Neden niye ki,laiklikten önce kadınlar evde mi oturuyorlarmış? Eğer öyle ise, savaş meydanına katır sırtında cephane taşıyan nene hatunlar rahime hatunlar bu ülkenin kadını değilmiydi?! Evet belki İslamın 4 eşliliğini kötü amaçları için kullanan bazı gereksiz insanlar çıkacaktı ama şimdi bu laik sistemin getirdiği haklarını kullanarak her gün günü birlik tek gecelik cinsellik yaşamak eşlerini aldatma olmuyor mu? En azından Allah korkusu olan bir erkek helali olmayan kadına yan gözle bakmazdı ve harama nefis indirmezdi. Devlet eliyle kurban keserek genelev açarak kadınları erkeklere para karşılıgı tek gecelik cinsellik için satmak marifet mi peki?!zaten o nefret ettikleri laiklik olmasaydı. evden dışarı rahat çıkabilecejklermiydi. bir adamın kaçıcı eşi olacaklardı kimbilir. hareketlerine,yaşamlarına devamlı karışılacaktı. . hakları asla olmayacaktı.
da işte anlayana
İster seversiniz istemezseniz sevmezsiniz buna sizi bırakın beni sizi hiç kimse zorlamayaz ama şu bir gerçektir ki ''O'' bu ülkenin seçilmiş ilk ve tek Cumhur başkanıdır ve istemeseniz de ''SAYGI'' duymak zorundasınız.Bu ülkenin Cumhurbaşkanını deveye benzetmek sizin ''Karakterinizi'' ortaya koymuşnedir bu milletin uzun adam sevdası yav
ne demiş bir atasözümüz devede boy var eşeğin arkasından gidiyor
Peki yorgodan natasadan ne farkımız yaşantı olarak?! Ülke olarak özgürlük diyerek avrupadan farkımız kaldı mı? Birde şunu iyi bilin ki, kanunları isveçten yazısı latinceden kılık kıyafeti avrupadan. Soruyorum bizim özümüzden içimizden olan neyimiz var?!Laik Kemalistler bu ülke kendinin sanardi, evet dogru, cünkü zamaninda ülkemize sahip cikmasaydik, senin babanin adi Yorgo, ananin adi Natasa olabilirdi. Cumhuriyet kuruldugundan beri ülkemize sahip cikmaya devam edecegiz, ne Amerika`nin kölesi olacagiz nede baska bir ülkenin.
!
Kız çocugunu diri diri topraga gömüldüğü bir zamanda gelip ''Cennet Anaların Ayakları altında'' diyerek kadına En büyük değeri veren bir dinim var. Kadını insan yerine konulup konulmadıgını tarih kitaplarını araştırarak, Hükümdarların mührünün yanında hanım sultanında mührü olmadıgı müttetce resmi bir işlem yapılmadıgını okuyarak ögrenebilirsinizSeçme ve seçilme hakkını da unutmayalım şimdi o beğenmedikleri laiklik sayesinde uzun adamlarına oy verebiliyorlar
laiklik olmasa kadınlar insan yerine konur muydu acaba?
nankörlük en kötü şey
Seviyorum seni....hayır biz ülkemizin yönetiminden memnunuz
yönetimin şeklini değiştiren kendini kapıda bulur. öyle kolay değil ,Türkiye Cumhuriyetini yıkmak.. başkaldıranlar, asiler, yönetimi yıkmak isteyenler gidecek.
hemde arkalarına bakmadan. nasıl yunanlıları denize döktük aynen öyle
Yönetim biçimine istinaden laiklik isteyen cenaha siz de Fransa'ya gidin dersek yerden göğe hakliyiz vallahi :)
Malum yönetim biçimi değiştirilebilir bir niteliğe sahip
Herkes birbirini memleketten kovmaya pek bir hevesli sanirsin koskoca TÜRKİYE onların tekelinde
Bunlarin sebebi yedikleri şefkat tokadinin azligiyla musemma demek ki dozaji artıracaksin
Öncelikle İsveç değil,İsviçre'den aldık medeni kanunu.Nerden alsaydık peki?Kadının hayvan kadar değer görmediği Suudi Arabistan'dan mı yoksa İran'dan mı?Hangisi uyar?Ya da Arap alfabesi çok mu özümüzden?Ki Osmanlı'nın son dönem politikaları ve yaşam tarzı tamamen Avrupalılaşma üzerineydi,buna da itirazın var mı?Peki yorgodan natasadan ne farkımız yaşantı olarak?! Ülke olarak özgürlük diyerek avrupadan farkımız kaldı mı? Birde şunu iyi bilin ki, kanunları isveçten yazısı latinceden kılık kıyafeti avrupadan. Soruyorum bizim özümüzden içimizden olan neyimiz var?!
