Tayyip Erdoğan takıntısına neden olanları açıklıyorum

hımm o zaman başkaa

Azıcık gerçek tarih okusalar kalplerine inecek. Osmanlının dindarlığı sadece siyasi çıkar. Osmanlı şairi Enderunlu fazıl ın hubannamesi de güzeldir. Gezdiği ülke erkeklerinin kıllı döşlerini filan anlatır. Oyşşş. Lut filan

hımm biraz dalga geçmek olmuşş sen hiç klavye ile yazarken hata yapmasmısınızz..ben bile bazen karıştırıyorum isveç ve işviçreyi
Hayır arkadaşım ben kısaltmak olarak direk isveç yazmıştım sanal alemde çok yaparım kısaltmayı ama isveç ayrı bir ülke olduğunu bilmiyordum.Bilmek zorunda mıyım bu arada?! dünya ülkelerini bilmek ve ögrenmek zorunda değilim ben kendi ülkemi ve kendi illerimi hakkıyla bileyim o bana yeter. Hiç bir zaman avrupa özentimde olmamıştır. ( Aslında çok zaman konuşma dilimle yazdıgım için kelime hatalarımda çok fazla oluyor) İnsanların kusurlarını arayıp dalga geçmek isteyenler önce kendi hatalarına baksınlar derim

dünya hakkında bilgi sahibi olmak avrupa özentisimi. nasıl bir düşüncedir bu.
ben afrika ülkelerini, orada yaşayan kabileleri ,kalahari çölünü ordaki bushmanları biliyorum.yada zulu kabilesini,matabeleri,kısaca,g afrika yerli kabilelerinide biliyorum
afrika özentisimi bu

dünya ülkelerini bilmek ve öğrenmek zorunda değilseniz, kalkıp burada insanlara tarih ve devrim dersi vermeyeceksiniz. siz kendi ülkenizin tarihini bile bilmezken örneğin Medeni Hukukun alındığı ülkeyi bilmiyorsunuz, ne hakkında fikir beyan edebilirsiniz ki?
sonra da Avrupa özentisi falan.
bilmemek gurur duyulacak bir şey değildir. bir eksikliktir. bilmiyordum, demek bir erdem, bilmediğin konuları araştırmak daha elzem bir erdemdir.

değişik ülkeleri keşke gezebilsem keşke o insanlarını kültürlerini öğrenebilsem avrupa hayranlığı başka oraları keşfetmek ve tanımak başka şeylerdir. haa evet avrupa hayranlığı şudur çıkar orada absürt bir moda bi bakarsın hop burada bizim gençlerin ellerinde dillerinde ...avrupa hayranlığı kendi ülkeni beğenmessin gider yok avrupa şöyle avrupa böyle der översinde översin..haa bu tiplere ifrit oluyorum o artı benim avrupada yaşayan kuzenlerim var o övülen avrupalıları size bir anlatsalar tee. böyle bakarsınızzama farklı bir kültürü tanımak o kültürün güzel olan yönlerini almak isterimm..

Cehalet karşıtı bir Avrupa özentisi olarak yazayım; evet İsveç'i bilmek zorundasınız.. Bilmiyorsanız "susma" erdemini devreye sokacaksınız.. Konuştuğunuz gibi de yazamazsınız ne yazık ki.. Bu samimiyet değil, bilgisizliktir.. Ne siz ne de fikirleriniz ciddiye alınmaz şekil 1'de göründüğü gibi..

Ne zaman, hangi dönemlerde Kemalistler böyle birşey sandı? Detay verirmisiniz? Hangi durum ve hareketler sizi bunu düşünmeye itti?

Bunun konuyla ilgisi nedir? Konu nasıl hep o Kemalistlere geliyor?

Ayrıca Kemalist nedir arkadaş ya? Kemalistliğin tanıumı nedir? Kemalist aşağı Kemalist yukarı.

Atatürk'ü seven, ona saygı duymak Kemalistlik, Kemalistler de dinsiz, soysuz, ateist, pis, tü, kaka. Atatürk Kemalistlik diye bir akım, bir çete, bir topluluk yarattı sanki.

