiginiz sutu hijyenik sekilde kisa sure dolapta saklayabilirsiniz. Onu arastirirsiniz. Birde bogulma durumlarina karsi yapilacak seyleri yputube gibi platformlarda uzman videolarindan secerek izlemenizi tavsiye ederim. Cok onemli. Bebegi yuz ustu cevirip basini alindan tutarak hafifce kaldirmak bunlardan biri mesela biz hep oyle kurtardik. Malesef cok yasadik bu tehlikeleri.

İlk başta az sağım yapın Yaslanin mümkün olduğunca arkaya makas şeklinde tutup memenizi emzirin. Biraz büyüyünce siz yatın sırt üstü,bebeği memenize koyup emzirin . Ben böyle çözüm bulmuştum.

Hiç sağmadan direk yatarak mı emzirdiniz?
Makası kahverengi bölgeye yap demiş biri youtube da ama o bölgeyi emerken bebek tutuyor. Kahverengi bölgenin hemen üst kısmını makasliyim mi?
Otururken aldım kucağıma, kaydım aşağıya üstüme yatırdım. O kadar rahatsız ki pozisyon, zorlandı bebeğim. Yaslanmak yetmedi.
Meme reddine çok az kaldı. Nasıl çözücem

Evet hiç sagmadan yatarak emzirdim.ben sırt üstü yattım bebeği memeye koydum. Makas yapın yeterli bölge ye.

Reactions: Gao
Evet hiç sagmadan yatarak emzirdim.ben sırt üstü yattım bebeği memeye koydum. Makas yapın yeterli bölge ye.
Peki sütünüz sadece başta mı devamında da tazyikli mi geliyordu? Ne kadar sürede geçti tazyik? 4 ayda terbiye olur diyorlar. Öyle mi?

Peki sütünüz sadece başta mı devamında da tazyikli mi geliyordu? Ne kadar sürede geçti tazyik? 4 ayda terbiye olur diyorlar. Öyle mi?
Geçti derken geçmedi 6. Ayda emerken aniden ağzından çıkarınca havaya fışkırıyordu süt elimle kapiyordum. Bebek buyudukce tolere etmeyi öğreniyor bence. Zaten ek gıdaya başlayınca emme sıklığı uzuyor süt de o oranda azaliyor. Herşey geçiyor.

Ben de katılıyorum. Emzirmenin sonunda bile hala tazyikliydi. Meme yapısıyla alakalı bence.
Gao bebeği dik tutabilirsin yani sen uzan o da üzerine bacaklarıniz paralel olcak gibi o senin karnına doğru sarkitacak bacakları

İnşallah öyle olur benim de. Sağmak zorundayım. Yoksa mastit oluyorum. 3 kere oldum. O da çoğaltıyor sanırım.

Kafasını tutamıyor ya daha. O yüzden yan duruyor emerken yüzü. Ağzından çıkıyor sonra. Yine de verdim ısrarla tuttu. Ama alışmadığından rahatsız tabi. Yan yatarak da tıkandı biraz. Siz ondan fayda gördünüz mü?

Çok sorum var ya. Bebek emmeyi bırakacak diye çok korkuyorum. Sormaya devam ediyim mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…