Arkadaşlar sgk'lı bir çalışan olarak sizlere sorum olacak.
İşyerimde maaş dönemi değişikliği yapıldığı için 31 aralık tarihinde sigortadan çıkışım yapıldı. 3 ocakta tekrar işe başlangıcım yapıldı.
Sizlere sorum şu. İşverenle konuştum, tazminatımı istedim. 2 yıl 2 aylık bir tazminat alacağım var. 31 aralığa kadar hiç kesintim olmadan sigortam işledi. İşveren de sigortadan birini arayıp sordu. Aradığı kişi, ilerde de benim tazminat hakkımı alabileceğimi, kendim işten çıkarsam tazminat alamayacağımı, ilerde beni işveren işten çıkarırsa ancak o zaman tazminat alabileceğimi söyledi.
Size sormak istediğim şey bu. İlerde tazminatımı alabilir miyim?
İkinci sorum ise, tazminatımı alabilmem için illa işverenin mi çıkarması lazım?
Kıdem ve İhbar tazminatızını alabilmeniz icin gerekli ve geçerli nedenlerle işten cıkarılmış olmanız gerekir.
Kendi isteginizle istifa ederseniz tazminatınızı alamazsınız. Ancak evlenip işten ayrılırsanız "eşim calısmama izin vermiyor gerekçesi"yle o zaman alırsınız.
İşveren, benim tazminatımı şuanda vermiyor.
İlerde seni işten tamamen çıkarırsam o zaman tazminatını veririm diyor.
Benim hakkım o zamana kadar baki kalır mı? Bunu öğrenmek istiyorum.
İşten çıkarılma sebebine "diğer nedenler" diye işaretlediler. Dediğim gibi maaş dönemi değişikliği için çıktı yaptılar.
Kendileri çıkardılar. Kendileri tekrar başlattılar.
ama bu 2 yıl 2 aylık sureyı alamazKıdem ve İhbar tazminatızını alabilmeniz icin gerekli ve geçerli nedenlerle işten cıkarılmış olmanız gerekir.
Kendi isteginizle istifa ederseniz tazminatınızı alamazsınız. Ancak evlenip işten ayrılırsanız "eşim calısmama izin vermiyor gerekçesi"yle o zaman alırsınız.
tamam o zaman bende diğer türlü biliyorumda en iyisi arkadaş 186 arasın 7/24 hızmet verıyorlar durumu onlara anlatsın bakalımMaaş değişikliğinden baska bir sebep vardır orda. Diyelim ki bir yıl sonra seni isten cıkarırsa sen 2 yıllık tazminatını alırsın cünkü işveren aynı işveren. İş verenin deği,şmediği sürece calıstıgın toplam süreyi alma hakkın var.
ama bu 2 yıl 2 aylık sureyı alamaz
Ben de alabileceğimi düşünüyorum.Maaş değişikliğinden baska bir sebep vardır orda. Diyelim ki bir yıl sonra seni isten cıkarırsa sen 2 yıllık tazminatını alırsın cünkü işveren aynı işveren. İş verenin deği,şmediği sürece calıstıgın toplam süreyi alma hakkın var.
Geriye dönük haklar kaybedilmez diye düşünüyorum...ama bu 2 yıl 2 aylık sureyı alamaz
tamam o zaman bende diğer türlü biliyorumda en iyisi arkadaş 186 arasın 7/24 hızmet verıyorlar durumu onlara anlatsın bakalım
Eğer kanun değişmediyse işveren değişmeyince alır.
Kafama takıldı sorucam ptesi
Sigortadaki kadın dedi ki, şuanda tazminat hakkım doğmuyormuş. Çünkü hala işyerinde çalışıyormuşum. İşyerinin ünvanında falan değişme olmadığı için tekrar sgk girişim yapıldığı için şuanda alamazmışım. Ama ilerde tamamen bana işveren git derse o zaman ödemek zorundaymış.
E kimse de kendi isteğiyle işten çıkmaz zaten. Doğum olayı falan ayrı olaylar tabi. O zaman da çıkmış olunmuyor. 6 aylık doğum iznin oluyor bildiğim kadarıyla.
hakketten ya 186 nedır
mapustan yenı cıktım kardes heveslıyım suan konulara kusura bakma heycanıma ver
Deli kız seni:)
Elektrik arızayı arayıp gardaş ben sgk'lıyam da bağa bi yardım et hele, mi dicektim ahahahha:))))))))
Allah iyiliğini vere:)))
Benimki de bu telefon şakalarının bilmem kaçıncı serisi olurdu :)))))))))))))))))Bi tane telefon şakası var yaAmca anektarın neyini godlim gızım diyo ahahahhah o geldi aklıma :)
İşveren iyi niyetli görünmüyor. Maaş vs. değişikliği için sigortadan çıkış yapılması ne demek? Bu işlem tek bir gün için bile eksik sigorta primi yatırılmasına sebep oluyorsa iş akdini feshedebilir ve kıdem tazminatınızı alabilirsiniz.
İçime iyice su serptin teşekkür ederim:)Fiilen kidemin kesilmiyor rahat ol, tazminatin yanmiyor. Cikis bildiriminde diger secenegi isaretlendigi icin de ileri de kendi cikti sonra geri geldi diyemez, sorarlar adama o zmn neden istifa secenegini bildirmedin diye..
İs akdini feshetmen icin hakli sebpelerin (sigortanda bilgin disinda giris cikis yapilmasi, sigorta priminin dusuk gosterilmesi,fazla mesailaerinin odenmemesi) bulunmasi halinde kendinde feshedebilirsin bu halde kidem tazminatini alirsin ve isveren isten cikis bildirgesini size imzalattiysa calismanizin kesintisiz oldugunu ispatlamaniz cokta mumkun degil