Tayipist dicem ben de artık Tayyip hayranlarına, sonra da onlara bazı sıfatlar bulacam. Çok kolay çünkü isim takıp, sıfat yaftalamak...

Gezi olaylarında Polisime abd almanyanın polisini örnek gösteren içimizdeki zavallılar daha sonra eylemcilere karşı almanya polisinin takındığı tutumun aynısını Türk Polisi yapsa ne olurdu veya abd polisi gibi eli silahsız masum genci öldürse mesela? Ben bunun gibi özenti insanlara sinir oluyorum.
Artı Muhabbet - Billur Kalkavan - Başörtüsü bu videoyu izlemeleri tavsiye ederim bu özenti gençlere

Benim 1 ülkeyi bilmediğimi dünya meselesi yapan arkadaşlar acaba dünya üzerindeki 206 ülkenin hepsinin ismini ve kültürünü biliyor musunuz?! Merak ettim

Tayipist bu superdi iste

alakasız yerden gidiceğim diyorsunuz yani. yaşınız kaç? benimki 29 öyle çok genç sayılmam yani.
o Almanya, ABD polisi hakkında size bir sır vereyim.
o polisler yargılanır, ceza alır. ülke ayağa kalkar, hemen silahlarını teslim eder, yargının önüne çıkarlar. bazı eyaletler ırkçıdır, az ceza alırlar, bazıları değildir, dayarlar cezayı.
ırkçı eyaletler, bütün fedaral ülkenin t..ak oğlanı olurlar, günlerce dalga geçerler, Night Showlarda bile "neee Güney Eyaleti mi? onlar hala Konfedarasyon günlerinde kaldı, ağır işitiyorlar" falan derler.
yani Türkiye'deki gibi işlemiyor işler.
kaldı ki Türkiye bu saydığınız ülkelere mok atacak en son ülke, belki ancak Orta Doğu ülkelerinden falan önce gelir
.

Şimdi bir insan birini desteklerken , kendisinde bulunan özellikleri de bir bakıma yansıtır. Laikliği savunan bir insanın şeriat getircem diyen bir insanı desteklemesi beklenemez herhalde.Haksız mıyım ? Aynı şekilde örnekten devam edecek olursam dini inançlarına ters düşen bir yönetim şeklini de dini gereği desteklemeyecektir . Şuraya kadar anlatmak istediğim noktada hem fikir olduğumuzu varsayıyorum . Bu mantık üzerinden devam edelim. Bir siyasiyi gözü kapalı bir şekilde savunan , yanlışlarını saçma bahanelerle örtmeye çalışan bir kişi de savunduğu siyasinin iyi ve kötü görünen her şeyi de kabul etmiştir. . Ve "ya bak burda iyi bunu alayım , yok bu kötü bunu göz ardı edeyim" diyemez , bir şeyleri göz ardı ederek gerçekleri yok edemez .
İslam bu değil diyerek Işid'i dini kötüye kullanmakla suçlayanların , İZİNDEN gittikleri adamların söylediklerinden haberleri yok . Ya da aslında var ve aynı düşünceye sahipler . Bana bu kişileri savunacaklara peşinen cevabımı vereyim ; Sizlerin onlardan bir farkınız yok . Sizler de terörü destekliyorsunuz . Ve Savunduğunuz İslam için en büyük tehditi sizler oluşturuyorsunuz. Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol ..

Benim 1 ülkeyi bilmediğimi dünya meselesi yapan arkadaşlar acaba dünya üzerindeki 206 ülkenin hepsinin ismini ve kültürünü biliyor musunuz?! Merak ettim
say o ülkeleri söyleyeceğim.
sen nasıl googledan baktıysan toplam ülke sayısına ben de googledan bakar söylerim, nasılsa.
hala bilmemen olduğunu sanıyorsun meselenin, mesele, oh iyi ki de bilmiyorum, pis Avrupa özentileri demen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…