Hayır , yönetim biçimi değiştirilebilir bir niteliğe sahip değil. İlkokul dersidir aslında ; dersi almayan , anlatmayan öğretmenleri olanlar , o gün okula gidemeyenler için buyrun okuyalım :
Anayasanın Değiştirilemez İlk 4 (Dört) Maddesi
1. Madde
Devletin Şekli
Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir
2. Madde
Cumhuriyetin Nitelikleri
Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan,demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
3. Madde
Devletin Bütünlüğü, Resmi Dili, Bayrağı, Milli Marşı ve Başkenti Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Milli marşı "İstiklal Marşı" dır.
Başkenti Ankara'dır.
4. Madde
Değiştirilemeyecek Hükümler
Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
Ha sizin kastınız , Türkiye Cumhuriyetini yıkmaksa o zaman kelimeler kifayetsiz kalır.
Türkiye Cumhuriyetiyle bir işleri yok onların.Hayır , yönetim biçimi değiştirilebilir bir niteliğe sahip değil. İlkokul dersidir aslında ; dersi almayan , anlatmayan öğretmenleri olanlar , o gün okula gidemeyenler için buyrun okuyalım :
Anayasanın Değiştirilemez İlk 4 (Dört) Maddesi
1. Madde
Devletin Şekli
Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir
2. Madde
Cumhuriyetin Nitelikleri
Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan,demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
Ha sizin kastınız , Türkiye Cumhuriyetini yıkmaksa o zaman kelimeler kifayetsiz kalır.
Muhteşem yüzyıl gibi dizileri izleyerek beyniniz yıkanmış sizin Osmanli yi araştırın sonra yorum yapın klasik osmanlı yorumu harem cariyelik Bayatladi bunlar artikkadın hakları deyince aklıma gelen bir husus daha var:
Osmanlı döneminden bu yana Müslüman kadınların yaptığı tek meslek 'mürebbiyelik'tir. Onu da sadece Çarşaflı yapmalarına müsaade vardır.
1. Dünya savaşı'nda bir çok erkek ölüp de kadrolar boşalınca bu boşalan kadrolara kadınlar getirilmiş. Mecburiyetten yani.
Yoksa Osmanlı zamanında kadın haklarına değer veren kimse olmamış.olsaydı ne padişahlarda cariyelik sistemi olurdu ne de halk Arasında 4 eşlilik.
Hihim yıkıp adını Anadolu Cumhuriyeti yapacağız (!) :)
Yönetim biçimine gelince değişmeyen tek şey değişimdir efendim fazla anayasaya guvenmemek gerek ne de olsa ayet hükmünde değil su götürmez maddeler dediğin bir bölünmeye bakar bir kaos ortamı ve iç savaş ardından yeni bir düzen insaasi ve tatatataaaam !
:))) çik sivimlisin chelzyUzun adam ne ki sevenleri ne olmasin.Kafadan gecen planlara bak .Sonra biz ulkeyi kaosa surukluyor,yikip yakan ortaligi biz oluyoruz,vatan haini oluyoruz.
ETürkiye Cumhuriyetiyle bir işleri yok onların.
Yeni Osmanlı İmparatorluğunu kuracaklar.
Padişah hazır,veziriazam hazır,saray hazır...
Şakşakçılarada sarayda ibrikçibaşılık verilecekmiş
malesef oylesiniz siz ki ataturk un askerleriyiz deyip ortalığı yikiyordunux hükümete karşı. Yine hükümete karşı öcalan posterleriyle ataturk un posterlerini bir araya getirip hdp yi desteklediniz ataturk e onun fikirlerine duruşuna ihanet ettinizUzun adam ne ki sevenleri ne olmasin.Kafadan gecen planlara bak .Sonra biz ulkeyi kaosa surukluyor,yikip yakan ortaligi biz oluyoruz,vatan haini oluyoruz.